• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    Pokec o týhle hře. Zdroje, buildy/templaty, streameři, videotutoriály.
    rozbalit záhlaví
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    TOMINO_I: Imho od vydání 0.15 se techtree nijak nemenil, mozna nejaky upravy cen vyzkumu max..
    Jinak ja rozehral jednu hru nejak cca na 0.15.12 a doted zadna zmena co by jakkoliv ovlivnila hru neprobehla..

kazdopadne po 0.15 me to chytlo uplne neskutecnym zpusobem, predtim sem vydrzel na mape tak 20-30 hodin max, s tim ze sem odeslal jednou jedinkrat raketu a jinak se vetsinou seknul kolem blue sci, tedka sem si zalozil jednu mapu na railworld settings a peacefull a mám na tý mapě cca 70hod+, vic ez sem u ty hra stravil predtim.. = ) je to zatim dost styl pokus-omyl, ale sem schopnej udrzet 120sci/min vcetne space science, jenom se u toho nesmi vyrabet zadny moduly.. = )

rikal sem si ze tedka zkusim novou mapu a to normal settings non peacefull ale na lazy bastard achievment, ale je toho fakt hafo co chci jeste vyzkouset, zatim sem ani nezacal blbnout s jadernou energií, jenom uranium bullets na cisteni biterů tankem. = )
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ORBIT: JJ zije to tu svym pomalym zivotem.
    Jako od te doby jsem to nemel nejak moc cas hrat poradne, menili novou verzu, tak jsem zacal odznova hru, a zatim jsem se tak daleko nedostal, pac porad menili tech strom.
    Tak cekam az se to ustali a pak si to zas jak bude nalada zahraju :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tenhle klubik asi neni moc zivej :D
    Ale hra je super .

TOMINO_I: Uz sis poradil?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Jsem dohrála ten level s letadlem, meditujíce nad tím, proč nemůžu prorazit jako DJ. Protip, chcete li dohrát něco hodně složitého, řeště nějaký first world problem.

SHEALA
    SHEALA --- ---
    dobře. ta věc s tím letadlem. to se FAKT NEDA.
    DEATHMERS
    DEATHMERS --- ---
    Chápe někdo aspoň trochu na jakým principu fungujou heatpipe? Myslím jak je to udělaný ve hře, protože všude čtu, že by měly přenést 100 procent energie od zdroje ale když je těch zdrojů víc tak to mi připadá, že tam sou docela ztráty. ... Snažím se optimalizovat layout s 10 reaktory a i přes snahu dodržet optimální ratio to prostě nefunguje správně. Nutno dodat že heatpipe nejsou vedený inline ale větví se, přičemž na vstupu sou napojený na vnější výstupní okruh reaktorovýho layoutu.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Zkouším teď třetí verzi mainbusu a v podstatě jsem došel k tomu, že nejlepší je na začátku se víceméně vykašlat na organizaci, protože zmíněný refactoring je příšerně zdlouhavá věc, kterou je potřeba dělat ručně. Takže co nejrychleji vyvinout potřebné technologie na výrobu rychlých pásů, vynalézt stavební roboty (a případně logistické roboty, pokud se člověk nechce zpočátku patlat s pásy ke každé výrobně) a pak si vyčistit území o kus vedle a tam teprve začít budovat pořádnou a kompletní logistiku.

V 0.15 jsem šíleně ocenil knihy plánů, s údivem jsem zjistil, že díky radarům se dá stavět i na mapě a člověk tam nemusí jak idiot doběhnout, takže mám teď v plánech všechny své používané kombinace křížení pásů, další knihu postupně plním výrobnami a podporou kolem a pak prostě si skrz mapu naplánuju, jak mají jít cesty, kde mají stát výrobny a roboti mi to tam odletí postavit. Zatím tam běhám, abych výrobu pak nastavil ručně a neměl pro každý typ výroby samostatný plán, ale i to se dá přes knihy plánů řešit.

Factorio je fakt strašnej žrout času. A je úžasný, jak opravdu mění hru k lepšímu. To jsem se ani ještě nedostal k modům, kde na různé možnosti zatím jen z dálky obdivně zírám.
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    Ja tak pred 40hod herniho casu zacal hrat mainbus a docela dobry, ale nakladny na material a pasy :D a pak taky ten naslednej refaktor, kdyz vynaleznes rychlejsi pasy :D Kazdopadne nuclear power je bezva :D rozhodne kompaktnejsi nez solar
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    TOMINO_I: tak mozna proto je to top hra na steamu:

Game Ratings · Steam Database
    https://steamdb.info/stats/gameratings/
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Kurna ti to tam hrnou .. :D

PETINY
    PETINY --- ---
    this just in:
    Showerthought: I don't think you actually have to hit the movement keys to complete the game. : factorio
    https://www.reddit.com/r/factorio/comments/68ul0m/showerthought_i_dont_think_you_actually_have_to/
    PETINY
    PETINY --- ---
    SHEALA: na mise bych se vykašlal a šel rovnou na custom mapu :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    SHEALA: To si pamatuju, tam jsem skoncil a zacal parit custom mapu :)
    Jsem si rozjel jenom oil processing a pak jsem to zrusil. Jak rikas, prave ta chamrad me tam stvala nejvic, davali me desne naprdel a tak jsem to zrusil :P
    Takze esi se pres to dostanes, tak mas muj velky obdiv ;) Ja na to nemel nervy a cas ;)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    tak jo, mořím se s hubama abyste věděli. Jakože asi úplně blbě, je to v té misi kde se má vynalézt oli procesing, je tam málo prostoru, všude je křoví, hlad a politbyro. A červi, spousta červů.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    PETINY: Jj je pravda, ze jakmile clovek ma vyzkoumany robutky tak uz se dopravni pasy muzou zvetsiny zrusit co?

Btw. kolik je moznost dostat max robotu do RoboPortu pls? Nikde na wiki jsem to nenasel. Znamena to ze v tech 7mi slotech muze byt neomezeny mnozstvi? Ale to je urco blbost.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    jup, pak tu jeste jsou vlaky, to je uplne jina zavislost :D
    PETINY
    PETINY --- ---
    no já bych se na to zas tak neupínal, na Factroriu je skvělý, že si ho můžeš stavět jak chceš, a nic jako main bus v případě báze postavený na dronech neexistuje :)))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OLTSKUL: nojo, nějak jsem tušila, že to není "ten kus mixáku, kde mám všechny bicí, nebo všechny basy" :) Dík :)
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    OLTSKUL: v pripade Factoria, jinak to je normalne terminus technikus.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    SHEALA: to je pás pásů, stuha, hlavni pater, kde skrz tovarnu dopravujes tk nejdulezitejsi, zelezne platy, medene platy, plast, ocel, zelene a nakonec mozna cervene cipy, taky ti podel toho mohou vest potrubi s lubrikantem a kyselinou sirovou.

pak jem podel toho stavis tovarnu a odvadis potrebne suroviny.

vygoogli "factorio main bus"
    FURAN
    FURAN --- ---
    SHEALA: Běžný výraz

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam