• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    SOLEI: kamarádi jsou spokojení s Mia Nostíka
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SOLEI: pokud pevný bederák, tak bych prubla MoniLu
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Ke komu jít na ušití nosítka?
    V kreativním zachvatu jsem zkrátila šátek a Fikla jsem ho moc. 2.9 m sice není špatná délka ale nějak se mi nechce učit se jak na něj, je to náročná bestie. Jde mi z něj udělat akorát pirát a klokan.
    Pochybuju že ho někdo koupí, tak mne napadlo nechat z něj udělat nosítko. Tuším že bych mělala ráda pevný bederak.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PISISKVOR: dovolím si odpovědět za nas. prcek má lehce přes 8kg a jako u všeho, je to otázka konkrétního nosiče. když měl 6kg, nevěděla jsem o něm, teď při 8kg vím, ale ještě chvíli vydržíme. ono to má prostě pruh látky přes rameno, žádný polstrování... prostě už ho cejtim. Hlavní problém u nás bude, že v tomhle nosítku přece jen chvíli trvá navázat a vypustit. takže asi budu za chvíli shánět nějak prezkovy nerostoucí, aby to bylo hop-on, hop-off :-)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: jak to prosim myslis - jakoze pro vetsi mimina uz to nemusi byt ono?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HOZYM: ale jinak to polovazaci dydyclick je moc fajn, jen tedy nevím jak dlouho vydrží byt pohodlné :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HOZYM: jak kdy, třeba kamarádce ušili Andalu asi za týden :)
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    ANGIOLETTO: Díky za tip, to vypadá dobře. Bydlíme na sedmicce, je tu Dítě v šátku, zabehnu tam, jestli ho mají na vyzkoušení a případně se ti zkusím ozvat. Nosítka na míru asi trvají..
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    HOZYM: ID BODY_SUIT měla Andalu z Vatanai šitou na míru, je malá a štíhlá. Zkus jí napsat o radu.
    Moje zkušenost je že všechna nosítka jsou celkem dost velká, takže rozhodně pečlivě hledej nosítko pro drobné lidi. Já mám 180 cm a dost kilo a i tak mám v každém nosítku spoustu prostoru k povolení.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HOZYM: spíš než nutně do šátkového (byť za nej hlasuju!) do nosítka “na míru”. Bezne se dělají různé úpravy pro malé, hubené, tlusté a jinak nekonfekcni lidi. Ale i tak je nutno nejdřív najít vyhovující typ:)
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    Tak uz jsem tady zase:) Prosímvas, vybírám si nositko. Jsem drobný postavy, Manducu jsem nikdy nedotahla, vždy na mě visela, bolely mě z toho pak záda. Teď mám dvouměsíční mimino, který je trochu cvalik, takže tím spíš chci lépe vybrat. Od kamarádky mám Ergobaby Adapt, ale když to fest dotahnu, aby to na mě neviselo, podivne to odstává - ramenni popruhy vlastně vůbec nesedí na ramenou. Tuším, že mě z toho záda budou bolet taky. Dělám někde chybu nebo má člověk my konstituce jít do satkovyho nosítka? Šátek mi je nejpohodlnější, ale je to na mě strašnej hardcore, to vázání, vedro v tom, muž to na sebe nikdy neveme atd.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    (a jinak doufám, že se po praní vyrovná, protože teď zrovna to asi bude dýl, akorát len je na to prý náhlý a má tendence se lámat)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    PISISKVOR: no... když si vzpomenu O:-) tak jednou za dva měsíce, častěji se mi nezadaří
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    SKLIBA: co znamena obcas:) ze kdyz si pul roku nevzpomenu tak uz to tam pak zustane? nebo kdyz to budu skladovat par let ve skrini a pak to vyperu, tak se to zas vyrovna?
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    PISISKVOR: občas přeskládávám aby byly sklady jinde než předtím
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim jak ty satky skladujete, kdyz je nepouzivate? u Loktushe psali obcas protrepat, at nevznikaji nerozlozitelne sklady, a koukam, ze uz vznikaji. to abych to kazdych par tydnu protrepavala nebo co?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    kdybyste měly některá chuť pomoct s knihou o šátkování, tak to bude super :)

    Hithit - Kniha Miminka v rovnováze - nošení dle poznatků fyzioterapie
    https://www.hithit.com/cs/project/5931/kniha-miminka-v-rovnovaze-noseni-dle-poznatku-fyzioterapie
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    jak to dopadlo? s eliskou jsme si vymenily par zprav, nejdriv to bylo neprijemne, ale pak probehla z jeji strany omluva a par navrhu.. nakonec se za mnou stavi na chate po ceste na veletrh. ma to po ceste a nejak to doladime spolu.. pokud budu chtut bederak vyztuzit,vyztuzi zdarma a po tu dobu mi zapujci jine nositko.. takze jsem nakonec s kimunikaci spokojena a snad bude nakonec postelovany nositko ok :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: Já jsem ti to chtěla napsat hned, ale čekala jsem jak se ona zachová, nicméně prostě u šitých věcí to tak je, jak píše Aotearoa
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PISISKVOR: kupovala. tohle mi napsala:

    Dobrý den,

    koukala jsem teď na fotku vašeho nosítka a je ušito správně a skutečně sedí i menší velikosti než 68, to máme vyzkoušené, jen to chce správně nastavit. Stáhnout sed šňůrkou na max, zajistit mašličkou, dát si bederák do pasu, pořádně jej dotáhnout a po nasazení ramenních popruhů dítě ,,sklepat´´ do ,,kapsy´´ která na nosítku vznikne. Kdyžtak mi pošlete fotky se synem v nosítku. U zakázkových nosítek bohužel od smlouvy odstoupit nelze, to jde pouze u skladových nosítek. 

    S pozdravem Eli

    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ach tak.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PISISKVOR: je to na objednávku, na to se tahle záruka nevztahuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam