• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ok, ale pak je samozřejmě i v pořádku upozorňovat na to když takový influencer mele sračky, vyzývat lidi k tomu aby ho nesledovali a podobně ;)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    KOUDY: ... tady te musim opravit: Zeman je kunda!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: No jasne ze muzes. Stejne jako muzes verejne rikat, ze Zeman je curak. Nektery tvy verejny nazory ale muzou bejt postihnutelny zakonem, s cimz musis pocitat. Nikdo ti nebrani je rict, ale musis pak nest nasledky..To uz ale zabihame do extremismu :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: hele, tvoje argumentace nevyhnutně vede k tomu že je v pořádku veřejně hlásat že je v pořádku lynčovat černochy... takže ano, člověk má odpovědnost za to co veřejně říká a svoboda slova není neomezená
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Jasne, ale to uz pak jsme u diskuzi typu: Elona sleduje treba 100 milionu lidi. Nesledujou ho nahodou i kvuli jeho nazorum? Kdyby mel nazory fakt debilni, tak by ho sledovalo mnohem min lidi. To samy treba u Petersona nebo Rogana.. Nebo: Kdyz mas nejakej zivot, kterej sdilis, pro lidi je zajimavej a kvuli nemu te sledujou, ses zodpovednej za zivot a myslenky tech lidi? Nebo ses zodpovednej za svuj zivot a muzes si vlastne rikat co chces a mit nazory jaky chces? I o tom je ta svoboda slova, kterou Musk prosazuje. Prece to neni tak, ze cim vic lidi te sleduje, tim vic musis drzet hubu a bat se neco rict. Spis je to o tom, ze je na planete plno dementu s IQ 80 a je uplne jedno, jestli je ovlivni nazor Trumpa nebo Bidena, nebo Muska na twitteru, ci Bezose, kterej vlastni Washington Post. Ja mam rad Muska pro jeho vize zmeny fungovani lidstva, osidleni marsu/vesmiru apod. Obcas ty extremni nazory ma uz pres 10-15 let a kdyby zil treba Steve Jobs, tak ma ty extremni nazory obcas na twitteru taky. Docela me dojima, jak to lidi zacinaj videt a resit az ted..:)..Pro me nejakej tweet o tom, ze nerozhodnutejm lidem by mozna doporucil volit republikany, aby byla v ty mocensky politicky sfere usa nejaka rovnovaha, kdyz demokrati maj prezidenta..neprebije videa o tom, jak pristavaj simultalne dve casti raket a ze vlastne SpaceX posila na obeznou drahu snad prumerne jednu raketu za 10 dni nebo jaky je ted to cislo..:)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: zas na druhou stranu Elon by mohl bejt dost chytrej aby věděl že lidi jsou většinově ovlivnitelní pitomci, na rozdíl od Kim Kardashian která se stala slavnou díky sex tape ;)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    VYHULENY_UFO: ... v hotelu na Marsu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nezapominejte, ze vetsina americkych geniu se ve stari zblaznila a zila v hotelu. tesla zil v hotelu a fixoval se na krmeni holubu, howard hughes dozil v hotelu nebo nejakym resortu. elona nejspis ceka na zaver zivota taky silenstvi typickeho americkeho miliardare :D
    SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: jsem si naprosto jistý, že zcela razantně podceňuješ sílu sociálních sítí, followers a vyjádření podpor od lidí, kteří si vypěstovali pečlivým marketingem až téměř kult osobnosti. A taktéž u člověka, který je narozdíl od ostatních miliardářů na netu vysoce aktivní a používá tyto nástroje k manipulaci např. se stockem.
    Aby bylo jasno, já a mě podobní nikdy neříkáme, že se někdo nemá k čemukoliv vyjadřovat, všichni jsme demokratičtí, ale je tu nějaká zodpovědnost a hranice, která přichází s určitou mocí

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To pak muzeme Muska zamenit treba za influencery s daleko vetsim dosahem jako je treba Kim Kardashian (ktera hodne hubne), nebo Ronalda, kterej kdyz se vyfoti s novou nausnici v uchu, tak to urcite jeho 200M followeru na instaci bere tak, ze si ji musej taky nechat nastrelit. Proste ten, kdo se nerozhoduje podle sebe, ale podle toho, co cte u nejakeho influencera na socialnich sitich je debil. Byla okolo toho i nejaka ceska kauza u Kamu, ktera psala ze ji pomohl detox a lidi ji hned do komentaru psali hejt prispevky, ze kvuli ni bude plno patnactiletejch anorekticek a ona jim odsekla ze je snad logicky ze to, co pomaha ji, nebude pomahat vsem a at si kazdej dela vlastni research a rozhodne se podle sebe. Je krasny sem hodit jeden muskuv tweet ohledne nejaky podpory republikanu..Aby si clovek ale udelal nejakej komplexni nazor sam, tak je asi potreba ty tweety nejdriv cist vsechny a nedelat si zaver podle prvniho z nich. Jediny co Musk pise je, ze by bylo asi fajn mit v americe nejakou rovnovahu mezi pravici a levici a ne aby jedna "party" ovladala vsechny mocensky urady.

    1) To independent-minded voters: Shared power curbs the worst excesses of both parties, therefore I recommend voting for a Republican Congress, given that the Presidency is Democratic.
    2) Hardcore Democrats or Republicans never vote for the other side, so independent voters are the ones who actually decide who’s in charge!
    3) Like most people in America, I agree with some of the Democrat and some of the Republican policies, but not all.
    However, if executive and legislative branches are dominated by *one* party, then we lose balance of power.
    4) To be clear, my historical party affiliation has been Independent, with an actual voting history of entirely Democrat until this year
    5) And I’m open to the idea of voting Democrat again in the future
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    TOXICMAN: Zeptej se Prchala podle čeho lidi volí. Má tu IDčko.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    HONZA09: určitě ne, volí podle toho, co vidí na twitteru /s
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    TOXICMAN: Počkej ty si vážně myslíš, že lidi volí mozkem?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SITH: od jaké hranice majetku nebo followerů už se někdo nesmí k ničemu vyjadřovat, aby náhodou něco neovlivnil?
    to ty z něj děláš poloboha, který jedním tweetem dělá "zásadní game changer"... pokud předpokládáš, že příjemce zprávy nemá mozek a nerozhoduju se za sebe, pak vlastně říkáš, že demokracie nemůže fungovat
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: tak koho volíš ty, nějaký neznámý Toxicman z Prahy, je všem asi úplně jedno. Ale koho bude volit (nebo koho veřejně podpoří) nejbohatší muž na světě, který má 110M+ followers na sociální síti a jehož každý vypuštěný prd se cituje celým internetem a kterého bere každý druhý nerd za poloboha, to je zcela zásadní game changer na světové úrovni. Navíc, pokud se jedná o volby v nejsilnější zemi na světě, kde jak víme, se k moci táhne MAGA.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: nieco ako diaspora :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Výborně, Musk zas zapnul full retard mode a už se stahujou i ostatní full retards na jeho podporu! Bitka sloníci vs. oslíci bylo přesně to, co tomuhle auditku chybělo ke štěstí!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Na Mastodonu je vtipný, že mám účty už několik let na dvou instancích, na jednou jsem zapomněl. Přišlo mi to super, ale navzdory tomu, že jsem ukecal pár známých, aby to zkusili, se tam doopravdy nikdy nic nedělo. Taková "sociální sít pro introverty", kterým je jedno, že je nikdo nečte a že čtou věci, co nikdo nečte :-)

    A najednou díky Elonovi příval nových členů, vysloveně masový! Zato jsem mu opravdu vděčný :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam