• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESTIGIAtrx a další závěsné systémy
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TILIO: napiš, já lana mám a nadto jsem milá osoba :-)))
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    STENNY: přesně tak. Děkuju za tuhle připomínku.

    Vzhledem k tomu, že pořád nemám pravidelné lekce a venku už je teplo, klidně se prvotního seznámení s TRX ujmu.
    STENNY
    STENNY --- ---
    TILIO: Možná bych v takovémhle případě nelitoval peněz a zaplatil mámě pár soukromých lekcí. Pokud už dlouho nedělá nic (nebo se nikdy výrazněji/náročněji nehýbala), tak může být ten požadavek "ne úplně nudného" obtížnější, než se zvenku zdá - lidi s horší hybností a koordinací často pohyb zpočátku nebaví a je hodně fajn, když je někdo táhne, motivuje a vysvětlí každou nejasnost.
    Můžu teda být zaujatý, protože TRX mě vlastně začalo bavit až v okamžiku, kdy jsem byl relativně silný, do té doby bylo spíš frustrující :))
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TILIO: my cvičíme i online (středa od 18:00 a sobota od 10:00, videa ukládáme) najít nás můžete buď ve skupině na fcb TRX gang Prague (uzavřená skupina), nebo na Instagramu, pod stejným názvem. Děláme tam tréninky s TRX i bez, je to zadarmo. Ale jak říkám, bez dohledu to není úplně ono, i když se tam vždycky snažíme všechno vysvětlit.
    Btw, kdyby se chtěl někdo přidat, je vítaný :-)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TILIO: ahoj, jasně, TRX jsou v tomhle super, protože cvičíš s vlastní váhou a jenom prostou změnou postavení těla si nastavujes intenzitu (zjednodušeně řečeno). Taky se na nich dá rozhýbat nenásilnou cestou i nesportovec. Jen bych byla opatrná, pokud mamka není zvyklá cvičit, aby si neublížila, nebo si nezafixovala nějaké špatné pohybové návyky. Ideálně bych ji poslala k sobě na trénink ;-) Bohužel, fitka jsou pořád zavřená.
    Videa na YouTube jsou, ale jejich kvalita je značně kolísavá a přestože je cvičení na TRX ve finále jednoduché, tak začátky bývají dost těžké, než se člověk naučí základní věci, jako správné držení těla, správné dýchání, to, že má v lanech pořád viset, atd. Takže ano, TRX doporučuji všemi deseti - sama mám ve skupině celou škálu lidí, od sportovců, přes maminy po porodu, lidi s nadváhou a různými zdravotními problémy, i starší osoby. Jen je potřeba vědět, jak na to a k tomu je ideální, aspoň z počátku, mít nad sebou dohled.
    Klidně mi napiš zprávu, třeba něco vymyslíme.
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    TILIO: v tomhle bude TRX naprosto ideální+nějaké DVD/CD/youtube kanál k tomu, vlastně může dělat spoustu cviků a jak bude sílit, může přidávat další. Případně k tomu bosu aby aktivovala core
    STENNY
    STENNY --- ---
    PYTRS: Pán prodává padělky TRX a vydává je za originály, bohužel. Kamarádovi od něj přišlo TRX neoriginálně zabalené (atypická krabice a sáček), mělo drobné vady šití... prodejce jsme konfrontovali, padělanost přiznal, vrátil peníze.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Ahoj, nevím, jestli jsem to sem už dávala, ale pokud by měl někdo zájem se připojit k našim online lekcím (středa od šesti je s lany, ale i s variantou bez nich a v sobotu v deset ráno cvičíme bez lan takový kruháček), tak jsme s kolegyní na fcb ve skupině TRX gang Prague. Je uzavřená, zadarmo (dobrovolný příspěvek je možný) a cvičení tam pak visí, takže je možné se na to mrknout později. Živé vysíláme i na google meet, odkaz vždycky dávám ve skupině. Nečekejte extra kvalitu přenosu, točíme na mobil a webku, ale sranda je a cvičí s námi docela početná partička :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    VESTIGIA: I to mi přijde, že možná bude pro mě dostatečný přínos, i motivace. Věřím, že vymyslím cviky, které budou efektivní a zároveň využijí toho „jednoduššího“ ukotvení ke stromu než kruhy, pro které najít vhodnou větev není vůbec snadné. Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    POLYRHYTHM: Moc díky, do toho půjdu.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MICKEY_MOUSE: asi fakt jen pevnější úchop, protože tím, že to dáš na TRX závěs, přijdeš o tu možnost rozestupu mezi lany.
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    MICKEY_MOUSE: https://www.stronggear.eu/...Ix3Rj6gTClmqkDjBefQGucjR9MwHu9-nnc13vyD6TbO7I5gei8maYey9D8aAubwEALw_wcB

    chci si dokoupit tyhle, protoze maji samosvorne jezdce, tzn. ta manipulace je dost podobna jako u TRX, jen musis nastavit kazdy kruh zvlast, coz ale muze byt i vyhoda. doma mam kruhy s karabinama a ty se predelavaji hur, ty bych na cestovane a castou zmenu delky nedoporucil
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Napadá mě, že zkusím pořídit kruhy a namontovat je na TRX popruhy. Netuším, co tím přesně získám, možná pevnější úchop, možná se ukážou další benefity při používání.
    Pro mě je na TRX moc užitečné, že to úplně jednoduše připevním doma i venku prakticky kdekoli potřebuji, což se o kruzích nedá říct. Jsem výletník, nemám ani nechci mít jedno místo kde je hrazda, ke které budu chodit cvičívat. Mám cvičení spojené s výlety, takže ten závěs, co má TRX mi maximálně sedí. Ještě nosím lano cca 7 mm z outdoor shopu jako prodlužku, když chci přivázat TRX hodně vysoko. Je to zas jiné cvičení s vysokým úvazem, příjemná změna.
    PITLYTU
    PITLYTU --- ---
    Jak začít s kruhy je třeba pěkně v tomto videu.
    Neni to žádný machrování, co s kruhy dokáže, ale návod do začátku...
    Rings Workout Beginner Level for Building Strength and Mass
    http://www.youtube.com/watch?v=4_KkFdljXYU
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    POLYRHYTHM: Dokážeš doporučit/poslat link na kruhy, které se snadno nastavují a které považuješ za šikovné/kvalitní? Ať mám představu a třebas je i pořídím?
    Díky.
    PITLYTU
    PITLYTU --- ---
    Mam najednou pocit, ze by můj příspěvek vzbudil vic vášní než jsem chtěl, ale zas to přineslo plodný názory, za to jsem rád.. :-)
    Každý z techo systémů má smysl, jako každý zboží svýho kupce.

    Vlastně cokoliv co člověka motivuje k pohybu je fajn, i kdyby to byl kybl s pískem na kladce.. Takže jestli jsem někomu šlápnul na patu, tak pardon..

    U TRX jsem měl častokrát poškrábaný paže a bral to tak, že je to cena, kterou platim za multi-posilovnu do kapsy, teď to už nemam.
    Dipovat a na přítahy jsem běhal na hřiště nebo fitka.

    Například u kruhu jsem poznal, že u dipu musim nahradit pevny bradla, silnym stredem těla a spravnou technikou, jinak se rozcapim, jak v keckách na ledě.. :-D
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    VESTIGIA: cca 3:18 jsou triceps dips. to je cvik, který je na TRX o odření paží, zatímco na kruzích je to o technice, která je takovou připravkou na složitější cviky jako je musscle up, což je taková vstupní brána do gymnastiky. https://www.youtube.com/watch?v=QG0HgYs6lQg&feature=emb_logo
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    nevím jestli jsem tu postovala tohle video, ale třeba tady je té síly dost :-)
    Top 25 TRX Suspension Exercises for Elite Strength! Feel the Steel!
    https://www.youtube.com/watch?v=aO6QKwRVHfw
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    POLYRHYTHM: tak já na trénincích používám k TRX také další věěci - kettlebelly, odporové gumy, bosu, atd., takže vlastně nemusím řešit, že by se mi vyčerpal zásobník cviků, nebo by byla malá zátěž. Ale jak to tu tak čtu, tak asi kruhy zkusím, až k tomu bude příležitost.
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    VESTIGIA: ono je to také o cíly, který kdo ve cvičení má. Když je cílem protažení, aerobní trénink, vytrvalost apd. tak má TRX hodně široké možnosti a nemá moc cenu koukat po něčem jiném.

    A pak je silový trénink a tam je o tom, že po pár měsících se možnosti TRX vyčerpají ( typicky moment, kdy se má použít celá váha těla ). A pro takové učely jsou mnohem lepší kruhy, protože tam je silová náročnost pro horní polovinu těla nevyčerpatelná - viz vrcholový gymnasti - a na spodní část těla to prostě na sílu stejně chce externí zátěž
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam