HACECKO: Jo, stříhala jsem od oka, rozdělila jsem to na půlky a pak na pětiny. Ve vodě jsem nerozpouštěla, cca 5 minut jsem to povalovala na jazyku, pak spolkla, zapila vodou a cca po hodině jsem si dala nějaký jídlo. Jak se tu teď řešilo, liquid by byl asi lepší, ale ten jsem neměla.
PALEONTOLOG: Tak nebyl to klasickej nezastavitelnej záchvat smíchu, spíš jsem to srovnávala s tou 1/10 a oproti ní jsem byla na 1/8 rozhodně vysmátější. Ale vlastně mě to samotnou překvapilo.
Spíš než tolerance bych asi použila výraz citlivost, resp. snížená citlivost. A myslím si, že do velký míry je to v hlavě - jsem člověk, co potřebuje mít všechno pod kontrolou, mít o všem dostatek informací, chápu věci spíš rozumem než "srdcem", je pro mě těžký dávat najevo emoce a přijímat věci tak jak jsou bez toho, abych je analyzovala a hodnotila. A právě tohle papír nabourává, funguje to tak zřejmě u každýho, ale lidi, který jsou citlivější ke smyslovým podnětům, pravděpodobně budou potřebovat nižší dávku. Moje hypotéza je taková, že microdosing by mohl tuhle mentální bariéru postupně snižovat tak, že člověk pak bude vnímavější k podnětům i bez tý substance, a v případě užití vyšší dávky bude stačit míň, aby se dostal do psychedelickýho stavu. (Vlastně mám pocit, že tohle potvrzuje ta moje zkušenost s 1/3 po měsíci microdosování. Ale samozřejmě to byla jen jedna zkušenost.)