• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: prave, to by bylo se dvema peklo. navic starsi ma obdobi, kdy se trasa prochazky musi ridit podle nej, jinak rev, vztekani, navic ma obdobi, kdy venku odmita vylezt z kocaru. vylejza jen v bytech, hernickach a podobne, vyjimecne chce jit sam od zastavky domu, coz je asi 300m. :/
    IFKA: kojit v satku by byl sen, to by vyresilo muj problem genialne, jen si neumim predstavit, jak bych udelala. :( to bych se chtela naucit.
    GUDRUN: zatim ho nosim jen v satku, dneska jsou mu 2 tejdny, nositko mame tulu free to grow, u ktere uvadi od narozeni, ale nezda se mi to, nerisknu to.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: je pricuclej i venku. jen zakrytí krku nemám moc vychytaný. aspoň se otuzuju. neumím si představit, že bychom chodili kojit někam za tím účelem. nosítko právě považuju za geniální v tom, že ho tam i nakojim za provozu. takže neřve :-)) teď to není už důležitý, bude mu rok a půl, ale minulou zimu nám to fungovalo krásně.
    IFKA
    IFKA --- ---
    POZITRON: první dítě jsem odvázala a přikryté pod přeloženým šátkem a bundou nakojila. trochu eskamontérské, ale jinak by byl megařev. nikdy nenastydla. akorát jsem byla asi trochu jako exot. u druhého jsem se naučila napohodu kojit v šátku/nosítku klidně i za chůze (rsp. pobíhání za prvním dítětem), což mi u prvního kdovíproč vůbec nešlo. chce to akorát vymakat dobře oblékání a kde co povolit, ale do půl minuty je reálný mít dítě přicuclý.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: šla jsem do kavárny. ale to se s jedním dělá lépe než se dvěma
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jak to delate, kdyz je zima, venku s kojenim? Kdyz si mimco behem prochazky vzpomene, ze chce pit, jste zrovna nekde v parku a domu je to 20 minut? Vydrzet 20 minut revu, nebo nakojit nekde venku na lavicce? Co az bude teplota pod nulou? S kocarem si dovedu predstavit, ze bych nakojila i s fusakem, s satkem bych ho musela vyndat z satku a to mu bude zima. :/ Abych tahala fusak nebo deku, to bych musela mit velkej batoh a stejne nez bych ho oblikla/zabalila.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AOTEAROA: diky
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: Jojo, to je přesně ono:)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    AOTEAROA: Pro zajimavost, vis argumenty na podporu toho ploncani?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: ano.

    Jak píše CAMELLA, u malých miminek je to lepší, když ty cípy ještě nejdou pod nohama, páč jsou prostě malé a mohlo by je to nepříjemně odtahovat od těla.
    Do šátku nedávat nic spojeného s ponožkama, případně dát to fakt hodně volné a vytáhnout, prostě s tím počítat že to nesmí tahat nohy (a že jakmile někomu ukážeš fotku takto tak se hned kvůli tomu ozve).
    Sovy vypadají navazane dobře, též mi přijde zbytečné roztahovat popruhy, většinou se dělá kdyžtak jen jeden pro zajištění hlavičky. Pozor na přehřátí, brát šátek jako vrstvu oděvu.

    Jednu věc nevím. Jsou lidi kteří říkají, že by dítě nemělo nic tlačit vzadu na krku, tzn mezi zády a hlavičkou. Vázala jsem to jako ty, aby hlava neploncala, ale prý nějak dítěti vadí když ho tam něco dráždí. Že by se šátek měl dávat horním lemem níž, a hlavu jistit buď rukou nebo tím roztazenym popruhem.
    V jednom kurzu manipulace s novorozencem jsem viděla instrukci, že při zvedání miminka se nemá na toto místo ani dávat ruka, že fakt má podpirat jen záda a hlavu, takže na tom možná něco bude.
    Mám i radikální kamarádku satkovou poradkyni, která tvrdí že hlavička má volně ploncat, ale s tím se neztotožňuju.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: jinak mi to nepřijde zlý (sovy) akorát bych asi u takového prcka neroztahovala popruhy a možná trochu pohlidala látku od kolínka ke kolínku a pod prdelkou dala lexitwist
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: ne nic, co má spojené nohavice a ťapky
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: overal ani dupačky do šátku nepatří, tahají nožičky. A celkově moc nenabaluj
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: dik. jak myslis jine obleceni? tenci obleceni a ne vcelku ve smyslu ne tlusty overal?
    neni to videt, nebo mozna prave je, na fotce je zrovna nabalenej. vytahla jsem ho po prichodu z prochazky z kocaru spiciho. ma body, teplaky, teply ponozky a jeste teplej tlustej overal. jak snehulak.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: já u sovicek nic.spatne nevidím, ale jsou tu lepší na rady...

    asi bych dala jiné oblečení, ať mu netaháš nožičky šátkem... ale nevím
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    prosim o radu. malo podsazeny zadek? nema tam ty nohy vubec nejak divne? ten sedej elastickej je asi uplne blbe, ze? v tom jsem mela pocit, ze mi syn vubec nedrzi, ze mu vlaje hlava, v rukou mi satek klouze, spatne se utahuje, vaha ditete visi na ramenou, proste mi to vubec nejde. :( a taky pote, co jsem zkusila sovicky, uz nemam vubec chut ho vzit do ruky. nebo jsem na to jen sla blbe? praxe pomuze? co bych mela udelat lepe u sovicek? moc si s tim nevim rady, pomohlo by mi slyset, co konkretne mam spatne. predem diky.

    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KEMENTARI: mám moishu stejného složení a je to láska :). Náš první a asi zůstane :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    V povanocnich slevach jsem neodolala a nadelila nam moirovy saty od Moishy: https://www.moisha.cz/satky-limited/satek-na-noseni-deti-moisha-monili-malachit/
    Zatim jsem ho stihla navazat dvakrat a je to naprosto uzasny, vubec jsem necekala, ze to bude takovy rozdil oproti bavlnakum, ktere jsem vazala doted. Wow. Pevny uvaz, pritom mekkoucky, nic nekouse (z toho jsem mela strach, me kouse kde co vcetne nekterych vyrobku z merina). Mrnous taky vypada spokojene. :)
    SISTA
    SISTA --- ---
    Ahoj. Kdybyste se nektera zbavovala satkoveho nostika (od narozeni), idealne se sponou jako flyclick, ale muzou byt i zavazovaci, v neutralnich barvach (tzn. zadna ruzova apod:), ozvete se pls do posty. Diky.)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    SOLEI: Vypadá krásně, ale tuhle barvu bych taky mít nemohla, čím tmavší a uměřenější, tím lepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam