• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KAERO
    KAERO --- ---
    LADINEK: pochybuju ze zemneni talir>zdroj>zasuvka je dostatecne dimenzovane na primy zasah bleskem. kdyz k tomu pripoctu americkou drevostavbu, tak bych rekl ze to je dobry zpusob jak vyhoret.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    KAERO: tak chyba to bejt uplne nemusi, jelikoz je ta antena napajena tak bude i zemena pres zdroj. Antena Starlinku dle vseho posila uz data a je napajena ala PoE jestli to chapu spravne. Dish > power supply > router. Bleskojistky se pouzivaji predevsim na koaxialni RF vedeni kde je antena v "lufte" takze kdyz nekde flakne blesk tak to sjede rovnou do radia a kdyz dostane primej zasah tak ji budes hledat v okruhu par desitek metru tak jako tak.
    Ja mam na strese (v cca 40m) dva dipoly na kratky vlny (3,5-7-10,1MHz) a bleskojistky nepouzivam, mam zemeny stineni koaxu na hromosvod a dole pred TRX mam udelanej prepinac kterej jeste oba vodice koaxu slusne na zem (stoupacka pro ustredni topeni).
    LEGI
    LEGI --- ---
    por-no!
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PER2: detailněji

    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BLACKHEAD: jj, taky bych to tak chápal
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    CRAZY_IVAN: ... bych rekl ze tim se mysli, ze ma clovek mit vedle anteny i klasickej hromosvod... (ale neznam americky pravidla)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KAERO: v FAQ mají akoráto tohle:

    I live in an area with lightning—can I still use Starlink?

    Starlink meets the U.S. National Electrical Code (NEC) grounding requirements and includes the necessary lightning protection. However, any user who lives in an area with lightning should have the appropriate lightning protection installed in accordance with your local electrical code prior to using Starlink.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    #MissionAlpha: the Flight Readiness Review for @SpaceX #Crew2 has been completed, the launch is scheduled for 22 April at 11:11 BST/12:11 CEST.

    KAERO
    KAERO --- ---
    TOXICMAN: heh, jestli antena starlinku fakt nema bleskojistku, tak to je docela zasadni chyba. ale zas je otazka jestli BFU si dokaze spravne bleskojistku napojit na hromosvod. asi ne. takze kdo to potrebuje, tak si ji tam muze dodat sam nebo zavolat odbornika.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    návštěva v Giga Texas

    PER2
    PER2 --- ---
    Raptors sn#
    54
    61
    66

    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Btw. v červenci by měl bejt tesla AI day. Mělo by tam být nějaké velké odhalení.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KULA
    KULA --- ---
    K Onewebu, nejšťastnější je Roskosmos, protože mu letěla raketa...A vědomě pustit něco na kolizní dráhu je v příměru se zahradou ne vstup k sousedovi, ale lapka zatímco soused spí. Je vidět, kdo se chová zodpovědně a snaží se být napřed v celém tématu organizace orbitálních drah.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Tak co, nepřidáme se k sázkařům? Do kterého sektoru se trefí SN15? :D

    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    A koukám, že tam mají Launch Site také v pěkným rozlišení

    EasyZoom
    https://www.easyzoom.com/image/257220
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    jako kdybysme tady tu debatu nevedli vcera v noci :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: asi myslis FSD pro Starlinky, no mohli a nemohli, jakoze v dusledku jde o to, vyhnout se kolizi. Problem je, ze s temi jontovymi motory potrebuji nekolik minut trvajici zazeh, asi.
    No a druha vec je, ze ze dost mozna mel OneWeb nasmlouvany tento let na tuto orbitu uz pred 5 lety, zatimco SpaceX mohla pozici satelitu vzit dost "improvizovane" a treba jenom odlozit nejaky zazeh, protozeze se treba minuly tyden rozhodli, ze zazeh odlozi, protoze tento tyden je atmosfera ridsi a od slunce fouka silnejsi vitra, nebo co.
    Argumentovat tim, ze se "let rakety" mel prizpuboit "pohybum satelitu na LEO" je smesny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam