prosim o vas nazor:
obcas se mi ted stava, ze trileta usne v nositku na vychazce (hodku az dve). je pak hodne zkrehla a promrzla, stezuje si, ze ji zebou nohy, a prave ty nohy ma pak hodne ledove. dnes mela totalne ledova chodidla a celkove studene nohy az po stehna, a dlouho jsme to doma rozmrazovali sprchou, naslednym teplym oblecenim a zabalenim do hrejive deky, pricemz snad jeste 20min pote mela ty nozky fakt ledove.
oblecena byla adekvatne pocasi a teplote, ale ocividne kdyz ji ty nohy bezhybne visi z nositka, neni to to same jako kdyby chodila a promrzne to. konkr. bambusove puncochy, na nich Dupeto zateplene teplaky, na tom ty klasicke Lild gumove laclace s podsivkou a nakonec Mamut snehule (pogumovane tezke boty, tluste, zevnitr tlusta ovce, jsou snad do -30°). gumicku z gatat mela stazenou pod boty, vsecko utesnene.
chystam veci na zitrek a nemuzu se rozhodnout co bude lepsi. zitra navic po vychazce nepujdeme domu, kde ji muzu rozmrazit, ale budeme jeste par hodin ve studene nevytopene budove, a potrebuju, aby jeji vychozi stav po prochazce nebyl rampouch.
1. dam ji o cislo vetsi snehule a v nich bude mit jeste softshellove navleky na chodidlech, a k tomu klasicke oteplovaky misto tech pogumovanych gati. takto si ji muzu dat na bundu, ale neco mne rika, ze ty vrstvy navic nepomuzou, ze je to spis o tom, ze v teto zime potrebuje zahrat "zevnitr". proto:
2. dam ji vyse uvedene, ale strcim si ji k sobe pod bundu. nevyhoda je, ze ji tam samozreme nepujdou strcit ty nohy, takze v tech snehulich budou cucet dole zpod moji bundy (mam sofstshell parku Shara, obyc. i zateplenou vatelinem).
myslim, ze ji to prospeje, ale mne to prijde na hovno, protoze mne pod tu bundu bude tahnout a ja se zas kdovijak navlect nemuzu, protoze bych se upotila (a stejne by mne spodem tahlo).
3. oblecu ji klasicky na noseni tak, aby mela nohy pod mou bundou a bez bot. takze bude mit puncochace, ty sofsthell nosici navleky, na to bych ji jeste natahla moje snb podkolenky (uz jsme to ozkouseli, sedi to dobre). problem je jen v tom, ze ty nohy maji tendenci trcet tak ci tak (je uz velka a samy o sobe se tam nevejdou), takze jsem nacvicila, ze ty nozky muzu krapet zvednout a posunout jakoby na muj zadek. obmotat pod ty nozky moji bundu a utahnout ji, ozkousene to nemam, ale vypada to, ze by to mohlo drzet aniz by vypadavaly. akorat ta parka ma dole uplne na zadku diru, protoze je tam utahovani snurky, takze uplne neprodysne to nebude, ale ani ji ty nohy nebudou cucet ven.
co byste vybrali? nemuzu to po ceste upravovat, co rano vezmu, to budeme mit (chodime s lesni skolou po venku a delame projekty, potrebuju co nejmin veci, urcite se mi nehodi tahat s sebou ty gumaky a nejak krkolomne to resit po ceste)