P_T: Elektromobilama fakt imho zmeni svet. Pro me je furt tesla nekvalitni sracka, ale nemuzu ignorovat ten posun, kterej v kvalite udelali, stejne jako to jak resej treba nabijeni nebo autonomni jizdu, updaty pres satelity atp..Plno automobilek od nich zacina v posledni dobe kopirovat
rakety..Tam to vidim tak, ze je to furt soukroma firma, takze kontrakt s nasa, kontrakt s americkou vladou. Do vesmiru si vynasej svoje satelity a "vozej" tam i astronauty. Za me opet ohromnej posun celeho lidstva ve vnimani vesmiru a to na co Nasa (kvuli nedostatku rozpoctu samozrejme) srala 50 let tu soukroma firma za 10-15 let dokaze totalne zmenit (Bezos s jeho blue origin to same)..Osobne cekam a divim se, ze k tomu furt nedoslo..Kdo z tech dvou si prvni zacne stavet vesmirnou stanici. Vim o tom picu, ale nerekl bych ze vesmirna stanice vyjde na nejak zasadne vetsi penize nez ten twitter :)
s hyperloopem mas co za problem? Me ta idea neprijde spatna. Nejaky tunely kde jezdej tesly mi prijdou jako picovina, ale velka nadzemni draha, kde muzes cestovat velkou rychlosti v nejakem "vlaku" ve vakuu mi neprijde jako blbej napad. Nebude zavisla na pocasi, protoze to bude uzavrena trubka, bude uhlikove neutralni atp..Nekde mezi treba dubaji-abu dhabi, ruzne rychlodrahy na letiste atp..tam mi to dava v pohode smysl. Daleko vetsi nez tunely ve vegas.
Starlink me osobne sere trochu tim ze se cast atmosfery zasere stovkama satelitu, ale beru to jako verzi 1.0 a uz ted snad zacinaj vypoustet nejaky efektivnejsi satelity, kterych bude moct bejt casem mene. Internet pro celej svet mi prijde jako fajn vec..Jen je to zatim nechutne drahy, ale to bych rekl ze se behem par let taky vyresi..Takze vidim 3 veci ktery musk treba nevymyslel, ale dokazal je dotahnout do pouzitelnyho stavu..Elektromobilita a pristup sveta k elektromobilum, nabijeni atp, vesmir, vesmirnej program, vynaseni nakladu do vesmiru, vraceni se na mesic, misi na mars atp...A internet pro celou planetu aby melo co nejvic lidi pristup ke vzdelani. Podobnou praci dela imho treba ten Bill Gates a urcite i dalsi...ale jsou za tim videt ty vize a koule, ktery zas plno lidi nema a proto si radsi koupej stometrovou jachtu a umelej ostrov...Vsechno tohle ale neznamena, ze nemuze bejt Musk v necem naprostej kreten a nemit obcas idiotsky nazory zejo..I to je dan za to ego...:)