• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: render neumím, já bych dělal max. fotomontáže :-) ale nějaký schéma jak budou chytat superheavy za ty roštový kormidla (kdyby někdo nevěděl, jak přeložit "grid fins" :-) bych asi dodat mohl, ale právě by se mi všichni vysmáli. Já se s 3D kreslítkama nikdy pořádně nenaučil, to se přiznám bez mučení... i když jeden 3D tištěný díl jsem kdysi ze sportu zplodil, tak pro tu srandu bych něco zkusit měl :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    XCHAOS: nebrblej a ukaž svůj render :)
    zapomněl jsem autora https://twitter.com/Kendall_Dirks/status/1358067989283749891
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: ilustrace taktně opomíjí otázku chňapadel, která budou zachytávat přistávajcí beznohý superheavy (i když už ho mají vykreslený bez nohou) a stejně tak opomíjí, že věž bude muset obsahovat jeřáb na zvedání starshipu na superheavy (protože quick turnaround, takže ten jeřáb bude asi muset být integrovaný v jediné servisní věži).

    Ale samozřejmě to působí, ehm, působivě :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    NEXIS_CZ
    NEXIS_CZ --- ---
    A New Time Machine? Cybertruck 2020 in Back to the Future
    https://www.youtube.com/watch?v=KUBEXK0_R2Q
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Standing down from this weekend’s launch attempt of Starlink from LC-39A for additional inspections before flying one of our fleet-leading boosters, as the team continues to drive toward a separate Falcon 9 launch of Starlink from SLC-40 at the end of next week.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    na wiki chybí informace, který booster čeká na start s misí Starlink L19...
    List of Falcon 9 first-stage boosters - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Falcon_9_first-stage_boosters
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    TOXICMAN: těším se na ty nervy u BN1 :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    jinak SN6 je již rozebrána, SN5 se právě rozebírá
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    vlákno

    https://twitter.com/Erdayastronaut/status/1357497673675382785

    @elonmusk
    Intuitively, it would seem so, but turbopump-fed Raptors have much higher thrust & propellant mass fraction than pressure-fed gas thrusters & they’re already there

    That said, the ship landing burn has a clear solution. My greatest concern is achieving good payload to orbit with rapid & full reusability, without which we shall forever be confined to Earth.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    VACA: plus jsem jeste nekde cetl na NSF, ze SN8-SN12 pry maji nejakou drivejsi konstrukcni vadu (nevim uz presne v cem) o ktere se vi, ale ktera neovlivnuje faze letu, ktere testuji primarne, pristani to holt odnasi, ale jsou to vsechno testy a v pozdejsich prototypech je ta vada odstranena az se bude testovat pristani tam uz by to byl vetsi problem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: yes! to jsem zvědav na komentář PER2 .-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SEJDA: A k tomu modelovani. Tak ono modelu budou mit urcite spoustu. Ale ciste modelovani nikdy neni presne. Ve chvili co mas realna data jak ten realny HW se chova v realnem prostredi, tak ti to vyrazne pomuze s dalsim modelovanim. Proste jsou ted ve stavu kdyz uz namodelovali co se dalo a ted potrebuji overit realna data. Tuplem kdyz delaji neco co nikdo nikdy nedelal a tak nemaji ceho se chytit. Navic jak Elon sam rikal, tak velka cast toho co delaji je ze se uci jak to vyrabet co nejrychleji, to je podle nej jedna z nejdulezitejsich soucasti toho celku.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SEJDA: Coz neznamena ze i tohle bude trvat 4 mesice. U Amos slo o dost specifickou chybu ktera byla imho tezko zjistitelna. Treba tahle chyba mohla byt (ale nemusela) byt odhalitelna mnohem snaz. Uz treba proto, ze motor bude mit na sobe o dost vic senzoru vseho druhu (zvlast u prototypu) oproti COPV u produkcniho Falconu.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CRAZY_IVAN: ja si porad pamatuji nehodu Amos-1, ktera byla vysetrovana 4 mesice.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VACA: PR uz maji hodne nizko. Budou to pak testovat vsechno znova, az udelaji upravy na Raptorech? Nebo jim pak budou stacit modely, a proc ted vlastne modelovani nestaci? ;)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SEJDA: proč myslíš, že to nebudou vědět, nebo to už nevědí? Oni mají těch dat ze všech senzorů ohromné množství.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Resp. Ze ty extremnejsi zkouzky na hranici moznosti je lepsi zkouset spis ted..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam