• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    QWWERTY: který se neprovinil ničím jiným, než že měl tak velké ambice, že v hi-tech poměrně obvyklý přístup "fake it till you make" mu zkrátka nevyšly

    Ne, Elizabeth Holmes skutečně nedělala jen "fake it till you make it". To je marketingová záležitost, kdy před potenciálními zákazníky předstíráš, jak úžasný máš tým a kolik klientů máš, aby se chtěli přidat taky.
    Ona ale dohlížela na falšování oficiálních dokumentů, což je dost jiný kafe.

    "Holmes was found guilty on four of eleven charges such as defrauding investors"

    a

    "Despite intimidation and threats of legal action, former Theranos employees Erika Cheung and Tyler Schultz, whose Grandfather George Schultz was a member of the Theranos board, began sharing their experiences of the company, its technology and practices with John. They revealed lies to board members, a culture of intimidation and secrecy, technology that repeatedly failed quality assurance and crucially, results sent to real patients that were fundamentally incorrect, upon which life-changing medical decisions were being made."
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ALCATOR: konstrukce "ten CEO" prevzaty z "the CEO" funguje bez zohledneni rodu osoby, takze generujes akorat zbytecny strawman argument, tocis se na prvni vete kvuli CZ gramatice a ignorujes vecnou podstatu toho postu
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    XCHAOS: Velmi vážně pochybuju, že o situaci Theranos víš dost na to, abys mohl mluvit o tom, proč ji zabásli - když ani nevíš, že to je žena.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    MAWERICK: musk napsal zip2 a rapidshare, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    XCHAOS:

    CEO Theranosu byla ženská, proboha...
    KAERO
    KAERO --- ---
    MAWERICK: protoze tomu lidi nerozumi. Muskovo jmeno se pise hned vedle kazde zpravy o teslach nebo spacex, a tak nekteri neznali lidi maji pocit ze to vsechno vymyslel on. Nebo tak si to predstavuju.
    A na druhou stranu uz jsem parkrat slysel ze Musk neudelal vubec nic - takove to "vubec neni genialni, dyt na ten vyvoj ma lidi!". Tam zas mam pocit ze tihle lidi nechapou ze vytvorit a vest uspesny vedecky/vyvojovy tym a delat spravna rozhodnuti je tezka a komplikovana vec.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Kde se bere to že je EM geniální inženýr nebo konstruktér?
    Vždyt přece nic nenavrhl/nesestrojil.... Lidi pod ním ano ale on je přece nanejvýš manažer...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Nechame no. Trochu me tema prihlouplejma kecama zacinas otravovat :). Ja proste uznavam, ze nektery veci dela fakt dobre a nemam problem mu za ne pripsat kredit. Nektery veci zase dobre nedela. Ty v nem nicmene vidis jen arcidemona, takze moc nechapu proc do tohohle klubu chodis a hejtujes tu vsechny kdo o Elonovi napisou neco dobryho :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Ale je bozi jak sis k tomu sam napsal to "Ba dum tss" tyvole .DD
    Egomaniak level: absolut autist
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Nejsem fanboy, protoze prestoze je muj idol Elon fakt nadclovek a bozi clovek, ma i stinne stranky. Genialni. Lidskej mozek je neuveritelne plastickej. No nechame toho.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: no... vsak. Nikoho jinyho, nez fanboye a hatery nezajima :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Tak to mame asi nejakej jinej nazor na fanboyovstvi, protoze v tom pripade jsme tu vsichni fanboyove Elona, jinak bychom sem nechodili..:))
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: mno a v tomhle se prave pletes :)

    Ja jsem treba fanboy hry cyberpunk 2077. I kdyz to po vydani bylo zbugovany az beda, tak jsem tu hru adoroval a vsude o ni tvrdil, ze sice ma bugy, ale i tak nejlepsi.

    Clovek nemusi byt nekritickej, aby byl fanboy. Staci, kdyz o tom / nem pises v superlativech i kdyz ma i stinne stranky.

    Takze kdyz o nekom pises, ze sice ma naprd naky projekty, ale i tak je nejlepsi, tak jsi furt fanboy :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Krasne jsi to rekl a uz konecne zacinas chapat, proc kvuli tomu nemuzu bejt zadnej fanboy, za ktereho me mylne neustale oznacujes :)..Protoze fanboy ty stinne stranky sveho idolu nevidi. Ba dum tss :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Ja nemluvim o Tesle ani SpaceX, ale o Elonu Muskovi - o tom panovi, co je v jednom tvym prispevku "nadcovek" a v dalsim "casto spis pohadkar".
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Necejtim, protoze to, ze elektromobilitou i vesmirnym programem posunuje lidstvo dopredu je fakt, kterej si nekriticky adorovani zaslouzi a neni treba ho popirat :)..Nebo chces snad popirat uspechy Tesly ci SpaceX? :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: No ja vim, ze zijeme v postfaktualni dobe, kdy kazdej muze svobodne popirat ocividny fakta, ale to vazne necejtis zadnej rozpor mezi tim tvym perfektne vyvazenym nazorem na Elona (kterej mas uz leta) a nekritickym adorovanim typu "Je to fakt nadclovek, ktere posunuje lidstvo dopredu" a "Skoda ze takovejch bozich lidi kteri maj hodne fanboyu neni vic" z predchoziho prispevku?
    Ja vim, ze to neni nejak zasadni, jen ze to pusobi to trochu nemocne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam