• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    NEBULA: a prave pred chvilkou i v prazskem svetelnem smogu byly videt hezly
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    THAIGRR: taky, kolem 21-22 hod severní morava..
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SpaceX Starship SN15 & Starbase Tx Flyover (May 07, 2021)
    https://www.youtube.com/watch?v=l2r8bGFOYYc
    MTO
    MTO --- ---
    LADINEK: nevim co hledas, ale me to ukazuje napriklad, ze sl L15 vypusteny 20.11.2020 tu byl videt letos 24. dubna...

    OTAVA: krypto se mi vyhyba velkym obloukem, tak vubec netusim :-))
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MTO: Ovsem pomerne zasadni je, jestli to bylo zaplaceno v DOGE pred tim nez je zacal hypovat nebo potom. Pac jestli pred tim, tak za ty penize tam posle pulku new yorku ted.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    MTO: díky, tohle samozřejmě znám, ale pořád mi prostě nejde podívat se v čase zpět...
    MTO
    MTO --- ---
    SpaceX to send Dogecoin-funded satellite to the Moon in 2022 - Science & Space - TASS
    https://tass.com/science/1287821

    SpaceX in 2022 will launch a satellite to the moon under a contract fully paid for with the Dogecoin cryptocurrency, Elon Musk wrote on Twitter on Sunday.

    "SpaceX launching satellite Doge-1 to the moon next year - mission paid for in Doge," he wrote.
    MTO
    MTO --- ---
    LADINEK: zkus tady. musis tam asi postelovat polohu...

    Starlink passes for all objects from a launch
    https://www.heavens-above.com/starlinklaunchpasses.aspx
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    MTO: kde se tam prosím dá koukat do historie? resp. nevíte někdo o podobným trackeru kterej umí ukázat co nám letělo nad hlavou třeba tejden zpět?
    PER2
    PER2 --- ---
    pokracujici prace na phobosu

    EKG
    EKG --- ---
    AVATAR: A az bude zatmeni, vezmem luky a sipy a zazeneme zleho hada, ktery chce spolknou slunecko nase jasne;)
    PER2
    PER2 --- ---
    tak uz se tesite az poleti sn15 znova? :)

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    jinak dnes ráno vypuštěné Starlinky by mělo jít v noci taky pozorovat, budou zřejmě ještě hodně u sebe, teoreticky by to mohla být přímo čárka

    https://www.heavens-above.com/StarlinkLaunchPasses.aspx (nastavit vpravo Polohu)
    pro mě 04:22, mag 2.3, max výška 60°, azimut 154° (JJV)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Nazor jak z facebooku. Tam jsem dneska cetl, jak to lidi videli a byli vystraseni. Lidi vydesi dneska ledacos a ceho se boji, to je spatne.

    Jsou jich tam uz stovky a kolik jich bezne (kdyz je zrovna nevypusti a nedoleti tam kam maji) na nebi vidits? 0. Ze to zkomplikuje zivot pozemskym astronomum je mozny. Jenze dalekohledy ve vesmiru jsou beztak mnohem lepsi a i diky starlinku bude mnohem snazsi je dopravit na obeznou drahu a ovladat.

    Dnesni teleskopy uz beztak prenasej co snimaj na display. Ted se to jen bude prenaset z vesmiru a ne z observatore.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MERTLAS: gratuluji k tvemu uplne prvnimu pohledu na jasnou nocni oblohu. A hned jsi videl i Starlinky .. jsi fakt klikar. ;)
    My jednou cekali na Persejdy a furt jenom litala letadla. Ale ono asi hodne zalezi kde zijes, takze je vlastne mozne, ze k tobe dorazila civilaze teprve az ted?
    Jinak ja mam nejvice rozpacite pocity z aut, vsude prekazi, ohrozuji mne na zivote, stale jeste smrdi jak u idiotu z komina, no ale je to fost flexibilni i rychly zpusob prepravy moji prdele ..
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MERTLAS: "tak to bude pro nocni fotky a klasickou romantiku koukani na hvezdy fakt spatny" neni to trosku
    prehnane? Clovek meni vyrazne to co muze sledovat na obloze poslednich 100 let :) Vem si ten obrovsky rozdil sledovat oblohu uprostred prahy a pak nekde a sumave/v krkonosich :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: no u novějších má být nějaké stínítko. předpokládám, že když zvyšujou svoji oběžnou dráhu, tak musí mířit motorem správným směrem a nemaj čas správně orientovat to stínítko... kromě toho, výsledná dráha je výš, takže by to samo o sobě nemělo být tolik zářit, nemělo by se to pohybovat tak rychle, apod.

    Ale samozřejmě, spíš doufám, no. Jako je to fakt složitý, protože třeba vize toho, že budu mít broadband internet kdekoliv a ne jen v dosahu mobilní sítě, mě osobně celkem láká. Místo na Mars se můžu stáhnout klidně na pár měsíců do divočiny, když tam budu moc být online.... ale zase to znehodnocení noční oblohy mě trochu trápí.

    Je fakt, že tryskáče (blikající světýlka v noci, contrails ve dne) taky nebyly nic moc. Ale šlo argumentovat, že odlehlých končin planety se to moc netýká. Argumentace je podobná, jako když někdo strašně emocionální odmítá větrné elektrárny, ale nekonečná vedení VVN, hlasitě sršící elektrickým nábojem a neustále obnovované široké průseky pod nimi ho nechávají chladným...

    Je fakt, že moje vize vždycky byla expanze do kosmu + Země jako přírodní rezervace. Jenže vývoj během mého života byl takový, že už nebude brzy moc co chránit v té rezervaci...
    PER2
    PER2 --- ---
    MERTLAS: ja bych zakazal letadla a vsechny druzice a iss, kazi mi to nocni romatickou oblohu, uz to neni jako driv ... eh , sorry jako.... ty co uz jsou na svoji obezny draze uz snad videt skoro nejsou ne?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    KARLOSK: Prave jsem poprve videl elonuv vlacek na uplne jasny obloze… na jednu stranu je to krasny. Na druhou stranu jsem si uvedomil, ze to je fakt strasny, protoze to kompletne zmeni ten (jak to rict) prirozenej nebo prirodni pohled na nebe a az to tam bude vsechno, tak to bude pro nocni fotky a klasickou romantiku koukani na hvezdy fakt spatny 😕
    Ikdyz tomu fandim, tak z toho mam docela rozpacity pocity, az jsem prekvapenej 😬
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    tak Doge přeci jenom poletí na měsíc :D

    Geometric Energy Corporation proudly announces the DOGE-1 Mission to the Moon — the first-ever commercial lunar payload in history paid entirely with DOGE — will launch aboard a SpaceX Falcon 9 rocket.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Blade Runner vibes with the Tesla #Cybertruck making an appearance in Times Square NYC on the eve of Elon Musk’s SNL appearance.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam