• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Elon Musk Hires Hacker George Hotz to Fix Twitter Search (in 12 Weeks) | PCMag
    https://www.pcmag.com/news/elon-musk-hires-hacker-george-hotz-to-fix-twitter-search-in-12-weeks
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    ESTEN: tak kdyz se zamyslis nad tim co v tom stacku techbologii, v te architekture, by melo byt takove, aby to melo ten vysledek, ktery popisujes, tak mozna nemusime pouzivat zadnou frazi. nakolik se nad tim zamysli musk a jeho team, muze z toho neco vzejit. v opacnem pripade mu muzeme podekovat ze pomaha vyklizet prostor novym resenim :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dalsi hrozna firma.

    Snap Employees Must Work in the Office 4 Days a Week, Starting in February | PCMag
    https://www.pcmag.com/news/snap-employees-must-work-in-the-office-4-days-a-week-starting-in-february?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    TADEAS: jen bych rad kvalifikoval ten svuj palec nahoru. Ten je za tohle: "ty uzavreny ekosystemy jsou totalni perverze, doufam ze do toho pujdou a ze se jim to vrati". Branit web3 os fantazie nehodlam.

    A dodal bych, ze uzavreny monopoly tipu twitter (fb, instagram, linkedin, google maps, tripadvisor, booking, you name it) jsou taky perverze a doufam, ze jednou prijde masivni regulace ve prospech povinnyho otevreni user-supplied dat konkurenci. Aby pro jednou mohl zafungovat trh pozitivne a konkurence byla zase na zaklade kvality aplikace, misto toho, aby mel monopol ten, kdo prvni v ramci oboru ovladne vetsinu uzivatelu a pak uz ma prijem zarucenej a pripadnej objektivne lepsi disruptor nema sanci, protoze "vsichni ostatni pouzivaj tohle" je nejvetsi deviza kazdyho systemu...

    Ja vim, doufam asi zbytecne.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    ROLAND: mágové z nyxu zhodnotí 15 let vývoje systému od kompilátoru nahoru během 15 sekund. co by na to rekl elon musk
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JANFROG: Takhle jak to od tebe čtu, tak nevím proč mi to přijde, jako ty mobilní reklamy na produkt (X). Tak buď ukazují produkt absolutně jiný (obvykle vykradený) a nebo z produktu (X) ukazují jen to co je jen jeho drobnou součástí, nikoliv primárním účelem.

    Jako mágové z demo scény dokáží nacpat cca 120MB do 64kB. Ale to je v podstatě jen audiovizuální prezentace.

    Jen otázka nebylo by možné v takové velikosti udělat jen terminálový systém? A jelikož je potřeba ID, tak to je vlastně jen přístup do nějakého cloud serveru? Ale budou to nazývat systémem?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JANFROG: nejsem developer urbitu -> https://developers.urbit.org/overview

    o ten samotny jde ale pramalo... jde o to, jaka je architektura site identit a s nimi spojeny komunikace, vypoctu, ukladani dat.

    vsechny identity ti dnes garantuje megacorp, s vyjimkou pripadu par fandu technologii. megacorp ti taky proda hardware a v kazdodennim zivote te nuti vyuzivat svuj operacni system a s nim spojenou identitu. tohle je v principu resitelny jen skrz vyreseni te site identit, tzn. identity musi byt autonomni (kryptograficke, kdy jen vlastnik ma klic) a jejich komunikacni prostor bezesvy a dobre vybudovany tak, aby cele programove prostredi rovnou bylo autentizovane... pokouselo se o to i dfinity v trochu jinem stylu, ale tam ty identity co vim taky nejsou/nebyly doresene
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    dosli lidi na fack-checking .. predvolani Muska do Senatu za 3 .. 2 .. 1.
    Konec boje proti dezinformacím o covidu. Twitter zrušil politiku ověřování jednotlivých tweetů | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/technologie/twitter-dezinformace-covid-koronavirus-elon-musk_2211292119_har
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Booster 7 - 13 Second Static Fire Test | SpaceX Boca Chica
    https://youtu.be/_vLy23jGq7o
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SEJDA: omyl, zaplatíš, abys ho mohl vypnout...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JANFROG: zajímavý, to mě obohatilo, napiš víc o tom jak ses u toho cítil
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TADEAS: Diky. Ted jsem si chvili cetl tu uvodni stranku o Urbit OS a ten text mi prijde jako...no prinejmensim dost tendencni a manipulativni, kdyz uz ne total BS.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JANFROG: to je operacni system, kde budes muset nejdrive zaplatit, abys ho mohl zapnout.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    QWWERTY: hm koho tym memom impersonoval? Postol to pod uctom CNN s modrou fajfkou alebo pod svojim?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TADEAS: krypto-web3 nativni operacni systemy
    To je presne co?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PES: imho na zduvodneni staci oslabeni moderace obsahu podana jako app store violation, kdy apple bude tvrdit, ze chrani svoje zakazniky pred questionable obsahem. a nejsem si uplne jisty, jestli policy violation muzes schovat pod diskriminaci v ramci monopolu

    + ze vlastnik platformy generuje fake content a porusuje vlastni pravidla, reputaci platformy taky zrovna neprida

    Elon Musk posts meme mocking CNN -- violating his own Twitter rules
    https://nypost.com/2022/11/28/elon-musk-posts-meme-mocking-cnn-violating-his-own-twitter-rules/
    Elon Musk trolled the cable news network Monday by posting a Photoshopped image of anchor Don Lemon with the headline of a fake news story.
    Musk brushed off CNN’s response, tweeting: “Lmaoooo.”
    ....
    Musk required Twitter users to label their accounts as parody if they intended on impersonating others.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    XCHAOS: U války na Ukrajině je dle mého ještě něco víc, než my obyčejní vidíme. Takže ten obrat Muska mě vůbec nepřekvapuje.

    Ten OS má smysl jedině, že bude mít v základu i vše důležité-potřebné pro většinu uživatelů, podobně jako to měli telefony s WM 6.x. a že bude vyrábět i vlastní telefony a to buď v USA nebo v EU. Ale vzhledem k tomu jak se Evropa sama dobrovolně totálně vybrabčila, tak se stala v podstatě spíše jen loutkou.

    Za mě byla blbost ekonomicky Čínu podporovat už v 89, teď je to mnohem větší průser. Ale kdo by mě tehdy poslouchal že? Mě to tehdy bylo více než jasné. Tehdy byla „jen“ 9 světovou ekonomikou, ale bylo jasně vidět jak se dere rychle dopředu.
    A EU to klasika došlo hodně pozdě. A teď se bude pracně a draze snažit znovu zavádět, to co tu dříve víceméně bylo.

    MS v tomhle poli krachnul, protože dělal klasika kokotiny a ten systém se stal nepoužitelný. Android na tom není o moc lépe a iOS? Možná je pro uživatele pohodlný, ale za mě je to jen další super oprátka. Proto jsem volil Android. Ale na root a úpravy už si netroufnu.

    Prostor pro nový OS tu rozhodně je a velký, stejně tak jako na telefony, které zatím spíše se vyrábí ala homebrew a není to bohužel vůbec levná záležitost a za ty ceny to má více much než bych byl ochoten překousnout. Asi nejlépe by pak vyšlo pokud by použil a správně upravil nějakou verzi Linuxu a sjednotit ji. Pak má otevřenou cestu i k počítačům a získá tak velký manévrovací prostor. Ale Muskův cíl hádám bude klasika Maximize Bussness od začátku a tím si myslím že to nedá a rovnou si to pohřbí? Ale kdo ví.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PES: ty uzavreny ekosystemy jsou totalni perverze, doufam ze do toho pujdou a ze se jim to vrati a po smrti techle molochu prijdou krypto-web3 nativni operacni systemy
    PES
    PES --- ---
    Vyřadíme Twitter z aplikačního obchodu, pohrozil Apple. Musk netuší proč - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/elon-musk-twitter-apple-reklama-inzerce-konec.A221129_100445_mob_tech_LHR

    ...na druhou stranu by tenhle krok byl pro Muska trumf do soudního sporu o monopolní praktiky Apple (popř. Google) v souvislosti se "App Store"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam