• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FARFELOOMuseum Level & Microdosing
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Zkušenosti s microdosingem mám, byť zatím nepříliš velký. Začala jsem s tím koncem dubna, zezačátku jsem dodržovala i nějakou pravidelnost, ale pak jsem začala jezdit různě na akce, kde jsem spíš praktikovala makrodosing. Ráda bych na to ale zase teď se začátkem podzimu najela :)

    Abych shrnula svoje zkušenosti: Dávala jsem si každý 3 dny, většinou 1/10 tripu (modrý sušice, který jsem měla nakoupený do zásoby už tak dva roky). Zkoušela jsem si dát i 1/8, ale to už mi nepřišlo jako micro - vnímala jsem účinky, byť relativně slabý, a byla jsem hodně vysmátá. (Stran dávkování musím podotknout, že mám vůči LSD zvýšenou přirozenou toleranci = potřebuju tak 2× vyšší dávku než ostatní, abych byla stejně.) Vždycky jsem si dávala ráno, v podstatě k snídani. Přišlo mi, že jsem ten den byla klidnější a vyrovnanější, dokázala jsem líp ustát nepříjemnosti v práci, jedla jsem zdravější jídlo, chtěla jsem se víc hýbat (a když jsem musela dlouho sedět na židli, tak jsem si pořád hledala důvody, proč vstát), večer jsem doma nestrávila tolik času zevlovánim na internetu. Většinou jsem během toho dne měla nějakej cca 5minutovej moment, kdy jsem vnímala intenzivěji něco, co normálně nevnímám (např. zvuk tekoucí vody, vlastní dech...). Celkově bych řekla, že jsem tím dnem vždycky hladce proplula, zároveň přemýšlím, do jaký míry tam mohl hrát roli placebo efekt (teď jsem si dala mikrodávku, takže mi dneska všechno půjde a bude to fajn...). Přijde mi, že koncem června, kdy jsem ještě dodržovala jakous takous pravidelnost, se ty efekty kumulovaly, a tenhle nadhled a vyrovnanost mi vydržely delší dobu; teďka po delším výpadku mám pocit, že jsem zase tam, kde jsem byla předtím.

    Snažila jsem se přijít na to, jak se dá skloubit microdosing s užíváním běžných dávek LSD, a jednoznačnej závěr zatím nemám. Vždycky jsem dodržovala minimálně týdenní pauzu mezi poslední mikrodávkou a normální dávkou. Třeba měsíc po tom, co jsem začala microdosovat, jsem si dala na psýčkovym fesťáku 1/3 tripu (a to tak, že nejdřív 1/6 a za hodinu další 1/6) a fakt mě překvapilo, co to udělalo, a asi měsíc poté jsem si dala celej, a přišlo mi to slabší. (Ale fakt mi přijde, že u mě to zpracovávání psychedelik funguje nějak divně, takže se to asi nedá brát jako berná mince.)

    Ještě jeden zajímavej poznatek - přišlo mi, že mikrodávky na mě měly vždycky větší vliv, když jsem si je dávala v Praze, chodila do práce a dělala běžný denní činnosti. Dá se říct, že mi to pak přišlo jako menší opruz a dokázala jsem si ten den nějak víc "užít". Když jsem si třeba dala mikrodávku na dovolený v Alpách a celej den pak chodila po horách, tak jsem nevnímala žádnej rozdíl, ani zpětně při rekapitulaci toho dne - zkrátka asi ten den byl tak zajímavej sám o sobě, že ta mikrodávka neměla jak ho vylepšit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: ja bych spis dal bejt tebou do zahlavi: užívání substancí v míře nižší než rozumné.

    //kouzelna definice. :D
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Na žádost jsem rozšířil název, aby obsahoval i microdosing.. prostě užívání substancí v míře nižší než rozumné.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PNXNTDD: to já šel jednou po 1/16 tripu na výlet do lesa, byl jsem bosý. skopl jsem si samozřejmě o kořen prst na noze, bolest žádná. druhej den prst úplně fialovej a bolelo to jako svině .)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BRKODLAK: No něco na tom bude.. ale nesmí se to přehánět :D Já jsem jednu dobu měl naštíplej čtvrtej krční obratel a nosil jsem takovej ten krunýř na krk abych s tím moc nehýbal, samozřejmě jsme se s kamarádkou ztripovali a celou noc čuměli na hvězdy :D Já úplně vyvrácenej krk dozadu a vůbec mě to nebolelo :D Akorát jsem pak ráno nemohl skoro vstát z postele :D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PNXNTDD: jojo, celkově to uvolní tělo i mysl, člověk se může protáhnout, má najednou lehké ruce, větší odolnost vůči stresu a tak. rozhodně mi to přijde přínosnější než velký dávky a taky zdravější a účinnější varianta než farmaka
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BRKODLAK: Na bolest zad taky dobrý
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PNXNTDD: to je možný, já docela často používám 1-4 lysohlávky na bolest hlavy, nebo proti únavě...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BRKODLAK: Já jsem to nikdy moc nepraktikoval... nějak mě ty malý množství nezajímaly či co... :D ale vím, že kámoš praktivkoval udělat si čaj z jedné lisiny a pak šel meditovat do lesa... prej mu to pomohlo se víc uvolnit v tom kaktusovým sedu nebo co...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PNXNTDD: hlavně lsd, ale zajímá mě i mdma, a vlastně cokoliv s čím je to možný :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BRKODLAK: Čeho
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    někdo zkušenosti s mikrodávkováním, potažmo velmi nízkými dávkami?
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Nova, potencialne zajimava, kniha :-)
    Erowid Library/Bookstore : 'The Museum Dose: 12 Experiments in Pharmacologically Mediated Aesthetics'
    https://www.erowid.org/library/books/museum_dose.shtml
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Hele, a zkouseli jste nekdo fakt nekdy jit do muzea/galerie?

    S par kamarady jsme nedavno, po noci stravene na Kaktusu, na dojezdu, kdy jsme Kaktus jeste jednoznacne citili, sli do galerie "Cesty ke světlu" kousek od Chodova. Je to galerie obrazů a "3D" instalací Zdeňka Hajného ( http://www.zdenekhajny.com/cz/fs2629-o-nas.html ). Na několik z těch instalací se lze "napojit" elektronicky skrze měřáky tepu a kožního odporu (nebo jak se to jmenuje), a v těch instalacích si pak clovek muze "hrát" s barvama, resp.je vědomě ovládat skrze práci s emocema atd... (http://www.zdenekhajny.com/cz/fs2630-labyrint-sveta-a-raj-srdce.html ) Fakt hodně zajímavé, a to i za střízliva :-)

    Dalsi zajimava vec je, ze Hajný hodně pracoval s drahými kameny, kterými je galerie (ty jeho instalace, obrazy i vitráže) úplně narvaná - řada z těch křišťálů a záhněd má určitě více jak půl metru... takže hodně citliví lidé si ani žádnou mizejní dávku dávat snad ani nemusí.

    Všem experimentátorům s muzejními dávkami s klidným svědomím, a velmi vřele, doporučuji k návštěvě :-)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    BROZKEFF: Ten koncept "specifickeho" a "nespecifickeho skillu" mi prijde jako uzitecny a urcite zajimavy. Stejne mam ale podezreni, ze ta moje "precitlivelost" na 2C-B muze (ale nemusi - treba mam v tomto pripade proste jenom nizkej specifickej skill :-) mit nejaky metabolicky zaklad. Tech (udajnych) 15mg (Shulginova "muzejni davka") me pokazde hodilo do stavu, ktery byl svoji intenzitou podobny, rekneme, 200 mikro LSD (byt to trvalo "spravne", tj.nejakych...ja nevim... 1-1,5 hodiny). Do muzea nevim nevim...asi jo, ale nesmelo by tam u toho byt moc střízlivých lidí.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Zajímalo by mě, který látky mají v menších množstvích primárně tělesnej dopad. Hodně drog ukazuje na nějaký fyzický potíže, který za střízliva nepozorujeme. Problém nastává ve chvíli, kdy o tom problému člověk ví, řeší ho, ale nechce ho řešit na drogách. A tehdy je debilní, když jediný co stav udělá je, že připomíná tu dávno minimalizovanou bolest...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    MICHAL_R: na jedné prezentaci jsem teď zahlédl užitečné doplnění klasické dvojice set a setting na triádu "Set - setting - skill". Ten skill je IMHO jak specifický pro jednotlivé látky či jejich skupiny, tak i obecněji pro neobvyklé stavy vědomí a obsahy mysli. Specifický skill se získává opakovanou expozicí podobné zkušenosti, nespecifický skill pak obecně tím kolik má člověk natripováno a vymeditováno ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SHEALA: toci se na gramofonu, neasi :P
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GRAMEC: kde kde? :)
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    Sledujte pozorně ministra Stropnickýho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam