• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESTIGIAtrx a další závěsné systémy
    Jak posilovat s vlastní vahou těla efektivně a zdravě. Pojďme si předávat tipy a zkušenosti s trx a dalšími závěsnými systémy. Trenéři, cvičenci, fanoušci, začátečníci i pokročilí namakanci, všichni sem. Něco málo více na nástěnce :-)
    rozbalit záhlaví
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    co znamena TRX? dalsi systemy jsou TRY a TRZ?
    ptam se pro kamarada

    ale tak bez legrace, pozdravit slunce umim nekolika ruzne dlouhymi zpusoby,
    a na činky jsem línej.

    p.s. aj, už jsem to nasel https://www.trxsystem.cz/
    tak to bych skombinoval s rotopedem a takovym tim, jak se na tom twistovalo

    sry za nevyzadanej spam, ale ja za to nemohu a ani nemuzu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    STENNY: To je výborný tip, díky.
    STENNY
    STENNY --- ---
    MICKEY_MOUSE: Moc pěkný minimalismus. Já si lámal hlavu, jaký spojovací materiál ti dobře funguje s dyneemou, a on prostě uzel a karabina...

    Z železné vodovodní trubky a pásky na rakety (nebo na řidítka?) mám venkovní hrazdu, která už slouží určitě přes pět let. Samotná páska vydrží docela dost, ale lepidlo, které jí drží, začne občas postupně povolovat. Osvědčilo se mi omotat tyč nejdřív oboustrannou páskou od 3M a teprve potom tou polstrovanou na rakety... pak je to navěky.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Hustý, tady se rozjel receptář prima nápadů :-) Díky za tipy, chlapi.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    STENNY: páska na tenisové rakety mi přijde skvělý nápad, to by mohlo být přesně ono, díky!
    Řešené to mám úplně jednoduše — část s madly je fixní, udělal jsem to na délku, která mi ideálně vyhovuje podle klasického TRX, se kterým cvičím doma. Proměnlivost řeším tím druhým dílem, který visí na větvi a karabinou to přicvaknu tam, kam zrovna potřebuji. Už to mám takto vyzkoušené, loni jsem si udělal stejný model, jen jsem namísto dyneemy pořídil v RockPointu lano 6 mm průměr. A jsem s tím moc spokojený, jen jsem teď chtěl udělat ještě lehčí a skladnější model (nosím do na treky v batohu, abych si ráno a večer protáhnul tělo), na který jsem použil 3 mm dyneemu. Tu jsem koupil zde: https://www.skyman.cz/nabidka/arboristika/reep-snury/vysokopevnostni-lanko-dyneema-robline-ocean-3000-xg-3mm-6824.html (ale stačí vyhledat „dyneema 3 mm“ a vyjede i kopec dalších prodejců, já šel sem, protože to mám kousek od fitka a chtěl jsem tu šňůru vidět naživo.
    trx.jpg
    STENNY
    STENNY --- ---
    MICKEY_MOUSE: To je zajímavý - kdes kupoval tu dyneemu a jak máš řešené nastavování délky?
    Tady řešením by mohlo být koupit nějakou levnou kopii TRX a zkanibalizovat rukojeti, ale často tam bývají takové ty pěnoplastové, které se brzo oškubou. To už bych radši omotal tu trubku páskou na tenisové rakety.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    BUCCI: Zajímavý tip, ale obávám se, že tím jak to není uzavřené, na TRX to použít nepůjde, rozbil bych si hubu. :)

    STENNY: Vodovodní trubku právě že mám, a sice funguje, ale je úzká a tvrdá. Použitelná tedy je, ale při cvičení je cítit, že to není ono. Vyrobil jsem si miniaturní TRX z tenké dyneema šňůry, abych to moh brávat na čundry a bylo to lehké a skladné. Cvičit se s tím dá, ale ten komfort úchopu není úplně to pravé. Leda sehnat nějaké gumové gripy na tu trubku, ale to jsme taky nevygooglil a ořišlo mi schůdnější sehnat rovnou celá madla. TRipoval jsem, že to bude v každém sportshopu, ale to jsem se mýlil.
    STENNY
    STENNY --- ---
    MICKEY_MOUSE: Možná je to trošku moc ghetto přístup, ale několik let jsem cvičil se samodomo TRX, které mělo rukojeti udělané z obyčejné silnostěnné plastové trubky na vodu. Myslím, že měla 20mm vnitřní průměr a 32mm vnější; lze koupit v každém obchodě s instalatérským materiálem. Vydrží opravdu hodně.
    Pokud chceš protiskluzový povrch, tak omotat hokejovou páskou :).
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím,
    chci se zeptat, jestli nevíte, kde sehnat samostatná madla k TRX. Zkouším googlit, ale nedaří se. Nemusí to být vyloženě pro TRX, ale potřebuji pevná dutá madla, která dobře padnou do ruky a cvičení vydrží. Díky.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Zdravím všechny příznivce :-) Jak asi víte, Harmony krachlo a já zatím tedy cvičím jen v Xplore fitness Na Příkopě. Aktuálně pátek od 18:00 a v sobotu v 9:30 :-)
    Tady jedna motivační fotografie z lekce s TRX a činkami.

    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Přidávám update. Kdyby měl někdo chuť se přijít protáhnout na TRX i o víkendu, tak mám novou sobotní lekci v Xplore Fitness Na Příkopě Začínám tuto sobotu 4. 9. v 9:30. Rezervace zde https://xplorefitness.cz/ nebo napište mně do pošty.
    Těším se na vás :-) Jo a moje lekce v https://www.harmonybody.cz/ samozřejmě běží dál - každé pondělí a pátek od 18:00. V obou fitkách berou i Multisport, v Harmony jinak lekce stojí 150,-
    STENNY
    STENNY --- ---
    Nehodily by se někomu kruhy? Pár týdnů jsem si s nimi hrál, ale nějak si nesedime. Je to kombinace popruhů ze závodních kruhů StrongGear a kruhů HMS, čili dlouhé popruhy s karabinami a kruhy o tloušťce 28mm. Cena dohodou, ale vzhledem k tomu, že jsou v podstatě nové, je za 500 nedám :)
    Kdyžtak pošta.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Jo a už jedu i soukromé lekce a taky cvičíme venku (kruhový trénink, 50,- za lekci). Korona nás posunula správným směrem ;-) Kdyby měl někdo chuť se přidat, napište.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Dobrá zpráva, od příštího týdne zase cvičíme. Takže kdo by si chtěl přijít vyzkoušet TRX se mnou, máte šanci každé pondělí a pátek od 18:00. Rezervace a kontakt na studio najdete tady www.harmonybody.cz Multisport bereme :-)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TILIO: napiš, já lana mám a nadto jsem milá osoba :-)))
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    STENNY: přesně tak. Děkuju za tuhle připomínku.

    Vzhledem k tomu, že pořád nemám pravidelné lekce a venku už je teplo, klidně se prvotního seznámení s TRX ujmu.
    STENNY
    STENNY --- ---
    TILIO: Možná bych v takovémhle případě nelitoval peněz a zaplatil mámě pár soukromých lekcí. Pokud už dlouho nedělá nic (nebo se nikdy výrazněji/náročněji nehýbala), tak může být ten požadavek "ne úplně nudného" obtížnější, než se zvenku zdá - lidi s horší hybností a koordinací často pohyb zpočátku nebaví a je hodně fajn, když je někdo táhne, motivuje a vysvětlí každou nejasnost.
    Můžu teda být zaujatý, protože TRX mě vlastně začalo bavit až v okamžiku, kdy jsem byl relativně silný, do té doby bylo spíš frustrující :))
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TILIO: my cvičíme i online (středa od 18:00 a sobota od 10:00, videa ukládáme) najít nás můžete buď ve skupině na fcb TRX gang Prague (uzavřená skupina), nebo na Instagramu, pod stejným názvem. Děláme tam tréninky s TRX i bez, je to zadarmo. Ale jak říkám, bez dohledu to není úplně ono, i když se tam vždycky snažíme všechno vysvětlit.
    Btw, kdyby se chtěl někdo přidat, je vítaný :-)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TILIO: ahoj, jasně, TRX jsou v tomhle super, protože cvičíš s vlastní váhou a jenom prostou změnou postavení těla si nastavujes intenzitu (zjednodušeně řečeno). Taky se na nich dá rozhýbat nenásilnou cestou i nesportovec. Jen bych byla opatrná, pokud mamka není zvyklá cvičit, aby si neublížila, nebo si nezafixovala nějaké špatné pohybové návyky. Ideálně bych ji poslala k sobě na trénink ;-) Bohužel, fitka jsou pořád zavřená.
    Videa na YouTube jsou, ale jejich kvalita je značně kolísavá a přestože je cvičení na TRX ve finále jednoduché, tak začátky bývají dost těžké, než se člověk naučí základní věci, jako správné držení těla, správné dýchání, to, že má v lanech pořád viset, atd. Takže ano, TRX doporučuji všemi deseti - sama mám ve skupině celou škálu lidí, od sportovců, přes maminy po porodu, lidi s nadváhou a různými zdravotními problémy, i starší osoby. Jen je potřeba vědět, jak na to a k tomu je ideální, aspoň z počátku, mít nad sebou dohled.
    Klidně mi napiš zprávu, třeba něco vymyslíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam