• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    STARDAY: zejo.
    ona uz prave odpoledne nespi vic jak rok, ale skrz tu skolu brzo rano vstavame a vubec program je pomerne nabity a narocny na podnety, takze se ted prilezitostne zacalo stavat, ze usne (doprovazime tam starsi dceru).
    ma ted obdobi, kdy venku nechce moc chodit a radeji se vozi v kocaru, nositko pouzivam uz jen prilezitostne (prave kvuli te skole, tam to s kocarem nejde vzhledem k terenu a typu aktivity). bohuzel se tam ale bez noseni neobejdeme, provozujeme to takto od zari a jestli neco vim jiste, tak prave toto
    ale jinak dik za myslenku, nasmerovalo me to k tomu strcit ji nejak pod tu bundu, at nevisi.
    CAMELLA: ta kapsa je super!!! ale uz se mi to nechce kupovat - resim to 2x do tydne a maluju si to tak, ze ted jeste prezit unor a zacatek brezna, a uz to snad bude lepsi.
    kazdopadne diky, to uz jsou dva hlasy pro to stejne, takze zacinam mit jistotu:)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PISISKVOR: no podle me to, jak pises. ze se ji odkrvi nohy a prokrehnou. a vic obleceni moc nepomuze. tri roky uz je docela dost. nezvladla by to pro jednou bez spani? treba se synem mam zkusenost, ze to zvladne, protoze kdyz je pretazenej, tak je naopak jak torpedo a pusti se do veci, co by jinak nesly. ale nevim, jak u vas
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim o vas nazor:

    obcas se mi ted stava, ze trileta usne v nositku na vychazce (hodku az dve). je pak hodne zkrehla a promrzla, stezuje si, ze ji zebou nohy, a prave ty nohy ma pak hodne ledove. dnes mela totalne ledova chodidla a celkove studene nohy az po stehna, a dlouho jsme to doma rozmrazovali sprchou, naslednym teplym oblecenim a zabalenim do hrejive deky, pricemz snad jeste 20min pote mela ty nozky fakt ledove.
    oblecena byla adekvatne pocasi a teplote, ale ocividne kdyz ji ty nohy bezhybne visi z nositka, neni to to same jako kdyby chodila a promrzne to. konkr. bambusove puncochy, na nich Dupeto zateplene teplaky, na tom ty klasicke Lild gumove laclace s podsivkou a nakonec Mamut snehule (pogumovane tezke boty, tluste, zevnitr tlusta ovce, jsou snad do -30°). gumicku z gatat mela stazenou pod boty, vsecko utesnene.

    chystam veci na zitrek a nemuzu se rozhodnout co bude lepsi. zitra navic po vychazce nepujdeme domu, kde ji muzu rozmrazit, ale budeme jeste par hodin ve studene nevytopene budove, a potrebuju, aby jeji vychozi stav po prochazce nebyl rampouch.

    1. dam ji o cislo vetsi snehule a v nich bude mit jeste softshellove navleky na chodidlech, a k tomu klasicke oteplovaky misto tech pogumovanych gati. takto si ji muzu dat na bundu, ale neco mne rika, ze ty vrstvy navic nepomuzou, ze je to spis o tom, ze v teto zime potrebuje zahrat "zevnitr". proto:
    2. dam ji vyse uvedene, ale strcim si ji k sobe pod bundu. nevyhoda je, ze ji tam samozreme nepujdou strcit ty nohy, takze v tech snehulich budou cucet dole zpod moji bundy (mam sofstshell parku Shara, obyc. i zateplenou vatelinem).
    myslim, ze ji to prospeje, ale mne to prijde na hovno, protoze mne pod tu bundu bude tahnout a ja se zas kdovijak navlect nemuzu, protoze bych se upotila (a stejne by mne spodem tahlo).
    3. oblecu ji klasicky na noseni tak, aby mela nohy pod mou bundou a bez bot. takze bude mit puncochace, ty sofsthell nosici navleky, na to bych ji jeste natahla moje snb podkolenky (uz jsme to ozkouseli, sedi to dobre). problem je jen v tom, ze ty nohy maji tendenci trcet tak ci tak (je uz velka a samy o sobe se tam nevejdou), takze jsem nacvicila, ze ty nozky muzu krapet zvednout a posunout jakoby na muj zadek. obmotat pod ty nozky moji bundu a utahnout ji, ozkousene to nemam, ale vypada to, ze by to mohlo drzet aniz by vypadavaly. akorat ta parka ma dole uplne na zadku diru, protoze je tam utahovani snurky, takze uplne neprodysne to nebude, ale ani ji ty nohy nebudou cucet ven.

    co byste vybrali? nemuzu to po ceste upravovat, co rano vezmu, to budeme mit (chodime s lesni skolou po venku a delame projekty, potrebuju co nejmin veci, urcite se mi nehodi tahat s sebou ty gumaky a nejak krkolomne to resit po ceste)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    necham klidně za 800,- hlavně at to někdo vynosí..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NUDLINEK: a kdyby byl velký zájem, tak mám tu samou akorát ve vínově červené barvě :)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    Zde foto celého vybavení :) jo a mužů předat v Praze :)

    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    Prosím, nechcete někdo vsadku do bundy Guslenok? Je to od aloe nosítka a je dělaná pravděpodobně na Sibiř, já jsem vloni s novorozencem nevyužila a letos už dítě tak moc nenosím.

    Je ultra tepla a vychytana, se speciální vrstvou navíc, kdyby Vám bylo asi v -30 zima :) mám černou, k ni knoflíky, které nasijete do vlastní bundy.

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    CAMELLA: představa bagru v nosítku mě hodně baví ! :)))
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PISISKVOR: moc prosím, až rozbalíte, mohla bys poslat fotku? hlavně jestli má bříško tvrdé nebo měkké? a jestli jde navázat do šátku/nosítka?
    bude nás to čekat za půl roku k narozkám, asi :) děkuju
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ULO: https://www.realistickepanenkyahracky.cz/Realisticke-miminko-curajici-holcicka-Mia-na-decce-od-Antonio-Juan-d5309.htm
    mozna existuje i lepsi/levnejsi, urcite jsem neprosla vsecko (bohuzel nemam cas se do toho prilis norit). myslim, ze dalsi level jsou uz jen ty ultrarealisticke reborny (reborni?) za extra palku (ne ze by toto bylo nejak levne, ze), jenze ty nejsou mrkaci. a co si pamatuju z detstvi, tak nemrkaci panny pro me byly naprosto nehratelne.
    doma to jeste nemam, ale jevi se mi to ok.
    ULO
    ULO --- ---
    PISISKVOR: jaké realistické miminko jsi vybrala?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KLEVKA: pravda, ale ta uz je prave objednana (zalezelo mi na realistickem miminu, to byla priorita:)
    CAMELLA: dik!:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: mě tedy přijde, že v tom bývá
    nošeno všechno, i tvrdé panenky i třeba bagr :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PISISKVOR: Co pořídit rovnou s novou panenkou?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    JULIANNE: diky! tyto vypadaji dobre, rozsirilas mne obzory (narazila jsem zatim jen na jine vyrobce). ale spis hledam konkr. zkusenost, kdy do toho nekdo rval plastovou, ne prilis ohebnou panenku, a nebylo z toho trapeni a zachvat vzteku:)
    ten satek je skvela volba, urcite (zacala jsem to i dost zvazovat), ale v pruzne plince decka doma nosi plysaky bezne, tak jsem chtela neco noveho, neotreleho. totiz - ja nosim jen v nositkach, satkum jsem nejak neprivykla, takze byt jako maminka a delat to "opravdove" u nas = mit to v nositku. navic bych byla rada, aby s tim dcera dokazala byt alespon castecne samoobsluzna, coz s tim satkem se bojim, ze nebude (to nebyla bohuzel ani maminka:D)
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    PISISKVOR: Co Kavka nebo Zumbucca? Kavka je uzpůsobena i jako batůžek.

    Nosítka - V hadru
    https://eshop.vhadru.cz/nositka/?pv42=591

    Popřípadě šátek? Tam se dá namotat libovolná panenka.

    Na hraní - Loktu She
    https://www.loktushe.cz/na-hrani/
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim vas, nahodou... pouzivate nekdo nositko pro panenku?
    vybiram pro triletou k narozeninam, bude v tom mit celovinylovou panenku (takze nic, cemu by se daly libovolne roztahnout nohy a nacpat do prostoru k tomu urcenych), a nevim, co vybrat. rada bych opravdove nositko misto radoby napodobenin s pochybnou kvalitou z hrackarstvi, ale prijde mne, ze ta detska nositka obecne jsou tak na plysaka nebo na panenku s latkovym telem. moc mne zalezi na tom, aby to bylo funkcni, a nebylo z toho akorat zklamani nebo zlobeni, protoze to tam nepujde narvat/bude to vypadavat, tlacit a celkove otravovat.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Repost z exotických lidí.
    Zašlé časy Eskymáků. Unikátní kolorované fotky ukazují drsný život před 100 lety - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/obrazem-podivejte-se-na-fotografie-upominajici-na-zasle-casy/r~6338900c660611ebb0f60cc47ab5f122/

    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Holky, mám těhotnou švagrovou a nosítko pro velké....

    Nechcete někdo měnit?
    Potřebuju nosítko nebo šátek pro novorozence. Pošlu za něj toddler křesílko celošátkové s pevným bederakem od Eli handmade.

    ....Eli mega ze šátku Coco-n mademoiselle Capulet

    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    A ještě nabízím jeden elastik - bambusový Moby:

    [Elastický nosicí šátek Moby z bambusové viskózy]
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Kdyby někdo sháněl příjemnou zanošenou šestku spíše na menší miminko, prodávám Everyslings Honeyberry.

    [Šátek na nošení dětí Everyslings Honeyberry]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam