• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jo, neni nic lepsiho nez poradnej vousac sklonenej nad hrnci. snad pouziva aspon sitku na vlasy a vousy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAYME: tak že to není komunitní výplod bedýnek a kaváren, kam si každej nosí svou židli, ale zaplacený a propracovaný aranžmá, zkrátka profi práce vč. shotů - to bylo jasný od začátku. otázka zní, proč to stylizovat zrovna tímhle směrem? popravdě znám pár kuchařů, ale jinej než s vousama, kerkama, tunelem a vlněnou čepicí by se tam nehodil. čili je to dotažený, má to tak vypadat.
    JAYME
    JAYME --- ---
    jenom drobna poznamka, ten vousaty clovek je kuchar, nikoliv majitel. majitele znam - respektive jednou jsem se s nim pracovne setkal cca 20 minut, mimochodem prave v Bistrotu (podotykam nejedl jsem tam, cili k predmetne sekane nemuzu rict nic :) hipstera nepripomina vubec v nicem, je to cca 50letej chlap, kterej nema vousy, flashe ani pokud si dobre vzpominam viditelna tetovani a nepouziva v reci buzzwords. nevim, jestli tam pere penize nebo je ten jeho koncept nosnej, ale v kazdym pripade na me nepusobil jako jeliman ani jako pozer.
    to je vsechno, muzete pokracovat ve vyronech hnisu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: tohle neni parta hipsteru, protoze tady nedostanes k jidlu lahev vina levnejsi 1500kc. voda tusim za kilo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRK_R23: možná že kdyby u toho měli kecy o konceptu, tak mají jídelnu s přesahem, rozumíš, s přesahem. jakmile máš přesah, tak můžeš redefinovat prostor a běžný činnosti tak dostanou taky přesah. no a s přesahem už jseš někdo, jestli mi teda jako rozumíš. už nejsi vousatej kuchař s tetováním, tunelem v uchu a vlněnou lumbersexual čepicí, konečně jseš hipster.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    INK_FLO: Ja ten rozdil vidim v ty poze kolem. Viz ten Bistrot. On nema jen restauraci, on ma koncept. To je pro me ta hipsterina. Neni problem v cene jidla jako takovy. Osobne jsem byl v x luxusnich restauracich, kde si za dva a vecer nechal 1500-2000 bez problemu. A nikdo u toho neved kecy o konceptu.

    Treba tohle je hodne luxusni restaurace s cenama ve vysokohorskych vysinach, ale nemam pocit, ze by to byla parta hipsteru.

    Michelin restaurant La Degustation Bohême Bourgeoise
    http://www.ladegustation.cz/en/

    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    napadá mě k tomu - je možný, aby se člověk šel najíst kvalitně do drahé restaurace, aniž by nebyl považovanej za snoba a hipstera, a kuchaři za hipstery a podvodníky?....případně jak se pozná "obyčejná" luxusní restaurace s meníčkem od 300 kč výš od "hipsterské/falešné" luxusní restaurace?.....(aby se lidem typu "buď jsi s námi, nebo proti nám" nedělalo zbytečně rudo před očima, tak podotýkám, že ani jeden typ restaurací nenavštěvuju, a není to tím pádem snaha o obhajobu či kritiku ani jednoho z nich)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    FOO: z čeho usuzuješ, že něčemu věřím?....akorát narozdíl od tebe nevím, z čeho vaří a kde nakupují
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    VYHULENY_UFO: Kde se da levne koupit hromada argentinsky svickovy? Sem s ni!
    FOO
    FOO --- ---
    INK_FLO: samozřejmě, že je tvé plné právo věřit pohádkám a zarputile v tom setrvávat.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VON_GILOTINE: no občas si tu realitu ohneš tak, že nepřed dojdeš k závěru, kterej vychází z tvých přesvědčení/předsudků (je to předražená hipsterská mrdka), a až následně si to zdůvodníš (protože nakupujou v makru)....nějaký fakta jsou v této situaci celkem vedlejší a jsou jen na překážku celkové průraznosti a jasnosti názoru
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: no ja to udelal z jednoho prostyho duvodu, mel sem ji asi tri kila a tatarak se stejkama mi lezl uz krkem.
    DAHY
    DAHY --- ---
    Vyserme se uz na tu sekacku a přenechme ji michelinskym inspektorum.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    DAHY:
    VON_GILOTINE: I kdyby to bylo z nevím jakýho bejčka a brambor, tak těch 245 CZK není dáno cenou surovin, ale tím, jak moc si ceněj koncept a design celýho podniku.

    Vyjma toho jak píše [ FRK_R23 @ Ulov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky) ] , sekačka vznikla jako levný jídlo z levnýho masa pro chudý lidi, podobně jako nábytek z palet je esteticky levnej nábytek, při jehož výrobě ušetříš na materiálu a práci. Dělat z něj designový high end, jak tomu dnes mnohdy je, je čistě módní píčovina, což se dá říct i o sekačce za 245 Kč.

    /Nemluvě o tom, že sekačka za 245 Kč by měla být přinejmenším 2,5x chutnější než ta obyčejná (zbytek ceny řekněme tvoří ten koncept a design), což ovšem není, pokud mohu soudit podle vlastní zkušenosti s běžnými jídly konzumovanými v high a low quality podnicích. Rozdíl v chuti je imho maximálně 30 %. Tohle ovšem nesouvisí s hipsterství, jako spíš s tou gurmánskou pseudokulturou, která se nás v posledních x letech masově zasáhla./
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    VYHULENY_UFO: Treba ses taky hipster, co ja muzu vedet.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: proc by ne? ja sem taky delal vyvar z argentisky svickovy. kdyz toho mas levne hromadu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    VON_GILOTINE: Jestli nekdo dela sekanou z mladyho vyzralyho bejcka z biochovu, tak plejtva masem :) Chudak bejk, kvuli tomu umrel? Kvuli sekany?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    a neni fakt mozny ze maj treba maso z mladyho bejka ze sumavy a sami z toho udelali sekanou atd? to by pak mohlo bejt tak za tech deset euro ne?
    FOO
    FOO --- ---
    DAHY: No, a to sme právě u toho. Takovejchle zapózovanejch mrdek je plná Praha a luxus je téměř bez výjimky definován pouze a jen tou cenou.
    DAHY
    DAHY --- ---
    FOO: Jestli v tom Bistrotu varej ze surovin z Makra, tak jsou to skutecne prolhany mrdky, ale neverim tomu. Souhlasim, ze ty kecy okolo jsou takovy "pro prazaky dobry", ale jinak je to proste luxusni bistro, ktery vede spickovej sefkuchar. Zadny hipstersky samodomo s obri marzi za nic. Tebou popisovana hospoda me taky laka mnohem vic, ale je to proste jinej zanr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam