• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    VAMPY: no, zkusila jsem jo (viz nasl. foto), ale hodne spatne se mi v tom zije - mam to uz vylozene na zebrech a blbe se mi v tom dycha, protoze dolni zebra si tim padem stahuju k sobe. vzbuzuje to ve mne nutkani to ze sebe strhat a zhluboka se nadechnout. mozna mi to i vysvetluje, proc po prochazce je to pokazde o neco niz - pac jak dycham (nebo se o to aspon pokousim teda) tak se to proste tim soustavnym tlakem povoluje (plus teda gravitace - nebo ono to nekomu drzi na jednom miste celou dobu?)
    soucasne kdyz si ho dam tak vysoko, zacina se mne ohybat bederak (viz druhy foto). to necemu vadi? krom toho ze bude za chvili asi ve stavu jak kdyz to vytahne krave z tlamy.
    nasledujici 2 fotky jsou porizeny asi minutu od sebe, na prvni spi, na druhe je vzhuru, zmena utazeni zadna. takze mne z toho plyne, ze za to muze to decko! vypada to, ze kdyz je vzhuru a je nejak vzpruzeny, vzbuzuje to dojem, ze neni dostatecne zakulaceny, zatimco jakmile ve spanku ochabne tak je to ok (nicmene ta uplne puvodni fotka, kde visi jak pytel, tak tam spi). stejne se ale domnivam, ze po prochazce ted bederak bude zas jinde (nanestesti zrovna nikam nejdu, abych to mohla otestovat).
    zacinam se v tom trochu ztracet. mam blby telo, decko, velikost nositka, nebo vsecko:D
    cely mi to zacina byt dost neprijemny, jak nosim skutecne hodne a opravdu kazdej den, zacala jsem mit obavy, abych ji neublizovala. bohuzel slim verzi v pujcovnach zrovna nevidim, a mam cukani poridit Andalu slim.
    narovinu zeny, vidite v takovym nakupu potencial? nebo to proste mam ve vysledku v ramci moznosti dobre a s jinym nositkem to nebude jiny (bederak na zebrech atd.)?



    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PISISKVOR: Ja bejt tebou ten bederak dam vys. Ono se to sice jmenuje bederak, ale u nositek je to spis podprsak..:
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MAAJAA: je to mozny (koukam na ty dve posl. fotky, co je tam jinak, a fakt ze ta ruka). ale ze by jen ta ruka delala takovej rozdil... fakt mi zacina pripadat, ze nam tohle nositko nejak prestalo sedet.
    MYRTHIE1: achjo:/
    uplne presny miry nemam, ale bude mit k 9kg a 70cm (5,5m stara). ja si rikam, jestli nemam i nejaky debilni telo, mam fakt dost dlouhy zada a prijde mi, ze kazdej bederak mne musi zakonite sjet trochu niz a zaseknout se o boky; ze v puli trupu, kdyz se to nema o co zaseknout, mne to jen tak drzet nebude. fuck my life. ale v tule ma tu hlavu fakt o kus vys a drzi. takze...
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    PISISKVOR: A jak je prtě velký? Ale jo no, vypadá to, že bys potřebovala slim verzi, jestli ti to takhle sjíždí :(
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    PISISKVOR: mě podle fotky připadá, že ty záda nemá kulaté proto,že má loket zaseklý o popruh... kdyby tam ta ruka nebyla takhle asi by ty záda byla kulaťejší...
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MYRTHIE1: diky za nazor. jakoze podsazeno mam maximalne, co jsem schopna (nerikam, ze to tak aj vypada, ale vic to proste nedam - a jak rikas - ruce dovnitr, chnapnu za zadek, podsadim, ujistuju se nekolikrat ze je podsazeno). toto je zase po prochazce. bederak mam opet nejvys, co jsem schopna, ono uz to fakt vic nejde (nebo zase - mozna to slo pri nasazeni, ale zas mne to takto sjede dolu).
    a jak rikas - znicehonicm a naraz to nesedi. tak to potes, nosim fakt kazdej den kotel casu:/
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    PISISKVOR: Mně teda z týhle fotky přijde, že nemáš podsazeno, že ti sedí na bederáku. Chce to fakt sáhnout dovnitř a nabalit prdku na sebe. Plus ten bederák by chtělo ještě dotáhnout, zdá se mi, že ti vepředu klesá, ale on je fakt strašně moc měkkej. Ale, já měla Lenku rostoucí 1 a přestala mi být pohodlná podle mě dřív, než se udává, nějak holce vyrostly nohy a už to nebylo ono a přesně, nešla mi pořád nějak podsadit, případně jsem ji podsazovala až moc, ale prostě z ničeho nic, to nosítko nesedělo. Přešla jsem na VeKu a tam je to o dost lepší, i když mi taky trvalo, než jsem si to nastavení pořádně vychytala.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    aneb co si mam teda koupit misto toho:D
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MYRTHIE1: ted je to na max (predtim jsem myslela, ze uz je, ale jeste kousek zbyval). popruhy mam utazeny nejak tak, aby to drzelo, uz jsem z toho kokot:))

    omlouvam se, ze to zde tapetuju svym vkusnym autoportretem, ale tak jeste jednou - po vychazce, a zas mne prijde, ze to zakulaceni zad tam teda moc neni:

    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    PISISKVOR: Já si teď nejsem jistá, jestli má Lenka utahování i na ramenou, ale z fotky mám pocit, že jo. Zkus to utáhnout na max a naopak trochu povolit ramenní popruhy v podpaží, to by mělo víc zakulatit záda. Plus ty ramenní popruhy je potřeba při dotahování posunout už na rameni dozadu a pak jen dotáhnout přezku (tj. ne zapnout přezku a rovnou dotáhnout, ptže tím to dítě na sebe akorát připlácneš)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: dik:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: Jop, hned to vypadá líp:). Uvidis po tom výletě no
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: jo pardon, to jsem uplne opomenula. nemela jsem, ted uz mam, a celkove jsem utahla vic u ty popruhy i za cenu toho, za na ramenech uz to neni takovy bajo. mnohem lepsi, ze? nevisi tam uz jak obesenej. tak to jsem kokot, mela jsem to teda jen blbe utazeny.
    kdyby mne to takto drzelo i po par h pochodovani, tak myslim dobry, ze?

    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: Je to možné no, že bys potřebovala slim verzi...nicméně zadovku máš stáhnutou na max?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: diky, ja uz ho ale vys nedostanu prave (tak, aby tam setrval). mam dlouhy zada a ono to na tele drzi jen do urcite urovne.
    to je po navratu z vychazky, kdy si to utahuju v prubehu, kdyz nekde postavame, kazdopadne tim pochodovanim vzdy trochu spadne (v prubehu hodin). davam si ho maximalne vysoko, uplne pod zebra, vlastne ho mam trochu i na zebrech, kdyz na to ted saham. a takto to skonci.
    prave no, taky jsem zvykla mit decko vys a vic dokulata. a deje se mne to az tedka v te Lence, az kdyz macek ztloustl. mozna kombinace moji konstituce a tohoto nositka neni uplne to spravny kombo.
    zkusim jeste postelovat.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: já bych dala výš bederák a zkrátila zádovou opěrku, abys měla dítě víc zakapsované - ted je moc "narovno" dle mého názoru. Rovnou když si tam prcka dáváš, tak bys ho měla směrovat prdelkou "k sobě", aby se hezky zakulatil
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: ajo, dik.


    je to jen muj pocit, ze mne visi u pasu?

    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: já jsem spokojena, ale nemam tu s křížením. Jen mě štve blbé utahování když je dítě na zádech
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: abych Lenku nepomluvila, zkousela jsem znovu jeste vic utahnout ramenni popruhy (nakupni manie klepe na dvere, zuby nehty odolavam). posunout decko vys timto zpusobem lze, akorat mne osobne to neni uplne pohodlny, protoze pri tak pevnym utazeni nemuzu rozprostrit latku z tech popruhu tak, jak bych si prala (takze je to spis muj osobni problem; nemam uplne uzky ramena).
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: a jak se s tou lenkou citis?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: teď nosím možná víc v lence než šátku (i když jich doma mám hafo, ne, že ne)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam