• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    KAERO:
    XCHAOS:

    Bolsonaro should be tried for crimes against humanity, Indigenous leaders say
    https://www.nbcnews.com/news/world/bolsonaro-should-be-tried-crimes-against-humanity-indigenous-leaders-say-n1272193
    "Indigenous chiefs and human rights organizations have accused Brazilian President Jair Bolsonaro of enabling such killings through state policies that they say encourage the destruction of the Amazon for profit while failing to protect Indigenous people’s rights. They have asked the International Criminal Court to investigate whether the far-right leader's actions — including weakening dozens of environmental protections and encouraging private development of the Amazon, leading to the displacement of Indigenous people and contributing to climate change — constitute crimes against humanity.
    ...
    “It’s a completely wrong mentality, but that’s Bolsonaro. He comes from this school that believes Indigenous peoples aren’t peoples,” said Ana Valéria Araújo, a Brazilian attorney who has represented Indigenous groups for over 30 years and is now the executive director of the nonprofit Fundo Brazil. “He sees them as obstacles to development and when there’s an obstacle, you have to remove it.”

    Bolsonaro has a history of making anti-Indigenous statements. He has compared isolated Indigenous peoples to animals in a zoo, and in 2020 said that “Indians are undoubtedly changing. …They are increasingly becoming human beings just like us.” In 1998, ,he lamented that Brazil wasn’t as efficient as the United States, which “exterminated the Indians.”

    Criminal charges suggested against Brazil's Bolsanaro for COVID deaths
    https://eu.usatoday.com/story/news/world/2021/10/26/brazil-jair-bolsonaro-covid-handling-charges/8563433002/
    SAO PAULO — A Brazilian Senate committee is recommending that President Jair Bolsonaro face a series of criminal indictments for actions and omissions related to the world’s second highest COVID-19 death toll.
    ...
    The most debated of the recommended charges is of inciting an epidemic that leads to deaths. Prison time for those convicted ranges between 20 and 30 years. Gustavo Badaró, a law professor at Sao Paulo University, argues that is a “thin legal case” because Bolsonaro did not start the pandemic himself.

    Bolsonaro is also accused of:

    violating health protocols
    charlatanism
    falsification of private documents
    irregular use of public funds
    crimes against humanity
    violation of social rights
    breach of presidential decorum
    ...


    Mmch J.B. byl v 80s odsouzen za pripravu bombovych utoku na sve armadni nadrizene, protoze jim jako nizsi oficir zavidel mzdu a prestiz. Pozdeji byl rozsudek zvracen.

    Krome toho je samozrejme anti -LGBT, -potraty, -sekularizmus, -liberalizace drog, etc. Jen teda nenosi knir a abaju. Jediny duvod proc na brazilskou vladu nejsou uvaleny embarga a sankce a rezoluce OSN za pokracujici vyhlazovani puvodniho obyvatelstva je stejne jako v jinych pripadech vojensko-industriani alignment s Amerikou.

    Je to navrat, nebo spis pokracovani U.S. podpory vojenskych diktatur v Brazilii, protoze americkemu establishmentu je vize nezavisle demokraticke Brazilie evropskeho nebo dokonce skandinavskeho strihu (=komunismus) stejne prijemna, jako Putinovi vize svobodne prosperujici Ukrajiny. Suroviny a "lidske zdroje" by zdrazily, Brazilie by mohla dominovat nejen jizimu kontinentu (a prestali by americanum davat havarovany UFO btw).

    Nejbohatsi clovek na Zemi (ok, fskutecnosti nejmin druhej po Putinovi) tohle vsechno moc dobre vi a je potreba upozornovat, ze Musk ve snaze "to nandat libtardum na twitteru" (a mozna i za kontrakt na tovarnu v Manausu) klidne verejne podporuje znovuzvoleni genocidniho maniaka a polodiktatora.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: vsak manganove mali uz prve leafy ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VOYTEX: no, Bolsonaro je fakt odporný typ politika, o tom žádná, ale spojení Amazonie s lithiem mi přijde trochu mimo. Lithia je všude hafo, problém jsou jiné kovy, které jsou v nejúčinnější varianty baterie obsažené stopově, ale potřeba tam jsou. Nikl a kobalt, první se netěží zrovna enviromentálně šetrně (v Rusku třeba Norilsk, ale s tímhle importem bude utrum), druhý se získává pomocí otrocké či dětské pracovní síly v Kongu. S Amazonií to nesouvisí, alternativou jsou jiné chemie baterií, např. méně hořlavé LiFePO, ale tyto baterie jsou těžší (přesto už většina nově vyrobených elektromobilů Tesla má LiFePo místo Li-Ion, ale třeba v Číně je to údajně kvůli bezpečnostním obavám (faktiky ale skutečné důvody budou prostě nižší náklady).

    Existují další varianty, např. Lithium mangan, kolem kterých je ticho po pěšině - asi aby spekulativně nevylítla cena manganu (u nás se má těžit ze staré hlušiny u elektrárny Chvaletice...)

    Až vyjde najevo, že Elon našel v Amazonské džungli kobalt, tak mě vzbud'te - ale to té doby je to podle mě trochu bouře ve sklenici vody. Amazonie je obrovský trh pro Starlink. Na druhou stranu, nevidím důvod, proč by v tomhle ohledu měla levice chtít někomu házet klacky pod nohy... internet potřebují všichni a je smutné muset se kvůli tomu paktovat s nějakým anti-enviromentálním diktátorem...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: mrkni na to video zo starbase, to + tesla zabera asi tak 90% jeho casu, to ostatne su take drobky o ktorych sa ale pise najviac, na senilneho miliardara mu chyba este tak minimalne 20 rokov
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: Musk to ma zle .. zacina svymi kroky nasirat cim dal vice extremistu. Za chvili ho sundaji z jeho CEO funkci a uz to bude jenom senilni miliardar, ktery si ani neumi zalozit charitu.
    PES
    PES --- ---
    Další názor k Musk vs. koupě Twitter
    SÍTĚ: Svoboda slova jako marketingový nástroj - Neviditelný pes
    https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/site-svoboda-slova-jako-marketingovy-nastroj.A220526_173920_p_spolecnost_nef
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    MAWRHIS: Pokusim se to priblizit. Ten projekt monitoringu odlesnovani a pozaru pralesu je obscenni z vice duvodu:
    - Brazilie ma perfektni satelitni monitoring detekujici ilegalni tezbu
    - Bolsonarovo vlada zrusila zakony na ochranu ziv. prostredi, rozpustila prislusne urady a prestala uznavat pozemkova prava puvodnich obyvatel Amazonie, prakticky na uroven konkvisty.
    - Bolsonarovo kamaradi jsou ty firmy, ktere pralesy plundruji a vrazdi tam
    - Bolsonaro od zacatku covidu posilal infikovane vojenske posadky do pralesu, aby tam zemrelo co nejvice lidi. Zaroven mistnim odebral minimalni socialni podporu, cimz tam dosahl nejvyssi smrtnosti.

    Jestli jde Muskovi jen o to zabranit zvoleni levicoveho kandidata Lula da Silvy, nebo i o to lithium, jak pisou novinari (kteryho se ale tusim Tesla chce v baterkach brzo zbavit?) nevim nic blizsiho.

    Kazdy si prebere, nakolik je nutny kvuli prodeji rutinnich geospacialnich dat podporovat fasistickyho gangstera.

    KAERO: schvaluje

    Ambientalistas criticam proposta de Musk para Amazônia - Socialismo Criativo
    https://www-socialismocriativo-com-br.translate.goog/ambientalistas-criticam-proposta-de-musk-para-amazonia/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en-US&_x_tr_pto=wapp
    Elon Musk 's intention to launch an "environmental monitoring" program of fires and deforestation in the Amazon has raised suspicions on the part of environmentalists.

    Mainly because the billionaire's proposal to implement through one of his companies, SpaceX , would be somewhat redundant.

    For experts, what has caused the destruction of the Brazilian Amazon is not the lack of monitoring, but the attitude of the federal government, which does not investigate deforestation and fire alerts issued by existing public monitoring platforms.
    ...
    “The National Institute for Space Research (Inpe), which is a Brazilian, federal institute of our government, has been working since 1989 monitoring clear-cut and selective deforestation. These data are public, reliable data and a truly Brazilian president should ask for and guarantee resources for Inpe to continue doing this work. It is internationally recognized work”, says Muriel.
    ...
    “Certainly, our main problem is not the lack of monitoring. The problem today is more on the fronts of action, command and control, fighting environmental crimes, which include deforestation and burning, but we also have problems with illegal mining, illegal exploitation of resources”, points out Carlos.
    ...
    The federal deputy for the PSB, Alessandro Molon, said that the preservation of the Amazon does not require private monitoring, as offered by Musk.

    Preservation of the Amazon doesn't need Elon Musk! We already have state-of-the-art services to monitor deforestation, such as INPE and Imazon. If Bolsonaro wanted to preserve the Amazon, he would not have dismantled the environmental inspection bodies. Enough of the destruction!
    — Alessandro Molon 🇺🇸 (@alessandromolon) May 20, 2022
    ...
    On his Twitter account, journalist Flávio Costa summarized an alleged chain of interest by Musk with the announcement about monitoring the Amazon.

    Elon Musk Needs Lithium for Tesla's Battery;
    the Amazon has lithium;
    Elon Musk will monitor the Amazon;
    Manaus may have a Tesla factory;
    The end.
    — Flávio Costa (@flaviocostaf) May 21, 2022
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TOXICMAN: podaj prihlasku do spacex na poziciu liftboy - zeby si im tam siel robit operatora toho vytahu nahor :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    TOXICMAN: podle infa na internetu se da dostat az na parkoviste vedle star base - pokud zrovna neni uzavrena cesta. Pata veze to sice neni, ale...:)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DZODZO: bože, jak já bych to chtěl vidět na vlastní oči a stát u tý rampy :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Go up SpaceX's Starship-catching robotic launch tower with Elon Musk!
    https://www.youtube.com/watch?v=XP5k3ZzPf_0
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    Landed back at Cape Canaveral (Humans for scale)

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    v tych telekomunikaciach je to vzdy boj o zakaznika, ked sa rozhodnete prejst k inemu operatorovi, tak zrazu je vsetko mozne aj obrovske zlavy

    https://twitter.com/aaronjcash/status/1529634061467021312
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    MAWRHIS: navyse tam ma ten svoj obrateny usmev, takze vnutri asi zomiera :)

    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    Nad timhle tematem jsem uz taky uvazoval, jakkoli se mi libi spousta veci ktery by pravdepodobne nevznikly nebo vznikly mnohem pozdeji, pokud by na ne nemel Elon Musk primy vliv, je mi jasny, ze pri snaze udrzet tyhle globalni byznysy se asi neda delat vsechno moralne/eticky ciste. Vnimam to v tomhle pripade jako ze ucel sveti prostredky, protoze napr. nad vyrobou v Cine, ktera prokazatelne utiskuje ujgury, nebo tady naznacovany problem s Amazonii (o kterem teda nic nevim, ale nedivil bych se kdyby na tom byla spetka pravdy) asi proste musi zavrit oci, jinak by se dal neposunuli. I tyhle tweety kdy navstivi nejaky stat a verejne podekuj/vyjadri podporu dost tematicky vybocuji z jeho bezny komunikace a pusobi spis jako prohrivani politicky polivcicky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    DZODZO: jo, akorat jsem nepochopil tu souvislost s Muskem. To ze chce (asi) prodat starlinky do brazilie ma byt nejake vyjadreni souhlasu s genocidou nebo co? Nebo se na Brazilii zacaly uvalovat sankce a Musk to porusil? Ne, fakt jsem v tomhle mimo.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    KAERO: genocida?
    KAERO
    KAERO --- ---
    VOYTEX: musim rict ze jsem ten zdrojovy clanek uplne nepochopil. ten automatizovany preklad asi nebyl uplne nejlepsi. Nemohl by ses prosimte zbavit tech ubohych narazek a ironickych mne nepochopitelnych poznamek a proste a jasne vysvetlit v cem je problem?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    Elon je kamarad do destnyho pralesa a nejen to!

    V Brazilii bezi prezidentska predvolebni kampan, po jejimz selhani by Bolsonaro nejspis byl nasednut do letadla smer Haag za genocidu obyvatel pralesa. Tedy az pote, co probehnou soudy s jeho gangsterskou rodinkou vrazdici sve oponenty.

    J.B. taky potrebuje "svobodny twitter", kde by smel opet sirit ultrabizarni dezinfo a vyhrozovat zenam, LGBT, domorodcum a levicakum, ze je taky necha zabit.

    Je videt, ze boji za svobodu projevu a nemluveni o jeho ptacim exhibu pro jednu pani z jeho firmy Musk skutecne obetuje vsechny :)

    (Ten projekt monitoringu je pochopitelne taky zasterka :)
    Ambientalistas criticam proposta de Musk para Amazônia - Socialismo Criativo
    https://www.socialismocriativo.com.br/ambientalistas-criticam-proposta-de-musk-para-amazonia/



    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    TOXICMAN: Aaa, zase jednou pristani na pevnine! :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam