• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    TOXICMAN: ano prosim! Dost blbo sa medzi tym vyzobavaju spravy o startoch a misiach.

    Zajtra rano 9.30
    ISPACE'S HAKUTO-R MISSION 1
    - SpaceX - Launches
    https://www.spacex.com/launches/ispace-m1/
    https://youtu.be/UaaF0IgzGSI
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    TOXICMAN: to rekni spis Muskovi ;) btw na nyxu uz je tohle treti klub kde se Muskovo snazeni ohledne twittru detailne probiralo, ale v ramci "zamereni" daneho klubu se asi prestane. neche nekdo zalozit specialni klub o tom "Kterak Musk kurvi twitter"?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOXICMAN: ano a ne .. "rep." budou za chvili Muska vyslychat.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Dáme si od tady od Twitteru aspoň měsíc pauzu jo?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Ok .. sen. E. Warren aktivne navrhuje legislativu a postihy proti sireni desinfornaci a sen. B. Sanders se stal nedavno sam obeti hoaxu, kdy o nem koluje, ze je placeny z Ruska.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    JIMIQ:
    In a video from 2018, Ms. Greene falsely suggested that 9/11 was a hoax, President Barack Obama was a Muslim and the Clintons were guilty of murder.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SEJDA: No minimálně Matt Gaetz a Tailor-Green jsou Qanon magamagoři par excellance, to jsou lunatici na levelu Volnýho.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JIMIQ: kdo z tech jmen je dezinformator? prosim, nehlede na modrou nebo cervenou.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    XCHAOS: je to takzvany vyberovy graf "kouknete jak jsem pekne udelal tento graf vyskrtanim dat, ktera ten graf delaly hnusnym".
    USA maji 435 "rep." a 100 "sen." a jednoho viceprezidenta, ktery je taky casti senatu a jednoho prezidenta, ktery ma taky zakonodarnou moc.
    Neni to tedy graf modri proti cervenym, ale ten proti onomu. Mne by zajimaly treba i nejsledovanejsi profily odkazujici na Trumpa.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DZODZO: protoze jsem low-level developer, tak vim, ze na to nemam. A jsem osobne presvedcen, ze to je nemozne v soucasne dobe ani v budoucnosti, pokud fundamentalne nezmenime pristup k tomu jak se pise SW. Ale to je uplne jina diskuze uz.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    DZODZO: Kdyztak:

    ispace M1 Mission
    https://youtu.be/UaaF0IgzGSI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: To nevim, ale Musk hned po koupi psal v nekolika tweetech ze ted se bude twitter dost menit a budou zkouset novy veci z nichz nektery nechaj a nektery zas odstranej, takze bych cekla ze tam cca pul roku bude behat plno featur ktery bud prezijou nebo neprezijou, nez se ten novej twitterovskej smer nejak ustali.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: tam je možných vysvětlení třeba toho grafu víc... selektivní zrušení botnetů různých větších hráčů, schválení možností aby uživatel trendoval... on jen z nastavení tří záložek sekce "Objevuj" / "Explore" v Mastodonu člověk pochytí docela dost, jak jednoduchými způsoby lze směrovat dění na sociálních sítích. Není to o cenzuře, ale o tom, kdo má pod kontrolou algoritmus.

    Spíš mi překvapuje, že ta změna byla takhle dramatická a zlomová... pozvolný obrat trendu bych i čekal (třeba i vzhledem k tomu odlivu několika mlionů exulantů na Mastodon, což je sám o sobě dlouhodobější a pozitivní trend, protože centralizované sociální sítě jsem nechtěl nikdy), ale nevím, jak mohlo dojít k takto dramatickému zvratu (odchod nějkaého vlivného influencera, který zcela zrušil svůj účet? těžko říct...)

    Žádné volby nejsou zcela přesné, i u nás se najdou lidi, kteří si stěžují, že v komunálních volbách nedostali všechny hlasy "o kterých najisto vědí" (no tak jasně - komunální archy jsou extra složité a kdo se s tím má obracet a procházet ty plachty z obou stran do posledního křížku...). Ale v USA je to extrém: demokrati obvinují GOP z gerrymanderingu, a tedy když to srovnám třeba se situací u nás, tak mi svévolné přeskupování volebních okrsků přijde jako velký podraz. A proti tomu ta zoufalá hysterie kolem falšování, která vychází zejména z toho, že zkrátka volí lidé a ne půda - takže v jakémkoliv realistickém systému poměrného zastoupené jsou zřejmě demokraté už dávno "vláda jedné strany", protože ted' mají většinu velkých měst a většinu populace USA. Samozřejmě ale celá ta hysterie nahrává tomu, že není možné na veřejnosti být nezávislý centrista, který se snaží volit fakt podle svého zájmu, protože excesy obou stranu, domělé i skutečné, veřejnost zcela polarizovaly.

    Přitom v systému poměrného zstoupení by Trump byl spíš něco jako u nás Tomio Okamura - marginální sběrač protestních hlasů... nemohlo by to nikdy dojít takhle daleko...
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: neříkali (tedy oni říkají říkají každou chvíli něco jiného, že?) o zlaté - šedé - modré "badge"...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: je to tak, z twittru se stává hlásná trouba dezinfo scény, tihle lidí hlásají že volby v USA jsou falšované a podobně
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KAERO: Ja nekde cetl ze to chteji odlisit..Ze lidi jako politici, sportovni hvezdy apod proste budou mit modrou badge jako overenej ucet, ze jsou to fakt oni..a ti kteri budou platit 8 dolaru mesicne za nejaky lepsi features apod budou mit taky badge, ale s jinou barvou/ikonkou, aby se to nepletlo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAERO: teď to zase pozastavili. ovšem ti co už koupenou ikonu mají zůstávaji, kromě těch pár co zrušili.
    KAERO
    KAERO --- ---
    NO ja ted nechapu - modra ikonka u twitteru uz neznamena overeny ucet. A objevilo se par podvodniku, jestli to dobre chapu. Drive spousta politiku psala na twitter, a novinari to brali jako jejich slova, protoze to byly overene ucty. Jak je to ted? Twitter uz se neda pouzit jako hlasna trouba politiku, protoze u novacku nikdo nevi jestli to je opravdu on? Nebo se zavedlo nejake jine overovani?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jestli je tenhle graf pravdivý, tak je to docela síla...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ROLAND: Android fakticky Linux je. Stačí nejspíš upravit Android.

    Technicky to problém není, spíš jde o to s kým na čem se jde domluvit. Čína nemá šanci postavit si vlastní Starlink pod svou kontrolou ve svém rozsahu. Ale družice jsou z velké části jen retranslace pozemních stanic, takže velká dohoda Číny s Muskem může být o tom, že část Starlinku nad čínským územím zkrátka bude za velkým čínským firewallem ... provozováno samozřjmě "free speech absolutistem"...

    Pro Čínu vyplývají z jejich cenzury ale mj. zvláštní důsledky: totalitní režim, který všechny svoje zločiny utají, samozřejmě má tu nevýhodu, že se ho pak nikdo nebojí, přičemž většina fungujících režimů naopak stojí na zastrašování, ttudíž potřebuje zvláštní formy doublethinku: oficiálně samozřejmě vše popřít, ale neoficiálně potřebuje, aby se o všem vědělo, aby se šířil strach. Jak udržet rovnováhu strachu a popření je jedna z největších záhad cenzury...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    prvy privatny pokus japoncov pristat na povrchu mesiaca

    - SpaceX - Launches
    https://www.spacex.com/launches/ispace-m1/

    ale aby som nebol len taky pozitivny, tak dnes som videl debila v bielej tesle x co sa na krizovatke natlacil pred vsetkych do odbocovacieho pruhu vlavo az na prechod, to urcite neurobil autopilot :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JANFROG: "Pokud je pravda vyse uvedene, jak tomu muzu verit? Jak muzu verit SW ktery bezi nad / vedle SW kteremu nemuzu verit?" - ak si low-level developer, tak by pre teba nemal byt problem si prebehnut zdrojaky k tomu-ktoremu unixu a skontrolovat, ze tam nie je nic skodlive ci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam