• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jsou někde nějaké tipy na nošení miminek se sadrou (oboustranne kopyto)?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MAAJAA: děkuju ! Pisnu do zpráv!
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    KLEVKA: Mám https://www.sanami.eu/variant/satek-na-noseni-miminek-a-deti-sanami-podzim-p660/5693/6657
    Minimálně 5m ale z hlavy to přesně nevím.
    Myslím, že s nostalgickou slzou v oku ti ho mohu k tomuto účelům věnovat. :)
    Praha 9/21
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    KLEVKA: Co se zeptat třeba v Nosím na srdci nebo Moderních nosičkách na Facebooku? V těch počtech se určitě někdo schopný pomoci najde.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Zrovna jsem jednoho bavlňáka za pár stovek prodala na stejný účel, tak nic :)). Ale kdybys potřebovala tenkého kraťase, tak toho tu ještě mám :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    KLEVKA: Bydlím ve Fr, tak si dovolím nyxí radu - koukej na Vinted. Koupila jsem tam fakt za malé peníze jak sling tak velký bavlněný.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Milí šátko-nosítko milci, jdu na vás s prosbou. Děti už se mi posunuly do jiné kategorie a já se inteligentně všech šátků zbavila. Teď by se mi tuze jeden, možná spíš dva hodily. Od listopadu chodím k maminkám pomáhat s kojením a už jsem dozrála k tomu, že fakt nutně potřebuju poradenský šátek. Takhle nasucho mluvit o výhodách šátku je k prdu. Oni to potřebujou zažít. Proto se tady na vás obracím s prosbou. Máte doma nějaký starý zapadlý šanami, nebo jakejkoli obyč bavlňák, nejlíp šestku, za symbolickou cenu prosím? Nebo by vám udělalo radost mě k těmto účelům podarovat a pomoct tím k šíření a budování láskyplných vazeb miminek s maminkama. Budu fakt moc vděčná!
    Děkuju za vaši pozornost a přeju krásné májové zaláskované dny <3

    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NIGHTFURY: já je našla přes fb,
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    SOLEI: Poradíš, kde se dají koupit? Nenašla jsem web, mají jen FB a instagram?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    JULIANNE: v tom případě nahledni na "mazurskie tkaniny" majitelka je velmi milá a ty šátky jsou boží. Jediné co mi na nich vadí je to,že jsem je objevila pozdě.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    DOTCOM: Taky jsem si původně myslela, že bude stačit jeden šátek, RS a nosítko... a ona by tahle kombinace v principu stačila, dokonce i RS + nosítko by stačilo (v téhle kombinaci jsem odnosila starší dítě), ale pokud člověk chce nosit v šátku a chce od něj různé vlastnosti, asi se nevyhne tomu mít jich několik, i kdyby byl odolný vůči estetické stránce. Osobně teď po testování šátků s příměsí lnu lituji, že na miminko nemám lněný šátek, drží jako přibité. Naopak loni oblíbený kus s volnější vazbou s merinem se mi pod už větším a těžším miminkem prověšuje a na jednovrstvý úvaz už není...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LEADA: Uz jsem se tam poptal a jeden objednal. Taky jsem v ty skupine pochopil ze jeden satek nestaci :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    JULIANNE: Diky za tip na tu skupinu, ta je teda neuveritelne akcni :)
    LEADA
    LEADA --- ---
    DOTCOM: strašně záleží na konkrétním šátku, najdou se skvělé kousky a pak opravdu "koberce", navíc mají v poslední době problém s dodáváním, lidi čekají na šátky i měsíce. Takže ideálně se zeptat přímo ve WS skupině na konkrétní šátek a ještě brát info trochu s rezervou. Do Česka dováží WS Iveta Ondruchová - Divokesatky.cz je velmi ochotná a poradí, případně zprostředkuje doručení.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    DOTCOM: Asi bych se zeptala ve WS skupině na Facebooku nebo některé ze všeobecných nosicích skupin (třeba Nosím na srdci), tam se sejde víc zkušeností. Osobně mám zkušenost jen s ROAR (víc low-cost brand stejné dílny), který mi zpočátku přišel dost "kobercový", ale nakonec netrvalo dlouho ho zanosit. Po vyprání je navzdory žehlení vždy opět poněkud kobercový, ale povolí.

    WS/ROAR/DISO skupina: https://m.facebook.com/groups/632266157105343?group_view_referrer=search
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ahoj, mate tu nekdo praktickou zkusenost se satky od wild slings? Maji uzasne vzory, ale v nekterych recenzich je oznacuji za "koberce" nebo "rucniky".
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Událost shromažďující info k poslání nosítek, případně šátků pro matky s dětmi prchající z Ukrajiny:
    Nosítka pro Ukrajinu
    https://m.facebook.com/events/1022779508323651/

    Náhodou nejede na sběrné místo v Praze nebo Pardubicích někdo přes Kolín, že by odvezl i naše staré nosítko?
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PISISKVOR: Ja mam zkusenost z kocaru u trilete, ze proste kdyz se nehybou, tak generovani tepla je naprd a potrebuje vrstvu navic (v kocare ma byt zimni, ale teda pomerne tenky, fusak a uplne v klidu ji to udrzi v teple). Chtelo by to pridat vrstvu navic jen do nositka a bude to dobry (moje predstava je mozna ji naferovku prevlect do perovych oteplovaku).
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    JULIANNE: to je super napad, omotat satek a utesnit! dik, to bude pruchozi:)
    cece ja merino nejak nemusim:( mne je v tom vylozene kosa, vubec me to nezahreje (sama na sebe mam i hodne drahe a dle vseho kvalitni leginy, ale je to jak nic). na sebe samou potrebuju umelou hmotu - klasicky outdoor obleceni (PES, polyamid atd.), takze merino uz nedavam ani na deti (ale verim, ze to lidem funguje, jen proste mne nejak ne).
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    JULIANNE: Nebo nenajde se u vás doma nějaký svetr, pod který se jí nohy vejdou? Vynikající je meriňák od LoktuShe s dírami pro hlavy, je teplý a dlouhý. Ale samozřejmě to na konci nosicího období nemá moc cenu pořizovat, podobně jako tu kapsu. Asi bych to fakt řešila tlustými merino ponožkami, merino kamašemi (obojí se jí bude hodit normálně při chození venku) a případně zabalením nohou do nějakého ponča apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam