• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ALCATOR: konstrukce "ten CEO" prevzaty z "the CEO" funguje bez zohledneni rodu osoby, takze generujes akorat zbytecny strawman argument, tocis se na prvni vete kvuli CZ gramatice a ignorujes vecnou podstatu toho postu
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    XCHAOS: Velmi vážně pochybuju, že o situaci Theranos víš dost na to, abys mohl mluvit o tom, proč ji zabásli - když ani nevíš, že to je žena.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    MAWERICK: musk napsal zip2 a rapidshare, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    XCHAOS:

    CEO Theranosu byla ženská, proboha...
    KAERO
    KAERO --- ---
    MAWERICK: protoze tomu lidi nerozumi. Muskovo jmeno se pise hned vedle kazde zpravy o teslach nebo spacex, a tak nekteri neznali lidi maji pocit ze to vsechno vymyslel on. Nebo tak si to predstavuju.
    A na druhou stranu uz jsem parkrat slysel ze Musk neudelal vubec nic - takove to "vubec neni genialni, dyt na ten vyvoj ma lidi!". Tam zas mam pocit ze tihle lidi nechapou ze vytvorit a vest uspesny vedecky/vyvojovy tym a delat spravna rozhodnuti je tezka a komplikovana vec.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Kde se bere to že je EM geniální inženýr nebo konstruktér?
    Vždyt přece nic nenavrhl/nesestrojil.... Lidi pod ním ano ale on je přece nanejvýš manažer...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Nechame no. Trochu me tema prihlouplejma kecama zacinas otravovat :). Ja proste uznavam, ze nektery veci dela fakt dobre a nemam problem mu za ne pripsat kredit. Nektery veci zase dobre nedela. Ty v nem nicmene vidis jen arcidemona, takze moc nechapu proc do tohohle klubu chodis a hejtujes tu vsechny kdo o Elonovi napisou neco dobryho :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Ale je bozi jak sis k tomu sam napsal to "Ba dum tss" tyvole .DD
    Egomaniak level: absolut autist
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Nejsem fanboy, protoze prestoze je muj idol Elon fakt nadclovek a bozi clovek, ma i stinne stranky. Genialni. Lidskej mozek je neuveritelne plastickej. No nechame toho.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: no... vsak. Nikoho jinyho, nez fanboye a hatery nezajima :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Tak to mame asi nejakej jinej nazor na fanboyovstvi, protoze v tom pripade jsme tu vsichni fanboyove Elona, jinak bychom sem nechodili..:))
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: mno a v tomhle se prave pletes :)

    Ja jsem treba fanboy hry cyberpunk 2077. I kdyz to po vydani bylo zbugovany az beda, tak jsem tu hru adoroval a vsude o ni tvrdil, ze sice ma bugy, ale i tak nejlepsi.

    Clovek nemusi byt nekritickej, aby byl fanboy. Staci, kdyz o tom / nem pises v superlativech i kdyz ma i stinne stranky.

    Takze kdyz o nekom pises, ze sice ma naprd naky projekty, ale i tak je nejlepsi, tak jsi furt fanboy :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Krasne jsi to rekl a uz konecne zacinas chapat, proc kvuli tomu nemuzu bejt zadnej fanboy, za ktereho me mylne neustale oznacujes :)..Protoze fanboy ty stinne stranky sveho idolu nevidi. Ba dum tss :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Ja nemluvim o Tesle ani SpaceX, ale o Elonu Muskovi - o tom panovi, co je v jednom tvym prispevku "nadcovek" a v dalsim "casto spis pohadkar".
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Necejtim, protoze to, ze elektromobilitou i vesmirnym programem posunuje lidstvo dopredu je fakt, kterej si nekriticky adorovani zaslouzi a neni treba ho popirat :)..Nebo chces snad popirat uspechy Tesly ci SpaceX? :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: No ja vim, ze zijeme v postfaktualni dobe, kdy kazdej muze svobodne popirat ocividny fakta, ale to vazne necejtis zadnej rozpor mezi tim tvym perfektne vyvazenym nazorem na Elona (kterej mas uz leta) a nekritickym adorovanim typu "Je to fakt nadclovek, ktere posunuje lidstvo dopredu" a "Skoda ze takovejch bozich lidi kteri maj hodne fanboyu neni vic" z predchoziho prispevku?
    Ja vim, ze to neni nejak zasadni, jen ze to pusobi to trochu nemocne...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: těžko říct. nějaké jádro toho sdělení je pravdivé: v USA existuje několik velkých letadlových her, jedna z nich realitní bublina, na které se celý život vezl Trump, a druhá z nich jsou "technologické firmy", nebo chceš-li, Sillicon Valley.

    Ale časy se mění... když si přečteš, jak třeba zabásli CEO startupu Theranos, který se neprovinil ničím jiným, než že měl tak velké ambice, že v hi-tech poměrně obvyklý přístup "fake it till you make" mu zkrátka nevyšly. A těch utracených peněz bylo trochu víc, no...

    Elon si stěžuje, jak vůbec může být legální shortování akcií (tedy půjčíš si peníze, ručíš akciema a doufáš, že cena akcií klesne natolik, že se ti bohatě vyplatí nesplácet a místo toho postoupit ty akcie).. ale otázka je, nakolik se sám veze ve "fake it till you make it": např. člověk oblečený lykře jako "demoverze" budoucího robota, apod.: zkrátka na trhu v USA existuje několik poměrně velkých bublin, u kterých se lidi, co to pochopěj, ptaj "how it is even possible" nebo "how this could be even legal". Realitní bublinu roku 2008 nám s odstupem času vysvětlili, ale těch ostatních fenoménů je víc.

    Třeba Trump si celý život úspěšně půjčoval víc peněz, než kdy vydělal - tudíž oficiálně je jeho celoživotní podnikání ve ztrátě a nemusel nikdy zaplatit žádné daně. Na to, aby Trump byl problematický, nemusíme vůbec vytahovat žádné jeho pitomé výroky nebo neonacisty v příborníku nebo podporu skoro-pokusu-o-puč: jeho problém je, že pokud k sobě připoutá pozornost, začnou se lidi ptát "how this could be even legal" - jenže aby z toho vybruslil, tak mu nezbývalo větší a větší hochštaplerství, tedy: nezbývalo mu, než být vidět víc a víc a odvádět pozornost od reálných průserů k uměle vytvořeným. Tudíž snaha téhle kategorie "taky pravicových" osobností nějak si udržet monopol na médií, která by mohla připoutat pozornost k reálným průserům, je fakt pochopitelná - akorát ti anarchisti si fanděj, že jde o ně. Jde o střední (v USa pracující) třídu, která by se mohla začít ptát, proč oni daně platí a jiní třeba ne. Střední třída totiž na rozdíl od anarchistů revoluce celkem umí...

    Elon je podle mě jiná kauza, at' už výsledná verze příběhu o jeho genialitě nakonec dopadne jakkoliv (nejvíc se jako paralela nabízí ten Howard Hughes, včetně jeho filmového producenství nebo čerpání veřejných prostředků... inu americké elity vždy měli přístup k prostředkům, jak si udělat z mozku guláš, v každé éře, takže nakonec ty příběhy konvergují... akorát zatím chybí příběh, ve kterém Elon nouzově přistane s Dragonem nebo Starship a málem se přitom zabije...)

    Myslím jeho problém je, že by zkrátka získal rád zpět kontrolu nad firmama, u kterých už drží jen menšinu akcií. Historicky se tohle povedle Steve Jobsovi. Elon to zatím hrál stylem "rozprodávám firmu s dílčím zaměřením, abych se mohl soustředit na to, o co mi doopravdy jde - ale nějakým způsobem mu to přerostlo přes hlavu. Nicméně předstírat, že Twitter krachne, aby si někdo vsadil na to, že bude muset rozprodat akcie Tesly - a tím pádem aby třeba dostal do pasti ty, kdo mu ty akcie shortují - tohle jsou věci, o které si myslím, že mu jde daleko víc, než o banování nějakých anarchistů Trumpovými příznivci.

    Podnikání v elektromobilitě je v současnosti určitě závislé na přílivu kapitálu z akciových trhů. Současně spousta pozorovatelů určitě má přehled, v jaké situaci bude muset Elon rozprodat další akce něčeho a jak moc se mu do toho nebude chtít... tedy, rozehrát v téhle situaci nějakou blamáž s Twitterem (který ve sktuečnosti ohrožoval hlavně pozici zavedené pětice Big Five technologických firem) je bud' mlha kolem něčeho jiného - ve které hraje spíš roli najatého herce - a nebo k tomu skutečně byl donucen (ale tím spíš hraje roli najatého herce).

    Jinak z odborů, které se nedokáží zorganizovat jinak, než na Twitteru, bych fakt teda jako korporace velký strach neměl :-) Mezi všema těma fotkama koček se stávky nemohly organizovat moc dobře :-) (nebo právě naopak - odbory se tam schovávaly v šumu...)
    PER2
    PER2 --- ---
    ja ten elonuv hate proti woke "chapu", proste fajt s bejvalkou :D

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam