• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    SHEALA: to je pás pásů, stuha, hlavni pater, kde skrz tovarnu dopravujes tk nejdulezitejsi, zelezne platy, medene platy, plast, ocel, zelene a nakonec mozna cervene cipy, taky ti podel toho mohou vest potrubi s lubrikantem a kyselinou sirovou.

pak jem podel toho stavis tovarnu a odvadis potrebne suroviny.

vygoogli "factorio main bus"
    FURAN
    FURAN --- ---
    SHEALA: Běžný výraz

SHEALA
    SHEALA --- ---
    FURAN: co je main bus, to je něco ze hry, nebo nějaký tvůj vlastní termín?
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    PETINY: Me slo spis o ten construction tree. Neco jako je tu:
    Factorio Forums • View topic - construction tree diagram
    https://forums.factorio.com/viewtopic.php?f=5&t=3821
    Abych tak dopredu si rozmyslel, co je nejvic potreba a kde soustredit vyrobu a tak. Proste si to nejak rozplanovat predem, at v tech beltech neni velkej maglajs :D
    PETINY
    PETINY --- ---
    TOMINO_I: je na to nejake ratio.. pogoogli nebo navstiv Factorio Reddit:)
    ale hlidat ratios je jako lepit prasklou prehradu rukama :)
    FURAN
    FURAN --- ---
    TOMINO_I: Stavím kolem main bus a mám tam vždy místo přidávat další kapacity. Větší množství polotovarů vyrábím na místě, do main bus pak posílám jen přebytek.

Mód Realism. Především opravy v receptech a struktuře technologického stromu. Hlubší zásahy do jádra se mi nepodařilo provést, hra na to není úplně user friendly. Zkusím to obšlehnout z jiných módů, až narazím na ty správné.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    FURAN: Ze jsem tak smely, jaky mod vyrabis? :P

Jak rikam, jsem noobiik, koupil jsem to pred par mesici (0.14.2) a trosku to hral a nejak si rozjel kampan a pak mapu a par tydnu zpet jsem to nehral, pac jsem cekal na 0.15 :)

Btw.kdyz to tu tak tady mame, mate nejakou tabulku, tree nebo tak neco, na co je potreba ktera surovina?
    Zkousel jsem najit nejaky construction stromy na forku a neco malo nasel, ale tedka to nebude mit moc smysl, kdyz se plno veci zmeni v 0.15, ale chci se zeptat, jestli uz si vsecko pamatujete, nebo si to nekam pisete, co kolik a nac je potreba a jak si rozvrhnout logistiku jednotlivych surovin?
    FURAN
    FURAN --- ---
    TOMINO_I: Tak já to bez svého módu nevydržím hrát, až tak mne to štve. Během týdne bych ho měl aktualizovat na novou verzi.

Tohle mne štvalo v 0.14, další problémy přibyly.

1) The cost of high-tier items. Just the volume of resources was ridiculous, unjustifiable and really stumping on any following technology on the horizon.
    2) Have you ever tried hunting lions with a tank? Well that's what really happens when fauna meets technology.
    3) Some technologies are actually incredibly difficult and expensive - steam engines, radar, assembling machines.
    4) Some, on the other hand, are self-evidently simple.
    5) Some features were illogical or non-physical, e.g. Beacon, Follower count upgrade queue, "Laser" turret. Power armor is not 20 times more resistant than a tank.
    6) Alien "technology" seems far-fetched. Alien interaction sounds more reasonable, e.g. terminal ballistics or (mitigating effect of pollution).
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    SALAM: Hehe, tak to ja zatim mam par hodin na tom, zatim zkoumam a total me to uchvatilo.
    Vubec si nedokazu predstavit na co by mi byly nejaky mody :)
    SALAM
    SALAM --- ---
    TOMINO_I: mam stale rozohratu 90h+ hru s modmi, tak este nemozem updatovat :D
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Juu aj Factorio auditko tu je., jakto ze to nesleduju :D
    Btw. zkouseli jste uz 0.15.1? Ja vcera a je to kozii :P
    Trosku se nam zmenily recepty na blue science packs, ale jinak to stoji za to :)
    Jaky z toho mate pocity?
    FURAN
    FURAN --- ---
    A je to tady.
    Unchecking the steam cloud sync seems to be a workaround. You find the settings in
    Steam > Settings > Cloud > uncheck the first one
    PETINY
    PETINY --- ---
    SHEALA: zapínám to jenom v létě když jsem na chatě, bez internetu :-D Ale těším se na FURAN, ten novej patch bude pecka.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FURAN: jo, jasný, už jsem pochopila, že repair pack vyrobím v ruce a můžu opravovat. A do úterka čekat nechcu, ve skupině co vedu se mi rozjel strašlivej shitshtorm, na to že jsou to fejsbuki jsou lidi na to citově nainsvestovaní... si potřebuju vyčistit hlavu, a postavit továrny a koukat, jak to mám všechno zorganizovaný, nikde žádný zásek, žádná surovina nečeká na zpracovaní, science packy se sypou hezky do laboratoří ... :)

Ale vypadá to nádherně :)
    FURAN
    FURAN --- ---
    SHEALA: ne
    FURAN
    FURAN --- ---
    SHEALA: Počkej do úterka :)
    Factorio
    https://www.factorio.com/blog/post/fff-187
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ještě někdo hraje? Jsem si k narozeninám koupila, a je to velmi návykové. Dohrála jsem tutoriál, první level new hope, a začínám opravovat.

mmch, mohu jako player opravovat bez repair packu?
    PETINY
    PETINY --- ---
    OLTSKUL: na redditu lidi jedou 5 RPM+, ale to už jsou strašný mindfucky :)
    SALAM
    SALAM --- ---
    OLTSKUL: jj, to bol samozrejme extremny priklad - clovek ktory by sa tam snazil dostat by na to celkom rychlo prisiel sam ;)
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    SALAM: a pozor, na 1RPM (1 rocket per minute) je potreba i trochu silnejsi PC. Je preci jen potreba ohromne mnoztvi surovin a obrovska zakladna..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam