POZITRON: ano.
Jak píše CAMELLA, u malých miminek je to lepší, když ty cípy ještě nejdou pod nohama, páč jsou prostě malé a mohlo by je to nepříjemně odtahovat od těla.
Do šátku nedávat nic spojeného s ponožkama, případně dát to fakt hodně volné a vytáhnout, prostě s tím počítat že to nesmí tahat nohy (a že jakmile někomu ukážeš fotku takto tak se hned kvůli tomu ozve).
Sovy vypadají navazane dobře, též mi přijde zbytečné roztahovat popruhy, většinou se dělá kdyžtak jen jeden pro zajištění hlavičky. Pozor na přehřátí, brát šátek jako vrstvu oděvu.
Jednu věc nevím. Jsou lidi kteří říkají, že by dítě nemělo nic tlačit vzadu na krku, tzn mezi zády a hlavičkou. Vázala jsem to jako ty, aby hlava neploncala, ale prý nějak dítěti vadí když ho tam něco dráždí. Že by se šátek měl dávat horním lemem níž, a hlavu jistit buď rukou nebo tím roztazenym popruhem.
V jednom kurzu manipulace s novorozencem jsem viděla instrukci, že při zvedání miminka se nemá na toto místo ani dávat ruka, že fakt má podpirat jen záda a hlavu, takže na tom možná něco bude.
Mám i radikální kamarádku satkovou poradkyni, která tvrdí že hlavička má volně ploncat, ale s tím se neztotožňuju.