• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CAMELLA: no uplne ten klasicky “original”

    Nosítko ERGOBABY Original 2018 marine - Dětské-kočárky.cz ❤️
    https://www.detske-kocarky.cz/nosice/nositko-ergobaby-original-2018-marine.html
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IKARIE: A dotaz č2 - jaký ergobaby máš? Jinak ale je to spis na tvém pohodlí imho
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IKARIE: Hele hodně fyzio je pro nošení, hodně fyzio proti. Já za sebe muzu říct, že ač K byla od malička nošená hodně, tak rozhodne problémy s břišními svaly nemá a třeba naopak ségřina kočárková dcerka má (i přes cvičení). Mnohé rehabilitační jsou naočkované Kiedroňovou, plus tvrdí, že ty děti v tom jen bezvladně visí, což je přece pitomost, pokud tedy nejsou ve visitku. Takže já bych se na fyzio názor vyprdla, normálně nosila dál a k tomu cvičila.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a jeste dotaz 2 - zatim jeste nema tech 6 kil, ale az do nich doroste - muzu ji uz pak soupnout do prezkoveho ergobaby original, nebo lepsi at vydrzi dyl v tom storchenwiege? nebo to je jedno? me jsou zatim pohodlne obe, ale to prezkove ergo je trosku jednodussi na nasazovani, precijen to je prednastavene a nemusim furt utahovat.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    prosim o uklidneni - dcerka je dost nosici typ, starsiho syna jsem mela v ergu asi az od jeho 6-7m. ted jsem musela poridit nositko uz po narozeni, pac je neodlozitelna. mam ji ve storchu, budou ji 3 mesice. ma pupecni kylu, se kterou jsme byly odeslane na fyzio. tam mi jeste terapeutka sdelila, ze je lehce drazdivejsi (sedi to, furt macha rucickama, stale ji na noc musim zavinovat jinak neusnea blbe spi, je takova lekava) + ma trosku rozestup brisnich svalu a na necele tri mesice to na brichu neni pri paseni zdaleka idealni. takze mame cvicit, primarne teda na tu kylu. konzultovala jsem s ni i nositko a je dost proti, v podstate mi rekla, ze to co s ni pracne nacvicim si zkazim tim nositkem.

    rozhodne v nem netravi hodne casu, prochazky je klasicky v kocaru, snazim se ji doma mit na zemi na rovne plose, ale moc dlouho tam bez jeku jeste nevydrzi. neni v nositku denne, tak obden, dohromady bych rekla ze tak hodinu - hodinu a pul maximalne (treba na dvakrat). je v nem opravdu klidna a spokojena. neuspavam ji v tom, obcas v nem ale samozrejme usne. chapu, ze na noseni se nazory ruzni, dle meho ji to dela vylozene dobre, ale samozrejme to hledisko ortopedicke nejsem schopna kvalifikovane posoudit.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SOLEI: kdyz se podíváš na obrázky tak dítě je v nosítko nebo šátku jako kdyby sedělo na okraji hamaky - zadeček je jakoby v kapse (sedni si na okraj vany...asi tak nějak ..vana je bederak )
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PISISKVOR:
    Já bych začala posazením bederaku výš, máš ho nízko a moc volny má být až na žebrech. Pak to chce dostelovat zádovou opěrku aby to sedělo na délku zad miminka. Podle fotky když dobře podsadis, tak nejspíš zjistis ze musis ty záda povolit v té šňůrce na boku a přitáhnout /zkrátit popruh u ramen. A pak nakonec dostelovat ramenní popruhy. Teď je máš hodně utažené, až vyřešis bederak tak nejspíš zjistíš, že je musís trochu povolit.
    Výraz bederak je zavádějící , spíš by se to mělo jmenovat braničník.
    A ať už krizis přes záda nebo ne. Na fotce máš popruh u krku tak, ze to při delším nošení prostě bolet musí
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: manžel mi odvezl Lenku v autě, ale až přijede, zkusím ti nafotit jak by to imho mělo být lépe. Nejsem tedy žádná poradkyně nošení, žejo, takže mě samozřejmě ber s rezervou
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MYRTHIE1: muzes prosim zkusit znova? tvari se to, ze odkaz je spatne
    to C, ja ho tam nejak ale vidim...? (minimalne teda na to, ze je to uz vetsi dite a neni to novos)
    ja sice mam dite pasouci konicky a ne lezce, ale velikostne je to dite obri, a podle obrazku nize mne prijde, ze to tak nejak odpovida (ale rozumim, ze tam nejde o velikosti ale spis o to, nakolik decko je zrale). kdyz googlim ergo noseni a koukam na propagacni fotky vyrobcu uznavanych jako ergo (nemyslim visitka, na kterych je to ocividny), tak pokud nejsou vyobrazeny uplne minimimina, prijde mi, ze to, co vidim, vidim u nas v zrcadle...zepredu urcite a vicemene i z boku.
    co prosim myslis tim "dole utahnout" - jako bederak?
    ja to delam tak, ze zapnu bederak, nahodim decko, prehodim zadovou operku a zapnu ramena, toho casu hooodne volny. dite vezmu za zadek (uplne presne misto mezi sedaci kosti a kosti krizovou, tak nejak) a jakoby kulatym pohybem podsazuju, tak, aby melo zadek niz nez nohy a aby prostor mezi kyclema smeroval ke mne, tudiz aby zada sly dokulata. utahnu ramena, znova strcim ruce dovnitr a dite jeste dosteluju (zvyk) a pak to utahnu definitivne (casto jeste znova strcim ruce dovnitr, nebo si ho tam tak poposouvam behem noseni, snazim se zkratka, aby to podsazeni bylo co nejvetsi, proto me dost roztrpcuje, ze to teda furt vypada, ze to mam malo:/, hlavne kdyz takto nosim cely ty mesice; resp. kdyz byla uplne malinka, byla vic dokulata, ted ani v satku se mi uz nedari udelat ji tak kulatou, jako kdyz byla mini, a myslela jsem, ze tak je to ok v souladu s tim, jak se pater narovnava).
    SOLEI: neboli. jinak to ale ani nejde. kdyz povolim ramena, tak dite planda. pokud nema plandat, musi to byt takto. u Lenky to jde lepe, protoze ta ma mozna i o 5cm sirsi ramenni popruhy, proste o velkej kus (ted jsem to porovnavala) a daji se rozprostrit, takze je dostanu az skoro k ramenum (okrajum), zatimco toto mam tak zhruba na trapezach blizko krku. Andala ma klasicky uzky polstrovany popruhy, ktery ja osobne na mym tele mam proste takto, no (urcite si ale rozumime, a i z fotky je patrne, ze to mam na kriz?)


    co teda koukam na fotky v telefonu v Lence, a na tohleto, tak ja osobne teda vidim vetsi zakulaceni v Andale. v Lence to jde udelat mozna jeste o trochu vic, ale dojdu dom, a decko je u pasu s horni polovinou patere rovnou, podsazeni vnimam temer stejny. vnimam to jako velky spatny pro krcni pater - jeste kdyz v te Lence neni napevno, svezena dolu, a vlivem chuze se pohupuje (proto jsem to vubec zacala resit). v posl. dobe v nositku casto spava s nosem smerem ke mne, coz s tou narovnanou krcni pateri vytvari temer zaklon, vypada to opravdu divne. Andala je mne mnohem prijemnejsi protoze je pevna a dokazu v ni dite pripnout k sobe, zatimco v Lence je tak trochu na volno (ale zas ma hodne siroke popruhy, coz je jeste o stupinek prijemnejsi na zada, ale po prochazce s obema se citim uplne stejne).
    zkusim to teda znova postelovat. dik moc za vase postrehy.

    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    MYRTHIE1: To video je tady, jen si nejsem jistá, zda bude vidět, ale jinde jsem ho nenašla. Je to cca od 12 minuty https://m.facebook.com/...ps/244334405948842?view=permalink&id=277921755923440&anchor_composer=false
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    PISISKVOR: Zásadní je podsazení a C, ale nohy do M se pokaždý nerovná správné podsazení. Přijde mi, že ti zas trochu sedí na bederáku, plus by chtělo povolit ty ramenní popruhy a při dotahování je potřeba si to posunout na rameni a pak dole dotáhnout, ne že nasadíš dítě, přehodíš opěrku, zapneš přezky a rovnou to dole utáhneš. Tím se právě udělá to naplácnutí dítěte. Zkusím ti najít video..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PISISKVOR: mně přijde že to chce poštelovat. Je tam divné a neboli tě za krkem? Já mít takhle popruhy tam ji upadne šíje.
    Nemáš podsazeno, záda do c taky ne. Prostě je priplacnute k tělu, nic víc, ačkoli máš ergo nosítko, tak dite v něm ergo není .
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: :D neee
    ale je patrny, ze zadek ma o dost niz nez kolena? jako ja mela za to, ze zasadni je ten tvar M u nozicek, a aby zada/hlava byly dokulata, coz mne prijde splneno? v te Lence se vzdy nakonec tak nejak svezla dolu, takze tu horni polovinu zad mela jakoby uplne rovnou, mi prislo, a oblicej zaborenej mezi moje prsa. i kdyz jsem to hezky srovnala pred vychazkou, tak po vychazce to zas bylo dole cely.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: tady mi teda přijde hůř podsazená než v té Lence...
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: cekuj, wurst, jak tam pekne drzi (foto po vychazce), vs ty fotky predtim v Lence, kde visel jak v pytliku

    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    TERUSEZBUSE: a nosis normalne nebo na kriz? mne tady ten pocit, ze me to stahuje dopredu, delala Tula (ciste kvuli tem ramenum). Lenka na kriz byla uleva jako prase.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    TERUSEZBUSE: no ne, ja furt premyslim, ze bych si nechala usit i MoniLu ze svyho satku, ale kaslu na to, jsem fakt nemocna uz. nejdriv neco prodam a pak teprve budu uvazovat dal:D
    a o te Andale jsi vubec nepremyslela? bederak ma podle me dobre, drzi mne, je tak akorat pevnej, neohyba se.
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    PISISKVOR: no neni zac, jsi to nakonec nepotrebovala ;)
    CAMELLA: dik, i v obchode to rikali, takze asi nakonec v pohode. Jak jsem ale byla zblbla a nejista, pujcila jsem si jeste na tejden Kibi v latkovy verzi a pak uz teda jedno koupim. Zatim mi prijde, ze Kibi hezky sedi, je na dlouho taky, ale podobne jako ta Fidella me dite vic tizi a jakoby stahuje dopredu, ze mam chut se ohnout a ulevit si. Tak uvidim:-/
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    TERUSEZBUSE: no ty brdo! diky moc za detailni info. protoze jsem sick fuck, poridila jsem si mezitim novou Andalu:D a jsem moc spokojena! chtela jsem si nechat usit MoniLu z satku co mam, ale Andala mela rychlejsi komunikaci, takze mam hotovy nositko od nich (slim). pozdeji napisu detaily.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TERUSEZBUSE: ohnuty bederak u MoniLu nevadí, naopak, je to normální, jen se nesmí ohýbat “k tobě”, ale od sebe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam