• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESTIGIAtrx a další závěsné systémy
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    BUCCI: Zajímavý tip, ale obávám se, že tím jak to není uzavřené, na TRX to použít nepůjde, rozbil bych si hubu. :)

    STENNY: Vodovodní trubku právě že mám, a sice funguje, ale je úzká a tvrdá. Použitelná tedy je, ale při cvičení je cítit, že to není ono. Vyrobil jsem si miniaturní TRX z tenké dyneema šňůry, abych to moh brávat na čundry a bylo to lehké a skladné. Cvičit se s tím dá, ale ten komfort úchopu není úplně to pravé. Leda sehnat nějaké gumové gripy na tu trubku, ale to jsme taky nevygooglil a ořišlo mi schůdnější sehnat rovnou celá madla. TRipoval jsem, že to bude v každém sportshopu, ale to jsem se mýlil.
    STENNY
    STENNY --- ---
    MICKEY_MOUSE: Možná je to trošku moc ghetto přístup, ale několik let jsem cvičil se samodomo TRX, které mělo rukojeti udělané z obyčejné silnostěnné plastové trubky na vodu. Myslím, že měla 20mm vnitřní průměr a 32mm vnější; lze koupit v každém obchodě s instalatérským materiálem. Vydrží opravdu hodně.
    Pokud chceš protiskluzový povrch, tak omotat hokejovou páskou :).
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím,
    chci se zeptat, jestli nevíte, kde sehnat samostatná madla k TRX. Zkouším googlit, ale nedaří se. Nemusí to být vyloženě pro TRX, ale potřebuji pevná dutá madla, která dobře padnou do ruky a cvičení vydrží. Díky.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Zdravím všechny příznivce :-) Jak asi víte, Harmony krachlo a já zatím tedy cvičím jen v Xplore fitness Na Příkopě. Aktuálně pátek od 18:00 a v sobotu v 9:30 :-)
    Tady jedna motivační fotografie z lekce s TRX a činkami.

    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Přidávám update. Kdyby měl někdo chuť se přijít protáhnout na TRX i o víkendu, tak mám novou sobotní lekci v Xplore Fitness Na Příkopě Začínám tuto sobotu 4. 9. v 9:30. Rezervace zde https://xplorefitness.cz/ nebo napište mně do pošty.
    Těším se na vás :-) Jo a moje lekce v https://www.harmonybody.cz/ samozřejmě běží dál - každé pondělí a pátek od 18:00. V obou fitkách berou i Multisport, v Harmony jinak lekce stojí 150,-
    STENNY
    STENNY --- ---
    Nehodily by se někomu kruhy? Pár týdnů jsem si s nimi hrál, ale nějak si nesedime. Je to kombinace popruhů ze závodních kruhů StrongGear a kruhů HMS, čili dlouhé popruhy s karabinami a kruhy o tloušťce 28mm. Cena dohodou, ale vzhledem k tomu, že jsou v podstatě nové, je za 500 nedám :)
    Kdyžtak pošta.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Jo a už jedu i soukromé lekce a taky cvičíme venku (kruhový trénink, 50,- za lekci). Korona nás posunula správným směrem ;-) Kdyby měl někdo chuť se přidat, napište.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Dobrá zpráva, od příštího týdne zase cvičíme. Takže kdo by si chtěl přijít vyzkoušet TRX se mnou, máte šanci každé pondělí a pátek od 18:00. Rezervace a kontakt na studio najdete tady www.harmonybody.cz Multisport bereme :-)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TILIO: napiš, já lana mám a nadto jsem milá osoba :-)))
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    STENNY: přesně tak. Děkuju za tuhle připomínku.

    Vzhledem k tomu, že pořád nemám pravidelné lekce a venku už je teplo, klidně se prvotního seznámení s TRX ujmu.
    STENNY
    STENNY --- ---
    TILIO: Možná bych v takovémhle případě nelitoval peněz a zaplatil mámě pár soukromých lekcí. Pokud už dlouho nedělá nic (nebo se nikdy výrazněji/náročněji nehýbala), tak může být ten požadavek "ne úplně nudného" obtížnější, než se zvenku zdá - lidi s horší hybností a koordinací často pohyb zpočátku nebaví a je hodně fajn, když je někdo táhne, motivuje a vysvětlí každou nejasnost.
    Můžu teda být zaujatý, protože TRX mě vlastně začalo bavit až v okamžiku, kdy jsem byl relativně silný, do té doby bylo spíš frustrující :))
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TILIO: my cvičíme i online (středa od 18:00 a sobota od 10:00, videa ukládáme) najít nás můžete buď ve skupině na fcb TRX gang Prague (uzavřená skupina), nebo na Instagramu, pod stejným názvem. Děláme tam tréninky s TRX i bez, je to zadarmo. Ale jak říkám, bez dohledu to není úplně ono, i když se tam vždycky snažíme všechno vysvětlit.
    Btw, kdyby se chtěl někdo přidat, je vítaný :-)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TILIO: ahoj, jasně, TRX jsou v tomhle super, protože cvičíš s vlastní váhou a jenom prostou změnou postavení těla si nastavujes intenzitu (zjednodušeně řečeno). Taky se na nich dá rozhýbat nenásilnou cestou i nesportovec. Jen bych byla opatrná, pokud mamka není zvyklá cvičit, aby si neublížila, nebo si nezafixovala nějaké špatné pohybové návyky. Ideálně bych ji poslala k sobě na trénink ;-) Bohužel, fitka jsou pořád zavřená.
    Videa na YouTube jsou, ale jejich kvalita je značně kolísavá a přestože je cvičení na TRX ve finále jednoduché, tak začátky bývají dost těžké, než se člověk naučí základní věci, jako správné držení těla, správné dýchání, to, že má v lanech pořád viset, atd. Takže ano, TRX doporučuji všemi deseti - sama mám ve skupině celou škálu lidí, od sportovců, přes maminy po porodu, lidi s nadváhou a různými zdravotními problémy, i starší osoby. Jen je potřeba vědět, jak na to a k tomu je ideální, aspoň z počátku, mít nad sebou dohled.
    Klidně mi napiš zprávu, třeba něco vymyslíme.
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    TILIO: v tomhle bude TRX naprosto ideální+nějaké DVD/CD/youtube kanál k tomu, vlastně může dělat spoustu cviků a jak bude sílit, může přidávat další. Případně k tomu bosu aby aktivovala core
    STENNY
    STENNY --- ---
    PYTRS: Pán prodává padělky TRX a vydává je za originály, bohužel. Kamarádovi od něj přišlo TRX neoriginálně zabalené (atypická krabice a sáček), mělo drobné vady šití... prodejce jsme konfrontovali, padělanost přiznal, vrátil peníze.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Ahoj, nevím, jestli jsem to sem už dávala, ale pokud by měl někdo zájem se připojit k našim online lekcím (středa od šesti je s lany, ale i s variantou bez nich a v sobotu v deset ráno cvičíme bez lan takový kruháček), tak jsme s kolegyní na fcb ve skupině TRX gang Prague. Je uzavřená, zadarmo (dobrovolný příspěvek je možný) a cvičení tam pak visí, takže je možné se na to mrknout později. Živé vysíláme i na google meet, odkaz vždycky dávám ve skupině. Nečekejte extra kvalitu přenosu, točíme na mobil a webku, ale sranda je a cvičí s námi docela početná partička :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    VESTIGIA: I to mi přijde, že možná bude pro mě dostatečný přínos, i motivace. Věřím, že vymyslím cviky, které budou efektivní a zároveň využijí toho „jednoduššího“ ukotvení ke stromu než kruhy, pro které najít vhodnou větev není vůbec snadné. Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    POLYRHYTHM: Moc díky, do toho půjdu.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MICKEY_MOUSE: asi fakt jen pevnější úchop, protože tím, že to dáš na TRX závěs, přijdeš o tu možnost rozestupu mezi lany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam