• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    IMPROVIZACE: Water Well je taky praktické řešení se stejným účelem.

Water Well (pump free water from the ground) - Factorio Mods
    https://mods.factorio.com/mods/binbinhfr/WaterWell

Vyhovuje mi víc, než waterfill, dá se takhle jedním blueprintem postavit třeba velká jaderka na cca 2,5 GW.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: Ja pouzivam od jisty doby tenhle mod
    Waterfill - Factorio Mods
    https://mods.factorio.com/mod/Waterfill_v17
    on je sice nejakej zdroj vody vzdycky pobliz, ale udelat si "studnu" tam kde ji chci je tak nejak vic oku lahodici.)
    JOPS
    JOPS --- ---
    PETINY: ja se priznavam, ze to hraju bez broucku, ti me tam fakt strasne srali, ja si chci uzivat logistiku a ne resit picoviny ve stylu, tady musim postavit delostrelectvo. Ne proste si v klidu stavim pasy a nikdo me neprudi :D
    PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS: to není potřeba, voda je infinite resource s největší flow rate (nádrž se naplní prakticky okamžitě) stačí napojit trubkama :) ale to už je otázka optimalizace báze :)

já si teď připadám jako v tom pověstném GIFu, kde je potřeba vyměnit žárovka... na svém ribbon worldu se mi vygenerovala mapa s *jedním* ložiskem mědi - připomínám že na mapě mám playtime 66h (reálně kdy jsem něco dělal třeba 30). Teď jsem konečně radar scanningem objevil ložiska na okrajích mapy, ale nedostanu se tam klasickým spamováním blueprintu s laser turrets, protože biteři už jsou moc tuhý, takže artilerie train, hm, takže celý assembling na artillery ammo, hm, expanduju hodně na západ a tahám pořád elektriku rukama, takže blueprint na dvojitou železnici s přenosovou soustavou, takže update těch co jsem postavil za posledních X hodin... mezitím zelená produkce stojí :-D
    Ale to nejuspokojivějsí, co jsem zatím ve Factoriu zažil, je, když zastaví artillery train na kolejích, natočí se a spustí palbu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: Eh, omylem jsem se na mobilu smazal...

Nádrže s vodou mám kvůli tomu chemičce. Tuším, že vodu potřebuji na plasty nebo na síru.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: slusnej spaghetti freestyle.)
    jako prvni vec by to chtelo cerpadla s nejakou zapinaci podminkou..
    na co mas ty nadrze s vodou?.)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    mohlo by se hodit i vám...

Sada nástrojů na úpravu blueprintů

Factorio Blueprint Tools
    https://christoph-frick.github.io/factorio-blueprint-tools/

Naposledy se mi hodilo si přidat do blueprintů s roboporty landfill, takže při rozšiřování základny mi to rovnou připraví na stavbu i místa s vodní plochou. Lze vyplnit kompletně, nebo jen pod stavbami v blueprintu.
    PETINY
    PETINY --- ---
    PETINY: jak jsem psal, stačí vytvořit multiplayer z existujícího singlu.
    PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS: taky klidně pomůžu. Jednoduchá poučka:
    - na krátký vzdálenosti jsou nejlepší boti
    - na krátký a střední vzdálenosti jsou nejlepší pásy
    - na cokoliv přes nevím, 4 a víc obrazovek jsou nejlepší vlaky.
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: Klidně se můžu ztrapnit a ukázat ti můj ehm výtvor :)

Nevím, zda ty se budeš moci připojit, když to je rozjeté singl
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: jestli chces klidne se muzem nekdy na vecer domluvit na multak.. hadam ze budu schopnej ti vysvetlit par principu toho jak stavet tak aby si se z toho nezblaznil
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: Tak už mi drony trochu fungují, ale kurva, to je logisticky všechno tak náročné... :) ja pořád přemýšlím nad optimalizací, jak stavět a už se začínám dostávat do stavu bezmoci, protože mi vždycky chybí nějaká surovina, která je přes pět map :) ideálně něco jako síra, plasty, baterie a tak podobně....

Pak se mi vždycky zastaví výroba kvůli tomu, že se mi zaplní sklad s nějakým olejem, který nepoužívám a tak podobně... Kua drát ;)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    IMPROVIZACE: továrna musí růst! = )
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    HEINZZ: Factorio je ceska hra takze aktivne poskytovaci truhly tlacici svuj obsah do logisticke site je to co ti poskytne tu spravnou imerzi pri hrani.)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    tyjo ta ceska nomenklatura mi solidně trhá uši! = D
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: ty "odpaliste" maj dva rozsahy na mape vyjadreny zlenym a oranzovim ctvercem. Ten mensi je logistickej (zaroven je to i vzdalenost na kterou se vic "odpalist" propoji do jednoho logistickyho celky(je pak mezi nima carkovana cara)) a ten vetsi je stavebni. Stejne tak mas logisticky a stavebni roboty. Stavebni roboti umej z poskytovacich a skladovacich (nejsem si ted uplne jistej jak je to s vyrovnavacima) beden brat veci a stavet je na pozice duchu(truhla, duch i "odpaliste" musi bejt v ramci stejnyho logistickyho celku). Lohisticky roboti v ramci toho mensiho rozsahuju prenasej veci mezi truhlama (z poskytovacich do vyzadovacich(tedy musis mit nastaveny co a v jakym mnozstvi tam chces)). V inventari mas logisticky sloty a hrac se diky nim chova stejne jako pozadovaci truhla.
    Tohle je tak nejak zaklad toho jak to funguje.
    JOPS
    JOPS --- ---
    snazim se pochopit drony.

Mam jedno "odpaliste" pro drony. Nejake drony v tom a dal jsem vedle toho bedny pro veci. Nejakym zpusobem mi neco funguje, protoze kdyz tam prijedu kolem s rozmrdanym autem, tak vyleti dron a opravi me :D

Jestli jsem to pochopil dobre, tak tam nefunguje, ze kdyz mam dostatek surovin, ze si ten barak sami vytvori. Do tech beden musim davat hotove budovy. Je to tak?
    JOPS
    JOPS --- ---
    hele a jak oblecu armor?
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    PETINY: otevírá to "modular armor"
    a ze začátku i s jednim roboportem vycucneš zásobu energie z baterek jak prd.. sranda začíná teprv s fúzním reaktorem.. = )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam