• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    AVATAR: no zacli s malym niche, udelali dva modely a optimalizovali vyrobni technologii na ty dva, tak aby je to nastartovalo stabilizovalo. pak se trh vyvinul a poptavka rozsirila na stredni tridu tak namirili na tenhle segment a po par letech komplikaci a zpozdeni zacli plnit zakazky a dodavat to, co si od nich zakaznici koupili dopredu diky hype a buzzu co kolem Tesly. ted je otazka co udelaji dal, kam se to cele posune.

    muze jim pomoct covid situace, protoze skoro kazda tradicni automobikla je ve srabu a stredni segment jako AM, JLR jsou skoro pred bankrotem a drzi je nad hladinou akorat jejich vlada.


    STARE_CASY: hele prekvapeni to bylo mozna pro nekoho, ale ne pro vsechny. to jak otviral jako prvni svoji factory a pokyvoval s trumpem jsem tusim komentoval (mozna ne tady) bez prekvapeni. pochybnosti mam o humanite diky lidem jako je on, bezos, zuck, branson, dyson. etc. a tomu, ze jim v soucasny dobe chybi adekvatni protivaha. vysledky? technicky pokrok mozna. ale taky jsem tu nekde driv psal, ze pro humanitu technicky pokrok neni vsecno bez pokroku v oblasti pracovniho prava, odboru, pracovnich podminek atd. jsem sice techno fan, ale kazdej Edison a Ford mel ve svy dobe protivahy jako Gene Debs, Bill La Follette nebo Bertrand Russell, ktery sice neposunovali lidstvo po technicke strance, ale pro "pokrok" udelali uplne stejne jako vynalezci a magnati.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    SUMAC: cywe tvoji sebejistotu bych chtel mit. Nerikam, ze meles sracky, ale neverim, ze by si to tesla nespocitala.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    nikdo nerika, ze ta technologie nevygeneruje 10m vylisku rocne.. neni to ale ekonomicke a logisticky vyhodne.
    ono muzes postavit a dodat klidne 10 milionu Ferrari F8 postavnenych technologii pro 1000 kusu rocne. pokud najmes dost lidi, vyzdimach z nich maximum a zakaznik ti za to zaplati.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    hm ak maju technologiu na 70k karoserii rocne, tak to neviem ako mohli dodat >100k aut za kvartal
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DZODZO: nebol. bavil jsem se o tom, ze je rozdil mezi tim vylisovat 70k karoserii rocne a 10m rocne. Tesla pouziva od zacatku technologii, ktera je optimalizovana na male serie, ale ma vesti tvarovou flexibilitu, podobne linky pouzivaj napr Aston Martin nebo Ferrari.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Nebol si to nahodou ty co nas tu pred rokom ci kedy presviedcal jak tesla neumi karoserie a ze na to potrebujes desiatky rokov vyvoja a dnes uz ma tesla na to lis a zredukovala 70 ci kolko casti do jednej?

    Just sayin' k tej osvietenosti :)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    “Everybody dies.” The SpaceX founder also gave his thoughts on the handling of the pandemic, believing that a lockdown was not necessary. At-risk people should have quarantined, he said, and those who did not fall in that category would not need to follow that protocol. “It’s a no-win situation,” Musk continued. “It diminished my faith in humanity… the irrationality of people in general.”

    Elon Musk Say He Won't Get Vaccinated for COVID-19: 'Everybody Dies'
    https://popculture.com/celebrity/news/elon-musk-vaccinated-say-wont-covid-19-everybody-dies/

    moje faith in humanity diminishes prave kvuli lidem jako je EM co si myslej, jak jsou osviceni a racionalni a nejak kvalitativne nad ostatnima...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    LADINEK: stejne jako starlink 13 ;)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Ta Delta IV (NROL-44) už mě začíná trochu štvát :-D
    PER2
    PER2 --- ---
    GIOMIKY:
    Kara Swisher : Right. Well, you know, President Trump is impressed by stock. You have an impressive stock. And I think he’s a big fan of yours. Do you continue to press on that issue?

    Elon Musk : You know, I think President Trump is — we’re sure he’s supportive on the space exploration side. And then, you know, I mean arguably he has been as supportive as he can be on the electric car front. Recognizing that a massive portion of the Republican support is coming from oil and gas. So, I don’t know. I’m not a politician, obviously. But if you’re a politician and you want to win and you got a big chunk of support coming from oil and gas. Then there’s a limit to how far you’re going to push that situation.

    Kara Swisher : Do you like him? Are you voting for him?

    Elon Musk : [SIGHING] I mean, I’m — to be totally frank I’m not — I mean, I think — let’s just see how the debates go. You know?

    Kara Swisher : That’s going to be your thing, the debates?

    Elon Musk : Well, I think that is probably the thing that will decide things for America.

    Kara Swisher : Why is that?

    Elon Musk : I think people just want to see if Biden’s got it together.

    Kara Swisher : Mm-hmm. And if he does?

    Elon Musk : If he does, he probably wins.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Elon Musk says he may vote for Trump, despite saying climate crisis is existential threat | The Independent
    https://www.independent.co.uk/...s-election/elon-musk-vote-trump-president-us-elections-b681470.html
    LEGI
    LEGI --- ---
    PER2: Glover má skvělej meme potenciál ksicht :)
    PER2
    PER2 --- ---
    PER2: a jerab je nakonec relativne prcek ;)

    PER2
    PER2 --- ---
    :)


    NEXIS_CZ
    NEXIS_CZ --- ---
    Crew Dragon‘s Second Demonstration Mission
    https://www.youtube.com/watch?v=FMi_m9-e9MU
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    staci kus lana a kladka. ale to je asi moc jednoducha technologie z ISS, takze se tam vytiskne 3D pyramida z horniny a jako backup budou SAFER + MMU.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    STARE_CASY: na nastupovanie si tam lokalne 3d printnu nejake schodiky, strukturalne asi nemusia byt tak pevne vzhladom k nizsej gravitacii, ale ten zeriav dava zmysel v pripade vykladania nejakeho objemneho/tazkeho cargo

    alebo nejaky antigrav skate, nieco ako tuto maju ten lietajuci rudl:

    Futurama - Breaking The Dolly Pt. 1
    https://www.youtube.com/watch?v=HTNaVV1sRQs
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    A na vystupování jedině tobogán. Efektní, levný, stylový... Jenom tedy s nastupováním by mohl být drobný problém... Co takhle metan+LOX jetpack? :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MRAKY: vidím sice trochu rozdíl mezi roadsterem, který byl jen mrtvou váhou místo bloku betonu a technicky náročným přistáním, ale jo, je to možnost. Orientační motory na metan stejně udělat chtějí, takže jak jinak ukázat, že je fakt mají a že fungují dobře. S tím, jak Musk pracuje s PR, to rozhodně možnost je. Navíc by tím dal spolknout některým lidem kolem NASA (a zejména politiků, kteří rozhodují o financích) pěkně hořkou pilulku.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    TOXICMAN: spatne slovo. chtel jsem napsat nestylovy. Ja chci teleport. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam