• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PER2
    PER2 --- ---
    Our license applications are pending in many more countries. Hoping to serve Earth soon!

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    Starlink: 100k terminals shipped!
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    MRAKY: who who? wohooo :D
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    Jeff Bezos' Blue Origin losing top talent during NASA lander fight
    https://www.cnbc.com/2021/08/20/jeff-bezos-blue-origin-losing-top-talent-during-nasa-lander-fight.html

    ups
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    XCHAOS: Ehm.. Boston Dynamics dela jak andromorfni, tak zoomorfni. Nevidim duvod, proc nedelat oboje, kdyz lze vyuzit oboje, kazde na neco jineho. Atlas je docela bomba, i kdyz zatim neni na trhu. Oproti tomu Spot, to je opravdu narez... A ten uz na trhu je!
    (i kdyz cena je neco jako mega a pul na cesky)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    CRAZY_IVAN: jo ale i tak. v jeho filozofii by mělo víc smysl začít s třema prstama a přidávat až budou potřeba. ta mechanika lidské ruky není triviální :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: jj, Boston sorry :-)
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: nechci dotoho moc zabreavat ale nepletes si boston dynamics s general dynamics? in that case - atlas: am i joke to you?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tesla Bot is the company’s troubled Autopilot system in humanoid form | Ars Technica
    https://arstechnica.com/gadgets/2021/08/tesla-bot-is-the-companys-troubled-autopilot-system-in-humanoid-form/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "our cars are semi-sentient robots on wheels"

    well, that escalated quickly :-)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    MARSHUS: těch pět prstů tam vysvětlil, prostě chce, aby zvládli tasky jako lidi. A že další verze třeba nebude mít 5 prstů, že uviděj.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    jako mě ty otázky o Optimovi dost zklamaly. jeden se zeptá Muska proč pět prstů, Musk odpoví proč ne. Jak kdyby se ani jeden nedíval na Timova videa o Muskově filozofii odstranit co nejvíc z výrobního procesu, to se prostě dalo rozebrat víc.

    jinak mě Optimus přijde jako mega trollení Wall streetu atd. kdyby se jim povedlo vyrobit a použít Optima v jejich továrnách tak snad mají větší trh než Tesla s auty bude kdy mít.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: tentokrát to není proroctví (rád bych nějaké měl hlavně okolo SpaceX, ale některá jsou málo optimistická... tak např. Starship podle mě nebude man-rated ještě min. tak 10 let, a možná i to je důvod, proč vymýšlí toho Tesla bota...)

    prostě jsem jen napsal, že je Tesla bot k smíchu - zatím to je prostě pravda, ne proroctví, protože protě představit na tiskovce herce v kombinéze v kontextu "chceme vyvíjet robota"... jako v roce 2021, srsly? :-) No a že budou k smíchu i reální Tesla - boti, to je ale samozřejmě možné... ono to možná má důvod, proč General Dynamics ty roboty dělají spíš zoomorfní,než antropomorfní.. každopádně uvidíme, pozornost to jistě přiláká a Elon jí potřebuje, potože celá věc kolem jeho firmu už nejde udržet v chodu bez obrovského množství mediální pozornosti. Součástí budoucnosti dle výstavy Futrama 1939 i dle seriálu Futurama, který tu výstavu paroduje, určitě antropomofrní roboti mají být, takže je to jakýsi kánon, který se od budoucnosti očekává, že naplní...

    Moje proroctví je, že Tesla - bot bude komickou složkou Elonova businessu (který má už složky prestižní, heroické a různé jiné). V podstatě komickou složku se Elon snažil suplovat svým vystupováním, hraním si na DJe... teď pochopil, že král potřebuje spíš dvorního šaška a to v jeho případě bude.. .robot.
    PER2
    PER2 --- ---
    elon by mel udelat nejakou hru, kdyz jsem videl to video, tak tesly by mu mohly zmapovat celej svet do detailu a pak bysme meli obrovske pole moznosti k tomu jeste fotorealisticky zobrazeni aickem rizeny npccka co se ucej a gta by proti tomu byla skladacka pro kojence a jeste k tomu uze prodavat ty jeho chipy ;)
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: ukladam si do brozurky xchaosova neomylna proroctvi :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/ashleyfeinberg/status/1428565943249248256
    Imagine just putting a guy in spandex and suddenly 200 tech reporters have to write about how you're building a robot


    LOL, jakkoliv Elonovi obecně fandím hlavně na poli elektromobility, OZE a akumulace a samozřejmě kosmonautiky, tak tady říkám nope :-) Ovšem aspoň to tentokrát není biopunk horror, jako neuralink, ale čirá komedie :-)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    PER2: TY KRAAAVO!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam