• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    LUCIMO: ja ho mam ted na tyden, tak jsem zvedava..
    jako eli je pro me zklamanim a doufam, ze mi vrati penize..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    AOTEAROA: to co mam je docela fajn.. asi bych si ho uplne nevybrala, ale dobry..
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    SIMCIIQ: mela jsem ho na testovacce a bylo prijemne.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIMCIIQ: kámoška si je nemůže vynachválit. Mně se nelíbily designy.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Já vím, že to tu je spíš šátkový, ale co nosítko Roschino? Mám ho teď doma a jako oproti Elihandmade pro mě nebe a dudy.. Zkoušel tu někdo? Co si myslíte?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SKLIBA: zkusila bych bambusového littlefroga, to je takový ňuňák, úplně tenoulinký a měkkoučký
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    AOTEAROA: Což o to, já poměrně tenký bavlňák mám, ale fakt nevím, jak mi to s ním půjde, právě proto se radši předem informuju, kdybych si vylámala zuby. První dvě jsem na začátku nosila v elastických, 2 kila (a ještě nedopečená) a 2,5 kila, v pevných až když to nebylo pohodlné. Možná to půjde a potřebovat ho nebudu, ale budu jistější, když budu vědět, kam kdyžtak sáhnout, pochybuju, že po návratu z porodnice budu mít morál na hledání a zjišťování :-) Prostě pro klid na duši

    ANGIOLETTO: ještě nevím, jestli ho fakt budu potřebovat, to přijde (doufám) až začátkem prázdnin, ale pokud ho nepotřebuješ/nechceš aktuálně prodat a byl by u tebe v té době, mohla bych si tě nechat jako zálohu? Můžeš mi kdyžtak hodit info do pošty?

    GLOBALISTA: uvidíme. Nevylučuju, že je hlavní problém v mojí hlavě ;-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKLIBA: taky bych asi spíš sehnala tenký jemný šátek, snažila bych se najít nějaký užší. Já si na další dítko rozhodně plánuju nějaký bambusák pro novošky. Syna jsem teda měla po návratu z porodnice 3,4 kg, ale od začátku jsem s ním vázala do klasického bavlňáku asi 260g jen podle videí a šlo to dobře. Dnes už teda vím, že ne každé miminko jde tak dobře vázat, třeba když jsem učila kamarádku a její synek už v 10 dnech silně odtahoval hlavičku od hrudníku... ale to by mi asi elastik nepomohl.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    SKLIBA: Nyxí odpověď - bez předchozích zkušeností jsem dvou a půl kilové dítě navázala do tenkého bavlňáku hned po návratu z porodnice. Ale bylo to už třetí podmírče, takže jsem se ani nebála a brala to za normální stav. Pro druhé jsem předtím měla Caboo.
    I pro ostatní, mám tu tenký bavlněný krémový (určitě by šel obarvit) šátek od Amazonas, nosila jsem v něm od porodnice. Teď už tahám větší zátěže, tak se ho chci zbavit.Neměla byste některá zájem? Kamarádce jsem za něj před dvěma lety dávala 800.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Tak to podle UZ vypadá do třetice na podmírče, tudíž předběžně - doporučení na dobrý elastik? Do pevného šátku si s dvou(a půl)kilovým novošem netroufnu
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    TERUSEZBUSE: diky! dalas mne nadeji:D jinak ja jsem pronosila nejen celej 4., ale i 3. i 2. i 1. mesic, ja jsem si ji tak totiz "naucila"! (pravi zkusene zeny ze starsi generace)
    SIMCIIQ: tyjo ja to prave ani nechci vedet, kolik ma, ale rozhodne pres 8 (na 3m prohlidce to bylo nejak okolo 7,3kg a pribira svizne, takze 8kg za ten mesic zcela jiste minula). ja mam aspon stesti, ze krom satku v nicem nerve, takze jsme v pohode prosly pres gumovy Caboo, pevnou Tulu a ted tu Lenku, ktera mne materialem prijde dost prijemna. na jednu stranu oser, ze clovek to decko vsude musi vlacet na hrudi, na druhou stranu to dost situaci zachranuje, musim rict.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GLOBALISTA:
    Pračka na rucni praní nebo na vlnu by nemusela vadit. Ždímání na minimum.
    Žehlit podle pocitu, je tam kašmír takže žehlení kvuli změkčení potřebovat nebudeš, ale možná ho i přesto vyzehliš, protože je nový, hezký a budeš chtít aby byl hladký.
    Je úplně nový nebo zanošeny? A co je to za šátek? Jestli je úplně nový, tak ho vyžehli, vlákna se musí usadit na své místo ve vazbe. Jestli je už nošený vyžehli ho podle toho jestli se ti bude chtít.
    Obecně se žehlí aby na látce nebyly sklady, lépe klouzala a aby šátek změkl, sama uvidíš jestli to potřebuje . Je to dost podle konkrétního modelu, mám šátek s 50% konopí a teče jak olej, měla jsem šátek bavlna s Kašmírem a žehlit potřeboval.

    Rozhodně ho vezmi parní žehličkou nebo parní stanicí, jestli máš jen obyčejnou tak žehli přes utěrku.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    SOLEI: Už mám ten denkmit :)
    Teď ještě zjišťuju, jestli to přece jen nejde vyprat v pračce, na jedné cedulce je na třicet, na druhé je znak ručního praní, ale ta třicítka taky.
    A jak s žehlením? Je to povinné? Složení bavlna, hedvábí, kašmír. Na údržbu oděvů jsem dost drsňák, ale šátek si samozřejmě zničit nechci. Doufala jsem, že k tomu bude nějaký manuál...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GLOBALISTA: staci marseillske mydlo a na skvrny žlučové.
    Není třeba to nějak zvlášť řešit. Důležité je pořádně vymachat. Vem to tak, že normální tričko má 160 gsm šátek často několikrát víc. Mýdlo rádo zůstává ve vláknech.
    Často se doporučuje růžový denkmit. Ale já mám pocit že klasické mydlo je prostě nejlepší.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: dá se říct že jo.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Hm, vlastně kašmír je taky vlna, že?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: dřív byly prací gely na hedvábí a vlnu, ale někdo pak říkal že na hedvábí je lepší používat prostředek bez lanolinu, který vlna potřebuje, takže bys měla dva gelové prostředky. pokud chceš mít jeden na obojí, tak já používám DMkový gel na vlnu a hedvábí, jenže je koupený už před 3 lety a mezitím to nějak měnili, poptej u obsluhy. hlavní je že to musí být speciální prostředek na tyto materiály. (mám doma taky například na tohle nějaký Dreft na jemné prádlo, už ani nevim kde jsem ho vzala, a ten je taky na vlnu a hedvábí). pokud je na výběr víc možností, doporučuju očichat ;)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Předem se omlouvám za lama dotaz. Po dlouhých peripetiích mám svůj nový šátek konečně uložený na místní poště. Tak rychle pro něj a cestou se stavím v DM pro něco na praní. Co na hedvábí s kašmírem? Abych v tom mohla vyprat i merino? Na to mi paní, která mi prodej zprostředkovala, doporučila dětský šampon. Nestačil by i tady?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PISISKVOR: kolik ma? muj hosanek ma 8 kg (4 mesice).. zlo!!!! bez nositka ani ranu.. bohuzel mi prislo Elihandmade, pro me uzasny, ale prcek v nem rve :( snad poladim postelovani ku radosti obou.. nejak se v tom placam..
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    K nošení na zádech zrovna vyšlo "prohlášení" na fb Nosíme děti, převzatý ze slovenské skupiny https://m.facebook.com/groups/519840121418990?view=permalink&id=2289796761089975 (nevím, jak moc to bude viditelné ne členům). Každopádně řečeno je, že v šátku od narození a v nositkuu ideálně když je ditez dostatečně zpevněno, což nutně nemusí být sed, ale aspoň nějaká doba plazení/lezení.
    A jestli látkové nebo šátkové nosítko je fuk, ptže to je relativně to samé. Rozdíl je trochu jestli přezkové nebo vázací - šátkové (ala Fly tai, Andala tai).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam