• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: Tak když se na politiku dal i Elon, že? ;-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALCATOR: škoda, že tenhle klub už není o reusable raketách a elektromobilech :-/

    #offtopic ale když už se to nakouslo... ano, oni totiž Sudety samy o sobě jsou jen opakování Balkánu a Turecka . A k balkánu i malé Asii má Krym blízko a de facto je o podobný charakter území... geograficky, historicky, apod. A popravdě, velkým precedentem pro Sudety a odsun německého obyvatelstva bylo právě to, co se stalo na rozhraní Turecka a Balkánu: Severní i jižní Makedonie (sever Řecka) jsou dodnes poměrně řídce osídlené, protože Turky prostě vyhnali. Ale stejně tak je dodnes patrný odsun původního řeckého obyvatelstva z pobřeží Malé Asie. A Mariupol... to bylo zase starodávné řecké město, kde do války žila řecká menšina.

    Historie zkrátka mrcha. A přitom třeba to poštuchování Turků s Řekama ani nepředstavuje "etnické čistky", jak si je obvykle představujeme - protože dnešní turecky mluvící obyvatelstvo Malé Asie má pořád relativně geneticky blízko k původnímu středomořskému obyvatelstvu, spíše než k středoasijským kočovníkům, od kterých převzali jazyk.

    Když začala válka na Ukrajině, tak Francis Fukujama, který patří k teoretikům současné liberální demokracie, připustil, že je to prostě problém - že liberalismus nemá žádný jednoduchý klíč, aby určil, kde politický národ začíná a končí. Když se o to historicky pokoušel, vedlo to k různým nacionalistickým hnutím a v podstatě Ukrajine je v tomto ohledu dnes tam, kde byl zbytek Evropy v 19.století. Prostě si tím nějak procházej.

    Referenda pořádaná na územích, ze kterých původní obyvatelstvo v podstatě uprchlo před válkou a nebo bylo dokonce vyhlazeno, jsou ovšem dost cynická odpověd - bez ohledu na to, pod kolika ochranami OSN a nevímkoho by se konala.
    PES
    PES --- ---
    ALCATOR: Dá se říci, že tohle by bylo asi ideální řešení, byť by RU prskalo...
    ... ovšem z historických zkušeností se ukázalo, že raději zhrzení mimo stát, než pátá kolona ve státě.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    koukam na nejaky sestrih AI day a rikam si, ze pomerne zasadni trh pro toho tesla bota muze byt rizeni aut. Pokud vychytaji autopilota do te miry, ze bude pouzitelny tak by asi meli byt bez problemu schopni posadit toho bota do jakehokoli auta a nechat ho ridit. Podle me hodne "low hanging fruit". (nevidel jsem ten sestrih zatim cely, tak nevim, jestli tam to vyuziti primo nekde nezminuji)
    KAERO
    KAERO --- ---
    PES: jo,mas pravdu, ani na krymu to uz asi nema smysl.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PES: Tam (na Krymu) reálně hrozí opakování Sudet -- Ukrajina to dobude nazpět, řekne místním Rusům "Sbalte si svých pět švestek a táhněte do Matičky Rusi, zrádci!", a pak tam nastěhují nazad zájemce z řad Ukrajinců. Což sice vyplaví těch ~90% zrádců, co anexi Ruskem vítali, ale spolu s tím to spláchne asi i těch cca 10%, kteří, byť "Rusové", se cítili být Ukrajinci.

    Ale třeba ne, třeba to vyřeší nějak lépe.
    PES
    PES --- ---
    KAERO: ani na Krymu, protože tam už UA-depopulace proběhla v délce několika let, takže prakticky již nikdy hlasováním nelze zjistit skutečný stav (a na těch ostatních územích se RU snaží dosáhnout téhož stavu)...
    KAERO
    KAERO --- ---
    SEJDA: To je zakerna anketa. Do jedne odpovedi strcil Donbas i Krym. S Krymem to je vazne tezke, tam si umim predstavit opakovane referendum za poradneho dohledu OSN bez pritomnosti ruskych dovolenkaru. Ale v Donbase? To je uplne jina situace. Jen to opetovne ukazuje jak vubec nerozumi problemu. To se strasne snadno resi problem z druhe strany sveta.

    Full retard mode.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JIMIQ: vypise referundum v Karlovych Varech.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Jeste nam nakonec bude chtit Elon i vzit Kralovec, ne?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    A dalsi Elonova anketa .. jestli maji byt vubec nejaka referenda:
    https://twitter.com/elonmusk/status/1576994262226702336
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: to je past na boty, do zitra budou ty ucty promazane :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: za deset minut asi 100 tis. hlasu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tech 10% je docela desivejch teda
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PER2: jako kdyby se nějaký narcistický génius s přibývajícím věkem mírnil :)

    ne, vážně... tohle je fakt problém úspěšných lidí. Ať se budeš snažit jakkoliv, nutně se kolem tebe bude koncentrovat okruh lidí, kteří ti budou přitakávat. V době sociálních sítí tuplem. Když s ním nesouhlasíš, asi ho nebudeš sledovat a psát mu, že se mýlí, že jo... Takže sami sebe utvrzují ve své dokonalosti a jenom občas to je natolik velká hovadina, že to rozvíří i jiné bubliny.

    Za sebe to beru tak, že se kvůli své vlastní psychohygieně snažím velmi důsledně oddělovat u lidí profesi a profesionální kvality od těch lidských. A to nejen u lidí jako Musk nebo třeba Roger Waters, ale i v tom osobním životě. Ne, že by se mi to dařilo vždycky, někdy je ten kretenismus natolik velký, že si přestanu daného člověka vážit i po té profesionální stránce, ale aspoň nemám tak často pocit, že přicházím o iluze. Ona totiž ta totální zaslepenost mimo vlastní obor je strašně častá (a myslím si, že mně se to děje úplně stejně tam, kde se o věci aktivně nezajímám, jenom naštěstí nejsem známou osobností a tak si svůj občasný full retard mode vyberu jenom skrze mínusy na nyxu nebo jinde :)).
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PER2: ač s ním nesouhlasím, je imho v pořádku, když to napíše jak chce... lidi mu to daj po právu sežrat
    však víme, že má Asperga a dost aspektů komunikace i uvažování má jinak
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PER2: to je v pohode, ani Elon neni vsevidouci, vsemocny.
    Jako bilionar by sice mohl mit svoji "vladu", aby za nej vykonavali obycejne veci .. jako treba styk s verejnosti nebo styk se zahranicim. Do nejake miry se naucil spolehat na druhe, ale stale si mysli, ze to je "joke".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam