Zkušenosti s microdosingem mám, byť zatím nepříliš velký. Začala jsem s tím koncem dubna, zezačátku jsem dodržovala i nějakou pravidelnost, ale pak jsem začala jezdit různě na akce, kde jsem spíš praktikovala makrodosing. Ráda bych na to ale zase teď se začátkem podzimu najela :)
Abych shrnula svoje zkušenosti: Dávala jsem si každý 3 dny, většinou 1/10 tripu (modrý sušice, který jsem měla nakoupený do zásoby už tak dva roky). Zkoušela jsem si dát i 1/8, ale to už mi nepřišlo jako micro - vnímala jsem účinky, byť relativně slabý, a byla jsem hodně vysmátá. (Stran dávkování musím podotknout, že mám vůči LSD zvýšenou přirozenou toleranci = potřebuju tak 2× vyšší dávku než ostatní, abych byla stejně.) Vždycky jsem si dávala ráno, v podstatě k snídani. Přišlo mi, že jsem ten den byla klidnější a vyrovnanější, dokázala jsem líp ustát nepříjemnosti v práci, jedla jsem zdravější jídlo, chtěla jsem se víc hýbat (a když jsem musela dlouho sedět na židli, tak jsem si pořád hledala důvody, proč vstát), večer jsem doma nestrávila tolik času zevlovánim na internetu. Většinou jsem během toho dne měla nějakej cca 5minutovej moment, kdy jsem vnímala intenzivěji něco, co normálně nevnímám (např. zvuk tekoucí vody, vlastní dech...). Celkově bych řekla, že jsem tím dnem vždycky hladce proplula, zároveň přemýšlím, do jaký míry tam mohl hrát roli placebo efekt (teď jsem si dala mikrodávku, takže mi dneska všechno půjde a bude to fajn...). Přijde mi, že koncem června, kdy jsem ještě dodržovala jakous takous pravidelnost, se ty efekty kumulovaly, a tenhle nadhled a vyrovnanost mi vydržely delší dobu; teďka po delším výpadku mám pocit, že jsem zase tam, kde jsem byla předtím.
Snažila jsem se přijít na to, jak se dá skloubit microdosing s užíváním běžných dávek LSD, a jednoznačnej závěr zatím nemám. Vždycky jsem dodržovala minimálně týdenní pauzu mezi poslední mikrodávkou a normální dávkou. Třeba měsíc po tom, co jsem začala microdosovat, jsem si dala na psýčkovym fesťáku 1/3 tripu (a to tak, že nejdřív 1/6 a za hodinu další 1/6) a fakt mě překvapilo, co to udělalo, a asi měsíc poté jsem si dala celej, a přišlo mi to slabší. (Ale fakt mi přijde, že u mě to zpracovávání psychedelik funguje nějak divně, takže se to asi nedá brát jako berná mince.)
Ještě jeden zajímavej poznatek - přišlo mi, že mikrodávky na mě měly vždycky větší vliv, když jsem si je dávala v Praze, chodila do práce a dělala běžný denní činnosti. Dá se říct, že mi to pak přišlo jako menší opruz a dokázala jsem si ten den nějak víc "užít". Když jsem si třeba dala mikrodávku na dovolený v Alpách a celej den pak chodila po horách, tak jsem nevnímala žádnej rozdíl, ani zpětně při rekapitulaci toho dne - zkrátka asi ten den byl tak zajímavej sám o sobě, že ta mikrodávka neměla jak ho vylepšit.