• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JANFROG: "Pokud je pravda vyse uvedene, jak tomu muzu verit? Jak muzu verit SW ktery bezi nad / vedle SW kteremu nemuzu verit?" - ak si low-level developer, tak by pre teba nemal byt problem si prebehnut zdrojaky k tomu-ktoremu unixu a skontrolovat, ze tam nie je nic skodlive ci?
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    PES: Ako po technickej stranke je to fakt velmi pekne spracovane a v tomto auditku som to este nevidel :)
    Zaroven je to celkom narocne zreplikovat (niktore detaily boli zamerne vynechane z talku aj dokumentacie na githube) a aj firmware na Starlink terminal uz asi medzicasom patricne upravili.
    PES
    PES --- ---
    SN0WCRASH: Vypadlo to ve feedu na L-In jako novinka a nerozklikával jsem to, takže jen dle toho zkrácení...
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    PES: keby si si to aspon precital.. Cely projekt bol prezentovany v juli na Blackhat konfere. Old news
    PES
    PES --- ---
    To budou mít u Elona "radost"...
    Starlink-FI Is a Raspberry Pi RP2040 "Modchip" for Code Execution on the Starlink User Terminal - Hackster.io
    https://www.hackster.io/news/starlink-fi-is-a-raspberry-pi-rp2040-modchip-for-code-execution-on-the-starlink-user-terminal-3afeedc885ab
    Designed to bypass security features through voltage fault injection, this piggyback board opens up Starlink terminals for exploration.

    "We managed to execute arbitrary code on the Starlink User Terminal using a custom modchip that performs voltage fault injection," Wouters explains. "The modchip can be used to bypass signature verification during execution of the System-on-Chip (SoC) ROM bootloader (BL1). This allows [you] to execute arbitrary code on the SoC from BL2 onwards and allows to further explore the Starlink User Terminal and networking side of the system."

    Out of the box, the Starlink User Terminal is heavily locked down — which is where Wouters' project comes in. Inspired by the "modchips" that unlock copy protection in games consoles, the Starlink-FI board is driven by a Raspberry Pi RP2040 microcontroller running MicroPython and sits on top of a lightly-modified User Terminal motherboard.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Elon Musk Hires Hacker George Hotz to Fix Twitter Search (in 12 Weeks) | PCMag
    https://www.pcmag.com/news/elon-musk-hires-hacker-george-hotz-to-fix-twitter-search-in-12-weeks
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    ESTEN: tak kdyz se zamyslis nad tim co v tom stacku techbologii, v te architekture, by melo byt takove, aby to melo ten vysledek, ktery popisujes, tak mozna nemusime pouzivat zadnou frazi. nakolik se nad tim zamysli musk a jeho team, muze z toho neco vzejit. v opacnem pripade mu muzeme podekovat ze pomaha vyklizet prostor novym resenim :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dalsi hrozna firma.

    Snap Employees Must Work in the Office 4 Days a Week, Starting in February | PCMag
    https://www.pcmag.com/news/snap-employees-must-work-in-the-office-4-days-a-week-starting-in-february?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    TADEAS: jen bych rad kvalifikoval ten svuj palec nahoru. Ten je za tohle: "ty uzavreny ekosystemy jsou totalni perverze, doufam ze do toho pujdou a ze se jim to vrati". Branit web3 os fantazie nehodlam.

    A dodal bych, ze uzavreny monopoly tipu twitter (fb, instagram, linkedin, google maps, tripadvisor, booking, you name it) jsou taky perverze a doufam, ze jednou prijde masivni regulace ve prospech povinnyho otevreni user-supplied dat konkurenci. Aby pro jednou mohl zafungovat trh pozitivne a konkurence byla zase na zaklade kvality aplikace, misto toho, aby mel monopol ten, kdo prvni v ramci oboru ovladne vetsinu uzivatelu a pak uz ma prijem zarucenej a pripadnej objektivne lepsi disruptor nema sanci, protoze "vsichni ostatni pouzivaj tohle" je nejvetsi deviza kazdyho systemu...

    Ja vim, doufam asi zbytecne.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    ROLAND: mágové z nyxu zhodnotí 15 let vývoje systému od kompilátoru nahoru během 15 sekund. co by na to rekl elon musk
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JANFROG: Takhle jak to od tebe čtu, tak nevím proč mi to přijde, jako ty mobilní reklamy na produkt (X). Tak buď ukazují produkt absolutně jiný (obvykle vykradený) a nebo z produktu (X) ukazují jen to co je jen jeho drobnou součástí, nikoliv primárním účelem.

    Jako mágové z demo scény dokáží nacpat cca 120MB do 64kB. Ale to je v podstatě jen audiovizuální prezentace.

    Jen otázka nebylo by možné v takové velikosti udělat jen terminálový systém? A jelikož je potřeba ID, tak to je vlastně jen přístup do nějakého cloud serveru? Ale budou to nazývat systémem?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JANFROG: nejsem developer urbitu -> https://developers.urbit.org/overview

    o ten samotny jde ale pramalo... jde o to, jaka je architektura site identit a s nimi spojeny komunikace, vypoctu, ukladani dat.

    vsechny identity ti dnes garantuje megacorp, s vyjimkou pripadu par fandu technologii. megacorp ti taky proda hardware a v kazdodennim zivote te nuti vyuzivat svuj operacni system a s nim spojenou identitu. tohle je v principu resitelny jen skrz vyreseni te site identit, tzn. identity musi byt autonomni (kryptograficke, kdy jen vlastnik ma klic) a jejich komunikacni prostor bezesvy a dobre vybudovany tak, aby cele programove prostredi rovnou bylo autentizovane... pokouselo se o to i dfinity v trochu jinem stylu, ale tam ty identity co vim taky nejsou/nebyly doresene
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    dosli lidi na fack-checking .. predvolani Muska do Senatu za 3 .. 2 .. 1.
    Konec boje proti dezinformacím o covidu. Twitter zrušil politiku ověřování jednotlivých tweetů | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/technologie/twitter-dezinformace-covid-koronavirus-elon-musk_2211292119_har
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Booster 7 - 13 Second Static Fire Test | SpaceX Boca Chica
    https://youtu.be/_vLy23jGq7o
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SEJDA: omyl, zaplatíš, abys ho mohl vypnout...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JANFROG: zajímavý, to mě obohatilo, napiš víc o tom jak ses u toho cítil
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TADEAS: Diky. Ted jsem si chvili cetl tu uvodni stranku o Urbit OS a ten text mi prijde jako...no prinejmensim dost tendencni a manipulativni, kdyz uz ne total BS.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JANFROG: to je operacni system, kde budes muset nejdrive zaplatit, abys ho mohl zapnout.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    QWWERTY: hm koho tym memom impersonoval? Postol to pod uctom CNN s modrou fajfkou alebo pod svojim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam