• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ALCATOR: prehlednul jsem dik, kazdopadne, na keho argumentu to nic nemeni.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SEJDA: Jsi si jistý, že to je skutečně bývalý zaměstnanec Twitteru? viz KOUDY
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: co je na tom biased? Vzdyt je to byvaly zamestnanec twitteru, kam nikdo nikdy asi nenapsal "nacisti jsou cool" a "plynova komora, by bylo dobre resni imigracni krize", ze?
    Chapej, ze to stale seda zona, kdyz by twitter slouzil jako ukryt neonacistu, kteri by se tam vychvalovali v brilantnich napadech masovych vrazd. Nikdo z FBI by se na Twitrer nedival jako na spolupachatele? Nema a nemuze ti to byt jedno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak další věci k tomu převzetí Twitteru házím sem: [Twitter - rychloblogy]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: tak plán odejít na Mars do důchodu je jasně daný.... jenže v čase do důchodu se může přihodit ještě spousta věcí, zvlášt když člověk létá soukromými tryskáči a kromě toho nevyhnutelně hodlá dělat věci, co určitě naštvou spoustu mašíblů nalevo i napravo (a někteří z nich po něm pak půjdou.. zejména třeba ta krajní pravice, pokud zjistí, že pravidla Twitteru se pod jeho "vládou" zas tak moc nezměnila, což teda bude mírně napínavé sledovat...).

    Takže neproletět se vlastní kosmickou lodí na výlet a outsourcovat to Jaredu Isaacmanovi je jedna z nepochopitelnějších věcí, co (ne)dělá (i když pořád je možné, že prostě pořád to bere jako testování a sám do toho sedne, až to bude Elon-rated - tedy třeba 100 úspěšných startů, nebo tak - v tomhle ohledu klobouk dolů před Bransonem... ten sedl dokonce do vehilku, který předtím někoho i zabil a prodělal od té doby jen mírné úpravy)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Prosimte :)

    Actors impersonate laid-off Twitter employees carrying boxes outside HQ - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/10/28/23428775/twitter-fake-employee-layoff-rahul-ligma-elon-musk
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: Jen aby pak nedopadl tak, že se na ten Mars nepodívá (že ho nepustí ;-)) - pro neznalé inspirace sci-fi Heinlein "Muž, který prodal Měsíc"
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Tak tento sa vyfarbil sam, akoze tak vyhraneny nazor na free speech je dost biased, ak toto maju byt ludia, ktori moderuju obsah

    https://9gag.com/gag/aqe5DbY
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEGI: opravdu těžko soudit, co OPRAVDU Elona baví, protože je pro něj z principu dostupné více zábavy, než pro většinu z nás.

    Baví ho létat soukromým tryskáčem, nebo je to nudný job, kontrolovat osobně všechny svoje firmy?
    Baví ho víc dělat děti s podřízenými zaměstnankyněmi, nebo balit (nechat se sbalit?) excentrickými muzikantkami?
    Jak je možné, že si stále ještě nevyzkoušel výlet vlastní kosmickou lodí - když je koneckonců jeho a je přiměřeně bezpečná?
    Já kdybych skutečně měl 44 miliard, tak by mi přišlo fakt asi zajímavější konečně si užít nějaké aplikace vlastních vynálezů. Jenže utratit je něco jiného než investovat - a Elon řeší problém, pokud opravdu chce kolonizovat Mars a není to jen krycí manévr pro Starlink, jak takovou nekonečně nákladnou investice udržet v očích veřejnosti cool. Proto si nemohl dovolit 44 miliard utratit. Musel je investovat. Do ovládnutí závisláků na Twitteru..

    Jinými slovy: hlavní téma, které potřebuje cenzurovat, je to, že by kolonizace Marsu třeba nebyla cool a že by se objevily hlasy, že pro ní tady na Zemi nemáme obětovat (třeba cokoliv). A pokud chcete cenzurovat jedno jediné téma, samozřejmě je dobré ovládnout platformu, která nebude cenzurovat skoro nic jiného :-) #kecy

    Miliardář neřeší lehká dilemata... :-) Samozřejmě, nejde to vůbec srovnávat - ale u mě vždycky byl problém, že kdykoliv jsem se přiblížil tomu, aby mi věci, co mě bavěj, mohly vydělávat, tak mi to bavit přestalo, protože to přestala být zábava, ale povinnost. O programování vůbec nemluvím, to jsem vzdal z řady důvodů už dávno. Ale fřeba jsem před lety dostal šanci napsat za peníze článek pro VTM - úplně podobný článek, jakých jsem na svůj web napsal zadarmo tisíce - ale najednou mi to nešlo a termín jsem nesplnil. Prostě práce je votrava z principu, i když je to třeba činnost, která dřív člověka bavila...

    Skutečnost může být divoce jiná, než si představujeme - a tady nešířím konspirační teorie, ale spíše je třeba se po 250 letech existence USA zamyslet na modus operandi celého toho konglomerátu ekonomiky, politiky a civilních technologií s vojenksými aplikacemi, které představují. Třeba když USA potřebovaly tajně lovit na mořském dně potopenou ponorku bývalého SSSR (nebo to byl spadlý špionážní satelit?) tak Howard Hughes přerušil důchod a předstíral, že se zbláznil do těžby manganu na mořském dně :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Welcome to hell, Elon - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/10/28/23428132/elon-musk-twitter-acquisition-problems-speech-moderation
    The asset is the user base: hopelessly addicted politicians, reporters, celebrities, and other people who should know better but keep posting anyway. You! You, Elon Musk, are addicted to Twitter. You’re the asset. You just bought yourself for $44 billion dollars.
    LEGI
    LEGI --- ---
    XCHAOS: tak jeho problém je, že věci, které dělá, ze své podstaty přitahujou lidi s jinou sadou hodnot a postojů, než jaké on pak propaguje v "nepodnikatelské" sekci svého života.

    už vidím, jak si kvéčkový trumpety načítaj něco o Starship nebo vybíraj elektromobil.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Billionaire and Twitter CEO Elon Musk still has fans, but many are disillusioned - Vox
    https://www.vox.com/recode/2022/10/28/23426922/elon-musk-army-fandom-former-fans-twitter-ceo
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: jo. no ty silový svorky jsou překrytý nějakým průhledným plastem, ale stejně teda nechat přes to takhle divně složenej ten diagnostický kabel mi přijde jako bordel. Chci říct, když otevřu obyčejný 220V rozvaděč kdekoliv u nás, většinou v něm bývá výrazně větší pořádek...
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: Jo, je tam Ethernet RJ45 do RJ45 zdířky na kabelu, pak zamotané k sobě, následuje integrovaný převodník Ethernet/Serial a další žlutá nudle končící volně visícím DB9 (CANON9) sériovým portem (to už je technologie, kterou mladí skoro neznají ;-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: No, na první pohled jsem si toho nevšiml, ale ten světle žlutej kabel (co to je na tom dolním konci za konektor? to je snad sériovej port?) takhle blízko k těm silovejm vodičům je fakt na přesdržku :-) To je totální bastl, jako když my jsme začínali s telco.. jenže u nás je všechno slaboproud...
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: Tohle mi donést projektant, tak "za pět a reparát"...
    ...VN by muselo být pěkně přehledně v levé polovině, nic nekřížit. NN a logické obvody v pravé, opět dráty vyrovnané, co nejdále od VN, přehledné, kabelové svazky vyvázané (suchými zipy).

    Jinak místo elektro můžeme začít drbat Elona za jeho managorment Twitteru a úvodní vyhazov vedení... ;-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: tohle uz patri spise do klubu Elektronika. Taky se mi z toho chce salatu kabelu a predevsim toho zluteho plakat, ale co nadelas, kabel je levnejsi nez BT modul.
    Tento stojan je tak slozity, protoze ma vlastni display, a vlastni kasirku, asi.
    Supercharger vyuziva display v aute nebo v mobilu, jinak ani pouzit nejde.
    PES
    PES --- ---
    GODY: vypadá to uvnitř docela divoce...
    ...dole vlevo DC přívod (jinak by asi neznačili barevně) a odvod (pokračování k dalšímu stojanu vedle)
    ...zajímavé je kam/odkud asi vede to DC+ a DC- vlevo nad středem (v té měděné oblasti), není to dobře vidět zda a kudy se to případně ohýbá, zda to vede pak k průchodce do vnějšího napájecího kabelu k elektromobilu...
    ...zdola uprostřed vzadu halda šedivých komunikačních kabelů (Ethernet)
    ...výživný je ten konektor Ethernet na žlutý kabel s převodníkem USB/Serial pokračující na volně do prostoru visící DB9 konektor (si vážně troufají nechávat to takhle téměř přímo na tom DC přípoji - spoléhají na dobrý izolační stav toho žlutého kabelu)...
    ...dole vpravo příčně na DIN liště bude nějaký řídící prvek...
    ...vpravo nad středem opět na DIN liště v průřezu to vypadá na sadu různých zdrojů (ten šedý-modrošedý vypadá jako typický stabilizovaný zdroj nízkého napětí a-la spínaný zdroj Meanwell a úplně vzadu taktéž, jen místo plastu v kovové dírkaté krabici kvůli větrání...
    ...a hodně elektroniky a logiky bude v těch panelech s displejem, tlačítkem, čipovou čtečkou, karetní čtečkou atd., kterým jsou vidět zadní strany vpravo nahoře (také tam vedou mimo jiné ty Ethernety se žlutými krytkami na koncích)
    GODY
    GODY --- ---
    KAERO: podle mě tam usměrňovač není. Přívod je DC.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TADEAS: pořád nevidím tlačítko Edit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam