MICRODOSING houby 30 dní
- jsem optimistická třicátnice s univerzitním vzděláním, žijící v Praze, report je hodně navázaný na můj měsíční cyklus, což je téma, se kterým teď hodně pracuju
- vstávám pravidelně mezi 7. a 8. hodinou; ráno dlouhodobě praktikuju jógu (očista, asany, meditace), zhruba 20-30 minut, často, ale ne pravidelně
- nekouřím od 19. února, předtím střídavě oblačno, jsem lehká kuřačka, co dává několika-měsíční pauzy, když má pocit, že si potřebuje odlehčit tělo
- chodím na procházky se psem, mám part-time job, jinak hromadu času pro práci na sobě
- dávám 0,1 g rozemletých sušených hub každý den ráno po snídani, plán 30 dní
- záměr :
- potřebuju lépe uchopit svůj život do vlastních rukou, srovnat priority, vymezit si cestu, vidět cíl k němuž směřuji a uvědomovat si mezi-cíle, pracovat na nich systematicky a nechodit tvrdohlavě hlavou proti zdi
- důraz na cykličnost, sledování menstruačního cyklu a jeho proměn (od října loňskýho roku), snaha synchronizovat se s cyklem a na plno a efektivně využít jednotlivých fází pro optimální činnosti, vyřešit menstruační bolesti a premenstruační syndrom
- potřeba zaměřit se na proces i na vytyčené cíle
- pro lepší uvědomění si záměru a vyrovnání se užívám výluh z mapacho – od 26. února do 10. března
sobota 4. 3.
- první dávka, jsem na počátku ovulace, venku je krásný počasí, svítí slunce; jedu pracovat na srub, hrabu se v hlíně, pociťuju čistou radost z práce, zaměření na proces i rámcový výsledek; bez napětí a strachů, že mi uteče z pozemku pes (což jsem dřív pociťovala); je zde možnost placebo efektu a radosti ze započaté třicetidenní práce
neděle 5. 3.
- druhá dávka, týden po novoluní, ovulace; jasná linie myšlenek nezatížená minulostí nebo budoucností, důraz na tady a teď; večer je mi těžko od žaludku a zabývám se myšlenkou přechodu na lehčí stravu (vliv microdose patrně minimální, vzhledem k velikosti dávky)
pondělí 6. 3.
- třetí dávka, rychlý, ale bezproblémový přechod do kreativní fáze; intenzivně vnímám jídlo, nehltám (jak se mi občas stává), všechny denní činnosti dělám na plno a přitom jdu s proudem (go with the flow)
středa 8. 3.
- pátá dávka, kreativní fáze; vyrovnává se mi nálada, tíhnu k ekvilibriu mezi melancholií a hyperaktivitou (to je možná uvědoměním si vlivu ovulační fáze a přechodem do kreativní fáze); mám žravku (blíží se úplněk)
pátek 10. 3.
- sedmá dávka, končím s mapacho kůrou trvající 13 dní; vyrovnávají se mi pocity a emoce, po ovulaci přišla kreativní fáze pozvolna a probíhá překvapivě bez těch otravných premenstruačních syndromů
neděle 12. 3.
- devátá dávka, menstruace a pozvolný nástup reflektivní fáze, přičemž mi překvapivě zůstává spousta jasných vhledů a myšlenek kreativní fáze, v níž tedy možná ještě pořád jsem; od listopadu aktivně pracuju na odstranění menstruačních bolestí, které u mě už nějakou dobu vedly k celkové paralýze, zvracení, mdlobám, … pět měsíců od začátku aktivní práce na řešení tohoto problému se dostavuje výsledek (otázka, jak k celému procesu přispěly houby, … ale je to tady!)
- tak jako jsem první den mikrodávky cítila zaměření na proces, ve druhém dni jasnou linii myšlenek a zaměření na tady a teď, třetí den intenzitu vjemů, pátý den příklon k vyrovnaným pocitům, emocím a náladám, cítím kombinaci výše uvedenýho dnes, jsem bez napětí a strachů a nechávám procesu volný průběh
- je mi natolik dobře, že jsem se rozhodla neodkládat rande a milovat se během menstruace (o tom možná jindy v jiným auditku)
sobota 18. 3.
- patnáctá dávka, jsem v půlce zamýšleného procesu, dynamická fáze; bez úzkosti a obav z budoucnosti, plná sexuální energie, kompletně nová situace, možná až příliš velká hyperaktivita a drive
neděle 19. 3.
- šestnáctá dávka, dynamická fáze; pro udržení záměru a nasměřování myšlenek a činů si dávám mapacho; od té doby po několik dní velmi dobré zaměření na cíl, místy až prudkost a netaktnost, zvládám hodně aktivit, jednoduše, pragmaticky a dynamicky se vyjadřuju a řeším situace
- po zbytek dní cítím vyrovnanost, systematičnost v myšlení, organizovanost, uzeměnost; zároveň jsem mnohem víc sexuálně aktivní než dřív (při porovnání před microdose, minulé měsíce, minulé jaro)
neděle 2. 4
- třicátá (poslední) dávka, kreativní fáze; uzavření cyklu, odhazuju to staré co už nepotřebuju, očista, nadnesenost, lehkost, děkuju sama sobě za výdrž a pevnou vůli praktikovat microdose po 30 dní
- konec microdose shodou okolností připadl na den, kdy jsem se zůčastnila potní chýše, takže všechno to odhození starého a uzavření cyklu se symbolicky i prakticky završilo v jednom dni (toto datum je pro mě významný i z jinýho důvodu, který je navázaný na moji minulost, dlouho jsem si to téma nesla v sobě jako zátěž, načež se mi pomocí kombinace cyklu microdose a rituálu potní chýše podařilo se toho zbavit, pohřbít to a nechat zetlít, aby z toho byla úrodná půda pro pěstování lepší mě v budoucnosti)
- po ukončení microdose pociťuju tyto negativa:
- ubylo mi síly, odflakuju práci a nemám drive k činnosti (přecházím ale pomalu do reflektivní menstruační fáze, což může být tím)
- cítím napětí a nervozitu (prakticky se ale dějí významné životní události, z nichž jsem nervózní, takže je to pochopitelné)
- při příležitosti jednoho večírku jsem začala zase kouřit, nicméně od té doby nejde o závislost (ve smyslu craving), ale spíš o volnočasovou aktivitu spojenou s večírky, hospodou, posezením u ohně … ; necítím nutkání si koupit krabičku i několik dní, pak si ale pro jednu zajdu, když vím, že budu vysedávat s ženskýma na srubu a kochat se krajinou
- pozitiva:
- rozhodla jsem se (aspoň 30 dní) nepít alkohol, vnímám to jako důvěru v sebe samou a svoji pevnou vůli, další challange a práce na sobě
- zintenzivnila jsem ranní jógovou praxi
- i dubnová menstruace se obešla bez bolesti a s ní souvisejících problémů
- zůstává mi pocit, že všechno jde, když se chce, nicméně v poloze, kdy to jde pomocí práce na sobě samé a uvědoměním si vlastních schopností a sil ve správných chvílích, ne tupou zabejčeností a tvrdohlavým a drzým narážením hlavou o zeď