• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    (ne ze by mi tohle stourani prislo zabavny, ale...)

    https://twitter.com/capitolhunters/status/1593307541932474368?s=19



    https://docs.google.com/document/u/0/d/1SZerKotu3YRHtuPyqeCa3RJBZX8t9NbVSpkLdbHfCpE/mobilebasic
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KOUDY: Ty sonic boomy jsou strašlivý porno. Já si z toho asi udělám zvuk smsky.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: podle reakci to vypada, ze ze to tak uplne new policy neni
    https://twitter.com/ubiquity75/status/1593679821137072128
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Napadá mi, jestli byste někdo nechtěli instalovat Mastodon instanci muskodon.social, kde bychom se mohli bavit o Elonovi jako tady :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Tak pokud uspeje Neuralink, tak se opravdu zapise do historie i pres to, ze to opet neni originalni jak pises:
    Kevin Warwick - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Warwick

    Nicmene jsme nejak ztratili smer debaty. Takze ten seznam bys nejak menil nebo ne?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jinak docela dobrej clanek

    Can Elon Musk turn Twitter into an ‘everything app?’ - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/11/18/23465237/elon-musk-twitter-crypto-payments-paypal-thiel?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Ja myslim ze tech veci ktery chce Musk zmenit je plno..Viz treba jak zkousej toho robota ted, kterej za tebe ma delat nejake zakladni veci. Proc to Musk dela? Chce vyhodit z tesla tovaren vetsinu lidi a jejich praci nahradit robotama? Protoze se neflakaj a budou makat 24/7? Nebo bude chtit poslat nejdriv na mesic roboty, at tam stavi zakladny? To same treba Neuralink a dalsi veci. Tech veci je plno a urcite uz s nima nekdo prisel pres Muskem. Musk se je jen snazi dotahnout. Stejne to dela treba i Apple. Jini vyrobci meli lepsi fotak nebo lepsi displej ci vodotesnej mobil ci indukcni nabijeni..s tim neprisel iphone. Ted makaj na VR/AR brylich a taky imho zmeni cele to odvetvi a pritom tu jsou s nama AR/VR bryle uz plno let zejo. Hololens, Google glass atp. Za me je vesmir a osidlovani dalsich planet logickej krok kterym by se melo lidstvo vydat. Muskovi je 50, takze ma imho cas tak do roku 2035, pokud neprijde nejaka rakovina..

    tohle je proste ale fut TOP a prekona to pro me jachty vsech miliardaru sveta i nadavky demokratu na muskovy tweety o republikanech pred volbama.

    Crazy crowd reactions to twin Falcon Heavy booster landing.
    https://www.youtube.com/watch?v=VUFwR364Hq8
    PER2
    PER2 --- ---
    lol, space karen, me docela pobavilo :D
    Twitter HQ in San Francisco
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Prvni beru - je na seznamu.
    Problem s hyperloopem uz jsem ti jednou linkoval a jednou vykopiroval citaci. Precist si to za tebe fakt nemuzu, sry.
    Zajimavy, ze sam vidis jenom tri ty veci, pricemz vraceni se na mesic a mise na Mars je hudba budoucnosti, ale ok - vesmir je proste zase sexy. Snad nebude vesmirna turistika posledni hrebik do rakve tyhle civilizace na Zemi. Zkratil bys teda ten seznam jenom na tri veci?

    STARE_CASY: Pockej, ale vzdyt uz se nijak netluceme. Twitter debata se opravdu zacyklila a dal imho nema smysl. Me prijde dulezity a uzitecny mit nejakej obecne prijatelnej seznam tech jeho hlavnich prinosu. To ti da dobrej nadhled a da se z toho vychazet. Me treba uz ted prijde jako pozitivnejsi postava nez jeste vcera. Mozna by pak bylo dobry udelat i seznam jeho nejvetsich demenci, tim se to zase vyvazi...
    V auditku venovanym Muskovi je to imho material na nastenku.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Hele, lidi, nechcete to nechat fakt pár týdnů, spíš měsíců uležet?

    Tahle debata nikam nevede, točí se furt dokola na tom, že Muskova prezentace na venek je (a vždy byla) debilní, obě strany si tu taháte argumenty z paty, obě strany si vybíráte věci podle svého biasu a podléháte oblíbenému kognitivnímu omylu, že jakmile najdete zprávu, která se hodí do vašeho vidění světa, tak jste vůči ní méně kritičtí, než k takové, které vám zrovna nesedí. Typickým příkladem je P_T, ale tohle není proti němu, stejně jede i Koudy, Omnihash i další, jenom se tu tlučete navzájem úplně nesmyslně.

    Musk není a nikdy nebyl dobrý zaměstnavatel. Neumí jednat s lidmi, na všechny kolem sebe má stejné nároky jako na sebe (tedy být zažranej do práce bez ohledu na osobní život a dělat si o všem maximální přehled). Jeho přístup je ... hmmm... užitečný? přijatelný? nesoucí výsledky? v inženýrských oborech, kde je dopředu jasné, čeho chceš dosáhnout, lze sledovat postup, produktivitu apod. Přineslo to výsledky ve SpaceX a v Tesle, ale už s Neuralinkem dost tvrdě narazil a tam je vidět, jak na jedné straně mají sice skvělého chirurgického robota na implantaci neurálního rozhraní, dokázali se hodně posunout v samotném rozhraní, ale nemají dobré výsledky v samotném propojení s mozkem, protože tam se Neuralink dostal na úroveň samotného základního výzkumu a ten prostě z principu nikdy nepůjde řešit inženýrským způsobem, protože předem nelze vidět výsledek (a když někdo dělá výzkum s tím, že si chce dokázat něco, co si předem vymyslel, vede to jenom k průseru - fabrikace výsledků, cherrypicking z výsledků, které jsou na úrovni šumu a prostě obecně ke špatné vědě - přednášek na tohle téma je dost a stojí za to).

    Osobně si myslím (a už jsem to sem i psal), že koupě Twitteru je volovina a Musk se tam spálí. Ne ale v tom, co se řeší tady a teď, tedy že by se mu to sesypalo pod rukama, protože vyhází 2/3 lidí, zbytku sebere obědy a homeoffice. To jsou nepodstatné drobnosti, které jsou sice dobře vidět a hezky se o nich žvaní, ale reálně nejsou důležité v dlouhodobém pohledu. Musk tam postupně nabere lidi, kteří pro něj dělat chtějí (ať už z nadšenectví, z dobrého budu v pracovním životopisu, peněz či prosté nutnosti mít práci), postupně vychytá velmi slušně tu inženýrskou část a technologické jádro twitteru bude fungovat lépe než dnes (zdůrazňuju, že to je můj názor a tip podle toho, jaký byl vývoj ve SpaceX a Tesle, kde se mu obojí podařilo). Myslím si ale, že bude mít velké problémy udržet současnou uživatelskou základnu, nevěřím, že zvládne vyvážit svobodu slova a dezinfo (tohle se nepovedlo ještě nikomu, tak nemám jediný důvod věřit, že to zvládne zrovna člověk, co obecně nezvládá společenskou komunikaci). Tam bude podle mého názoru neustále narážet znovu a znovu na to, že prostě většina lidí nedává jeho způsob komunikace, nedojde k žádnému zázračnému pochopení jeho způsobu humoru a zkrátka Twitter prostě není technologická firma.

    Jen u jedné věci hodně váhám, ale přesto tipuju, že navzdory všemu (včetně zdravého rozumu) v ní uspěje. Myslím si, že Twitter pod jeho vedením za několik let bude v černých číslech a bude ziskový. Neumím si představit, jak k tomu dojde bez toho, že by se od základu Twitter změnil, ale možná právě v tom je to jádro pudla, o které se snaží.

    Za sebe si prostě počkám. Nebudu to zbytečně rozebírat (ani není co - Musk prostě jede full retard PR, tak co na tom rozebírat?), nebudu hodnotit jednotlivé kroky bez celkového kontextu, prostě počkám. Uvidím, jestli vyjde můj odhad, že technologickou část postupně zvládne, a jsem zvědav, jak moc se budu mýlit v tom, kolik lidí reálně z twitteru odejde (imho do pěti procent), a jak moc se změní twitter samotný (za rok ještě asi moc ne, ale za dva, za tři to bude asi úplně jiná platforma).
    PER2
    PER2 --- ---
    elon umrel nebo proc je tu 100+ new

    nechcete to mu dat treba mesic....
    P_T
    P_T --- ---
    Takze update seznamu:
    1. Zmenil svet elektrickych aut jako celku, jeho automobilka seriove vyrabi modely automobilu
    2. Nacital knihy a (mozna) se nejak podilel na vyvoji te rakety
    3. Dokázal najmout správné lidi a namotivovat je (tohle je dost underwhelming a necim bych to nahradil)
    4. Ma opravdu hodne penez (hlavne v akciich vlastnich firem)
    5. Starlink
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Elektromobilama fakt imho zmeni svet. Pro me je furt tesla nekvalitni sracka, ale nemuzu ignorovat ten posun, kterej v kvalite udelali, stejne jako to jak resej treba nabijeni nebo autonomni jizdu, updaty pres satelity atp..Plno automobilek od nich zacina v posledni dobe kopirovat

    rakety..Tam to vidim tak, ze je to furt soukroma firma, takze kontrakt s nasa, kontrakt s americkou vladou. Do vesmiru si vynasej svoje satelity a "vozej" tam i astronauty. Za me opet ohromnej posun celeho lidstva ve vnimani vesmiru a to na co Nasa (kvuli nedostatku rozpoctu samozrejme) srala 50 let tu soukroma firma za 10-15 let dokaze totalne zmenit (Bezos s jeho blue origin to same)..Osobne cekam a divim se, ze k tomu furt nedoslo..Kdo z tech dvou si prvni zacne stavet vesmirnou stanici. Vim o tom picu, ale nerekl bych ze vesmirna stanice vyjde na nejak zasadne vetsi penize nez ten twitter :)

    s hyperloopem mas co za problem? Me ta idea neprijde spatna. Nejaky tunely kde jezdej tesly mi prijdou jako picovina, ale velka nadzemni draha, kde muzes cestovat velkou rychlosti v nejakem "vlaku" ve vakuu mi neprijde jako blbej napad. Nebude zavisla na pocasi, protoze to bude uzavrena trubka, bude uhlikove neutralni atp..Nekde mezi treba dubaji-abu dhabi, ruzne rychlodrahy na letiste atp..tam mi to dava v pohode smysl. Daleko vetsi nez tunely ve vegas.

    Starlink me osobne sere trochu tim ze se cast atmosfery zasere stovkama satelitu, ale beru to jako verzi 1.0 a uz ted snad zacinaj vypoustet nejaky efektivnejsi satelity, kterych bude moct bejt casem mene. Internet pro celej svet mi prijde jako fajn vec..Jen je to zatim nechutne drahy, ale to bych rekl ze se behem par let taky vyresi..Takze vidim 3 veci ktery musk treba nevymyslel, ale dokazal je dotahnout do pouzitelnyho stavu..Elektromobilita a pristup sveta k elektromobilum, nabijeni atp, vesmir, vesmirnej program, vynaseni nakladu do vesmiru, vraceni se na mesic, misi na mars atp...A internet pro celou planetu aby melo co nejvic lidi pristup ke vzdelani. Podobnou praci dela imho treba ten Bill Gates a urcite i dalsi...ale jsou za tim videt ty vize a koule, ktery zas plno lidi nema a proto si radsi koupej stometrovou jachtu a umelej ostrov...Vsechno tohle ale neznamena, ze nemuze bejt Musk v necem naprostej kreten a nemit obcas idiotsky nazory zejo..I to je dan za to ego...:)
    P_T
    P_T --- ---
    DZODZO: paneboze
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    P_T: ty si si z toho ale zobral iba tu druhu cast o prototypoch, ten zaciatok o seriovej vyrobe si nejako vynechal, tak neviem ci to tak zamerne manipulujes, aby ti to vychadzalo alebo nie som jediny co ma problemy s psanym textem, moze ist ovsem aj o jazykovu barieru :)
    P_T
    P_T --- ---
    DZODZO: Jak jako opomenes? Ty mas celkem problemy s psanym textem ne? Tak jeste jednou:
    (☞゚ヮ゚)☞ Dal jsem to na ten seznam. ☜(゚ヮ゚☜)

    Na tvuj trefny text o tom ze "prototypy dokaze investorom namazat okolo huby kazdy no" jsem reagoval ve smyslu, ze to dela i Musk. Deal with it.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    P_T: tak jako na moj argument o prototypoch postnes obrazok cybertrucku, ktory sa este nevyraba seriovo, ale opomenies, ze tesla uz niekolko rokov funguje ako regulerna automobilka co dodava realne automobily, skoro ako keby si chcel vypichnut, ze musk investorom ukazuje iba same prototypy, ktore potom nedoda... ved aj roadster bol kedysi iba prototyp, to iste model S, X... na model 3 sa tiez cakalo celu vecnost, ale uz sa predava
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: ne každej projekt má za cíl posunout civilizaci. Dubaj měl povznést primárně obyvatele toho emirátu, a kdyby byl udělanej dobře, tak by se mu to povedlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam