• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    GUDRUN: čistá bavlna je fajn, ale při vyšší váze mi víc vyhovuje příměs lnu, konopí nebo hedvábí - to zejména při tandemu.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ted na me vyskocilo na FB, ze angel wings maji do dnesni pulnoci slevu 20 % na vse, treba se bude nekomu hodit. kod: leden20
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SOLEI: To je závislé na vzoru, vzor plectrum třeba vůbec, tilia je horší, to je fakt.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    CAMELLA: osobně dekky moc neropaguju jsou to citlivky náročné na zatrhavani nití.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: Pokud chceš 100% bavlnu, tak bych asi koukala po dekkách, pokud příměs, tak Vatanai. Já měla božský batohák Vatanai Calluna, quadblend s tussahem, mulberry a mořskou řasou a byl fakt super. Vlastně nevím, proč jsem ho prodala :-D
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GUDRUN: určitě má čistá bavlna smysl, už jen kvůli údržby, případně jestli trefis něco bavlna len nebo bavlna konopí, popřípadě čistý len apod. Něco co se nemusí moc hlídat. Já se teď na ty poslední týdny nošení právě vrátila ke strojové bavlně (i když mám doma i čistý vysokogramazni len a je super, ale je mi jo líto, má třásně a to je za mne minus) a tak mám 350 gsm bavlnu, ani nevím jestli má nebo nemá nějaký "speciální" typ tkani, myslím že ne. Ale je prostě tak dobrý, že strčí všechny ty super příměsy do kapsy, navíc je kompaktní (měla jsem problém s ručně tkaným, byl tak nadychany, že sebral veškerou kapacitu batohu a nešel tak používat jako pojistka, a když jsem ho v hospodě strčila staršímu pod zadek aby dosáhl na stůl tak z něj klouzal).
    Skoro si myslím, že není ani potřeba nějaká moc vysoká gramáž, zvlášť na nošení na bundě, pokud umíš vázat tak s těmi lehčími se váže možná líp a nosne jsou stejně , jde o pečlivost úvazu, když to umíš tak bude pohodlný i ten kipawa.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    kamarádka koupí můj poslední šátek, takže mi nezbyde nic a přece jen bych 1 mít chtěla (kecám, mám vatanai kipawa, kterej půjčuju na novošky :-D)). Takže koukám po něčem na 10+kg prcka na záda. Vel 4, ale po jakým složení koukat: Má smysl čistá bavlna při týhle váze? Vůbec nejsem na záda cimprlich, ale když už nosím, tak klidně několik hodin.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: tam jde spíš o pohodlí nosiče, a já jsem jak známo zhýčkaná, nehledě taky na špatná záda. Tak jako když se mě někdo ptá jestli mu bude pohodlné toto nebo tamto, beru to z toho pohledu pohodlí. Kdyby měla onbu doma a řešila zda ještě koupit nosítko k tomu, bylo by to asi něco jiného, ale když si může vybrat co chce...
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    PISISKVOR: Nosila jsem v onbu i třeba hodinu cca 13 kilovou a to dokonce vepředu na břiše. Jednu dobu jsem ho používala výhradně místo nosítka, když madam odmítala spát v postýlce a do nosítka nechtěla, ale spát očividně potřebovala. Takže jsem s ní sedla u nás na bus, za tři zastávky byla tuhá, já ji nasoukala do onbu a takhle s ní chodila třeba hodinu po Praze, než se vyspala a dalo se to. A to jsem ani neměla žádný extra polstrovaný.
    Pravda je, že teď v jejích 14,5kg si to moc nedovedu představit, ptže mi není v mojí Vece už na břiše moc pohodlná, ale to teď přisuzuji tomu, že jí mám v zimní bundě, mít ji míň oblečenou pod společnou vrstvou, bylo by to lepší (ale kdo by tušil, že tříletá se nechá nosit tak, že nechce z nosítka skoro dolů)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: Jo tak no, moje od 13m chodí a chodí i venku, takže bychom se bez oblečení na ven neobešly. Já tedy mám i nosící kabát se zadním nošením, ale tím, že dítě chce běhat i samo, tak tohle je jednodušší. Hop nahoru, hop dolu. Ale teda musím říct, že většina holek okolo mě nosí děcka v onbu v klidu rozhodně déle než 15min, i na ten spánek, v tom zas úplně s Ao nesouhlasím
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: chapu, diky (ja prave nemam pro mimino tento typ obleceni, s vecma po starsi se uplne minula velikostma a na tu chvili se mi prikupovat nechce, takze dokud bude zima, tak bude pod moji parkou, ktera je jen pro predni noseni, tak proto to resim)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: Spíš obvykle prostě déle nejdu...cca ta 1,5h, nebo dvě, i když občas jedu jen s onbu do Prahy a to pak nesu x hodin. Jinak na noseni na zádech žádný spesl oblečení nepotrebuju, mám prostě dítě v overalu a nosím na kabátu
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    tak super, dekuji obema za rychlou poradu, mam jasno:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: Jo, K.je drobnější, je třeba to brát v úvahu, proto píšu, kolik váží. Záda mám v rámci možností zdravá, ťuk ťuk
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: a nad 1.5h uz to neni ono nebo jsi nezkousela? moje robe ma 12.5, za dalsiho ctvrt roku bude zas jinde (onbu planuju az na teplejsi pocasi, protoze na noseni na zadech nemam obleceni).
    AOTEAROA: AOTEAROA: jjj, diky, to zni jako neco co potrebuju slyset.

    onbu je spis fakt jen na poponaseni? nekolikahodinova prochazka treba i se spankem bude pravdepodobne trapeni?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: tož zas můj syn měl 11 kilo v 11 měsících. Teď má teda furt jen 13 a něco, ale když má někdo macka, a navíc vím že PISISKVOR má špatná záda, myslím že ten bederak ocení...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PISISKVOR: Já teda onbu uvažuju až teď na 3leťáka, na to poponášení s tím že chci aby to bylo skladné, páč jakmile vidí nosítko nebo kočár, chodit odmítá, ale je dobré to mít a sebou. A mladším dítětem byvh rozhodně pořád brala pořádné nosítko s bederákem, pokud ty úseky mají být delší než 15 min.
    Nicméně a onbu ještě zkušenost nemám... Teprve ho plánuju pro lenochoda. Mladší bude do 2 let určitě opět v LennyUp.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: Já teď skoro nenosím v ničem jiném, ohromně mi to vyhovuje. Zvládnu klidně hodinu, hodinu a půl v kuse. K. má cca 10,5kg, bederáková nosítka už nosím málo
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    poradte mne prosim vas, jaka presne je nosici zkusenost s onbuhimem v porovnani s nositkem s bederakem? preskocme prosim rovnou to o vyzkouseni, to uplne chapu a byl to ostatne muj zamer, ale trosku me tlaci cas; zcela necekane jsem po delsi dobe dostala odpoved na inzerat na jedno ze svych nositek, ktery bych chtela nahradit onbuhimem, a ponevadz ho bud strelim ted nebo za udanou cenu uz asi nikdy, a soucasne moje rozhodovaci schopnosti jsou mizerny, ocitla jsem se v uplne rozhodovaci paralyze.
    tusim, ze onbu se mne zacne na jare hodit, muj malej chodec bude toho casu uz zcela schopnej chodit samostatne, ale zive si pamatuju ty vychazky se starsi (ktera bude chodit s nama, takze nehrozi trcet u kazdyho kaminku pres pul hodiny).
    onbu se diky skladnosti jevi jako skvela volba, ale nedovedu si predstavit jaky to je chodit bez bederaku? mne na nem treba hodne zalezi, potrebuju pevnej, aby dite dobre drzelo, neprovesovalo se a zaroven me netlacil. treba takova rostouci Lenka, ktera byla podle me jedno z top nositek, pro me zacala byt uplne nepouzitelna sotva co decko trochu nabralo, nositko se promenilo v mekkej hadr se sezvejkanym ohnutym bederakem, ze 100% na 0 doslova snad behem par dni.
    mam celkem velky a vypaseny dite a s tim starsim planuju pokracovat v nekolikahodinovych prochazkach, kdy predpokladam, ze batolak bude vetsinu casu asi nosen.
    obavam se, ze bez bederaku by to nemuselo byt prijemny.
    mate k tomu prosim nejake komentare?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    POZITRON: dobře udělaná bavlna často poslouží líp než příměsy, které jsou stejně často akorát v nezajimavem procentu, takže spíš pro zlost, protože komplikují údržbu a zvyšují cenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam