• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETINYFactorio - česká budovatelská hra
    Pokec o týhle hře. Zdroje, buildy/templaty, streameři, videotutoriály.
    rozbalit záhlaví
    JOPS
    JOPS --- ---
    SPM:
    IMPROVIZACE:
    PETINY:

kluci, to jde jenom, kdyz to zbozi proudi v jednom pasu, me to jede v obou...

kdyz to vyhodim, tak to udela tohle

PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS: na to je imho lepší ty pásy spojit viz
    https://preview.redd.it/70ro1uhvbb611.png?width=1920&format=png&auto=webp&s=1dc6c3fb0e5e3a6260afb3a7372fae73c01b1a0a
    splitter umí filtrovat podle output priority ale podle mě je to zbytečný
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: nedavej tam tem rozdelovac, ale postav jeden pas na kterej to ma vsechno prijit a z jedny strany na nej kolmo nasmeruj motory a z druhy strany kolmo siru. Pokud tenhle popis neni jasnej tak dodam pozdeji obrazek.)
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: Vyhod ten rozdelovac a ciste pasama to posli do sebe
    JOPS
    JOPS --- ---
    Mam lama dotaz

jde nejak udelat, abych na tom pasu pri vystupu mel nahore motory a dole siru? kdyz to mam takhle?

ted to mam rozdelene ob jeden a to je naprd....

STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Screen je asi nejvýmluvnější.

PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    ORBIT: ja mam na mysli steam achievementy, ty ingame fungujou vzdycky to jo, ale steam achievy jsou vyply pri modu.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PEDROBEAR: Nejsou jen se pri kazde zmene modu resetuji jako nova hra.
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    STARE_CASY: ja myslel ze achievmenty jsou v modovany hre vypnuty?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    zcela nepotřebný fun fact: achievement lazy bastard se v Krastoriu dá udělat s pouhými čtyřmi věcmi vyrobenými v ruce :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    IMPROVIZACE: Water Well je taky praktické řešení se stejným účelem.

Water Well (pump free water from the ground) - Factorio Mods
    https://mods.factorio.com/mods/binbinhfr/WaterWell

Vyhovuje mi víc, než waterfill, dá se takhle jedním blueprintem postavit třeba velká jaderka na cca 2,5 GW.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: Ja pouzivam od jisty doby tenhle mod
    Waterfill - Factorio Mods
    https://mods.factorio.com/mod/Waterfill_v17
    on je sice nejakej zdroj vody vzdycky pobliz, ale udelat si "studnu" tam kde ji chci je tak nejak vic oku lahodici.)
    JOPS
    JOPS --- ---
    PETINY: ja se priznavam, ze to hraju bez broucku, ti me tam fakt strasne srali, ja si chci uzivat logistiku a ne resit picoviny ve stylu, tady musim postavit delostrelectvo. Ne proste si v klidu stavim pasy a nikdo me neprudi :D
    PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS: to není potřeba, voda je infinite resource s největší flow rate (nádrž se naplní prakticky okamžitě) stačí napojit trubkama :) ale to už je otázka optimalizace báze :)

já si teď připadám jako v tom pověstném GIFu, kde je potřeba vyměnit žárovka... na svém ribbon worldu se mi vygenerovala mapa s *jedním* ložiskem mědi - připomínám že na mapě mám playtime 66h (reálně kdy jsem něco dělal třeba 30). Teď jsem konečně radar scanningem objevil ložiska na okrajích mapy, ale nedostanu se tam klasickým spamováním blueprintu s laser turrets, protože biteři už jsou moc tuhý, takže artilerie train, hm, takže celý assembling na artillery ammo, hm, expanduju hodně na západ a tahám pořád elektriku rukama, takže blueprint na dvojitou železnici s přenosovou soustavou, takže update těch co jsem postavil za posledních X hodin... mezitím zelená produkce stojí :-D
    Ale to nejuspokojivějsí, co jsem zatím ve Factoriu zažil, je, když zastaví artillery train na kolejích, natočí se a spustí palbu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: Eh, omylem jsem se na mobilu smazal...

Nádrže s vodou mám kvůli tomu chemičce. Tuším, že vodu potřebuji na plasty nebo na síru.
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: slusnej spaghetti freestyle.)
    jako prvni vec by to chtelo cerpadla s nejakou zapinaci podminkou..
    na co mas ty nadrze s vodou?.)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    mohlo by se hodit i vám...

Sada nástrojů na úpravu blueprintů

Factorio Blueprint Tools
    https://christoph-frick.github.io/factorio-blueprint-tools/

Naposledy se mi hodilo si přidat do blueprintů s roboporty landfill, takže při rozšiřování základny mi to rovnou připraví na stavbu i místa s vodní plochou. Lze vyplnit kompletně, nebo jen pod stavbami v blueprintu.
    PETINY
    PETINY --- ---
    PETINY: jak jsem psal, stačí vytvořit multiplayer z existujícího singlu.
    PETINY
    PETINY --- ---
    JOPS: taky klidně pomůžu. Jednoduchá poučka:
    - na krátký vzdálenosti jsou nejlepší boti
    - na krátký a střední vzdálenosti jsou nejlepší pásy
    - na cokoliv přes nevím, 4 a víc obrazovek jsou nejlepší vlaky.
    JOPS
    JOPS --- ---
    IMPROVIZACE: Klidně se můžu ztrapnit a ukázat ti můj ehm výtvor :)

Nevím, zda ty se budeš moci připojit, když to je rozjeté singl
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    JOPS: jestli chces klidne se muzem nekdy na vecer domluvit na multak.. hadam ze budu schopnej ti vysvetlit par principu toho jak stavet tak aby si se z toho nezblaznil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam