DARJEEL: Je pravda, ze u 2C-B bude asi o neco mensi "okno" pouzitelnosti, nez u "klasik". A taky asi pujde i o zvyk, rekl bych... Kdyz s entheogenem / Ucitelem clovek pracuje systematicky, dlouhodobe a pravidelne, tak se na ty konkretni stavy u konkretni latky da jakoby "zvyknout" - da se v tom naucit pohybovat, zachazet sam se sebou apod... Treba ten meskalin, kdyz jsem Ho mel poprve (kdysi davno, cca 350mg, cili Shulginova +/-max.doporucena davka), tak me to docela rozhodilo (ale to jsem byl jeste psychedelickej zacatecnik), a to tak, ze jsem si priste dal radsi 300. Po nejake dobe "treninku" a "zvykani" jsem se odhodlal pro 500 mg, no a pak mi trvalo asi 3 dny, abych zjistil, ze mi fakt nehrablo. No a ted, po celkem dlouhe, intenzivni a usilovme praxi, nam (s kamosem, ktery se tomu venuje jeste mnohem poctiveji a intenzivneji, nez ja) prijde "zbytecne" (a to "zbytecne" myslime s velkym respektem) si davat min jak tech cca 700+mg (cili "do maxima....")
Minimalne u nekterch latek to je tedy podle mne fakt jakoby o "zvyku": co ma clovek (v sobe) prochozene, jak "to ma pruchozi", co se v minulosti uz "dozvedel" a vyresil, atd... U tech vysokych davek (á la 750mg mesk.) to ale taky uz neni o nejakem zabavnem tripu, ale o tom, ze (pokud nejsi saman nebo tak neco) se vydavas do oblasti dost neprozkoumane, kde se muze stat uplne vsechno (viz. Huxleyho esej "Nebe a peklo"...), a neco jako "záměr" atd. už taky prestava hrat jakoukoliv roli...
To bylo zamysleni nad "variabilitou" davkovani, a na cem vsem to taky muze zaviset; rozhodne ro nebylo o "museum level" (ja se naopak sycky modlim, aby me u toho nikdo nevidel....) - takze v podstate sorry za OT :-)