PITLYTU: Nemyslím si, že má nějaký smysl psát někde stylem …to a to je naprd, drahé…, lepší je tohle…“. To nikomu nic nedá. Smyl má psát zkušenosti s tím, co člověku vyhovuje. Vše má svou cílovku i mnohem větší necílovku. A každý by měl psát o tom, čeho je cílovkou a nechat ostatní, ať si jedou v tom svém, co zas vyhovuje jim.
Já jsem typickou cílovkou TRX. Jsem z toho nadšený po všech stránkách už přes půl roku, vyhovuje mi to maximálně. Cvičím prakticky denně, doma mi to visí na dveřích a minimálně každé ráno si dám sestavu z TRX apliakce, která byla součástí origoš TRX Tactical za sedm tisíc. Moc rád jsem zaplatil tu cenu, přináší mi to mnohem víc (původně jsem plánoval pořídit domácí posilovnu, už jsem na to dokonce měl vyhrazenou místnost, a pak mi naštěstí přislo do cesty TRX — z pohledu ceny minimálně tak patnáctkrát levnější a pro mě tisíckrát lepší).
Nemám ambice být superatlet nebo rambo, cvičím, abych se cítil dobře. TRX jsem pořidil nakonec dvoje, jedny visí doma a druhé v batohu, protože chodívám často cvičit i ven do lesa, do parku… (Když jsem měl jen jedny, stávalo se, že jsem dorazil do lesa a zjistil, že mi něco chybí, proto jsem pořídil druhé, které vůbec nevyndávám). Pro mě k nezaplacení, perfektně si protahuji tělo, a je to za tu dobu nádherně cítit — mám silná kolena, celkově se mnohem líp hýbu a cítím, posílily se nohy (byť jsem celý život jezdil aktivně na kole, běhal a chidil na túry, měl jsem spodek těla silný, ale tuhý; díky TRX se vše krásně protáhlo a dál protahuje, uvolňuje, cítím se fakt skvěle). Horní část těla se taky zpevníla, jsem prostě celkové moc spokojený a jedu v tom dál.
Pro mě hraje velkou roli i fakt, že to nepotřebuji nijak složitě instalovat, doma ani venku. Je to lehké, skladné, univerzálně využitelné. Cvičím cviky podle návodů i zkouším své vlastní, jak mi vyhovuje a co cítím, že mi dělá fajn. Na TRX poprvé v životě protahuji tělo tak, že mě to baví. Dřív jsem u toho vždy trpěl, tady je to velice příjemné.
Tolik moje zkušenosti, třeba někoho inspiruji. A chápu, že mnozí to určitě vidí úplně jinak, jen nemá smysl se dohadovat.