• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    MRAKY: vzhledem k tomu, jak ho ua poslala doprdele, kdyz si zacal volat s putinem a navrhovat jednani s ustupkama rusku a jeho naslednych projevu urazene jesitnosti, problemu se starlinkem etc...

    Bych klidne veril, ze to botama neni :D
    Ale vim hovno, jak je to ve skutecnosti. Velky ego a mesiaskej komplex ale Elon ma, to mi nikdo nevymluvi :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: ty jsi fakt nemocnej.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    AVATAR: musk poslal zpravu - nejakou dobu nazpet - ze odmazavaji bot ucty a at se lide nedivi, pokud se jim snizi pocet sledujicich...
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: to je velmi špatně:

    a) firmy si akorát "spočítaly", že se nechtějí srát s hnojometnými "uječenými aktivisty" - chyba, ustoupili jim a už budou ustupovat pořád (a jednoho dne dorazí zády k té zdi, za kterou už ustoupit nebudou moci a přesto na ně budou ti "aktivisti" ječet)

    b) snad Musk tohle počáteční období ustojí, protože nic nerozhodí tyhle "aktivisty" jako to, že se ukáže, že nemají prakticky žádný vliv a ani moc (a pak na ně začnou srát postupně všichni ostatní)
    AVATAR
    AVATAR --- ---


    Klasicky se zmenil jen cil, no...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OTAVA: On ten výpočet těch firem jde imo dál než že by jen "nechtěli být rasisti", nemají emoce ani svědomí, platí fakt jen peníze, ale ty jim kromě přímých zákazníků (jasně že když třeba víš, že homosexuální páry mají víc peněz než rodiny s dětma, tak kampaň na nějakou zbytnou drahou kravinu budeš asi cílit víc na ně) přinese třeba i vhodná legislativa nebo státní zakázky, proto se tak často míchají do politiky. Obecně za obrovskýma věcma jsou i obrovský peníze a obrovský věci jdou dneska asi víc čekat u liberálů než konzervativců.. Už i do válčení se dneska demokrati hrnou víc.. ¯\_(ツ)_/¯
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: Myslim ze uplne nechapus tu kauzalitu. Firmy nejsou woke / protirasisticky / podporujici mensiny proto ze si mysli ze to je super. Firmy si spocitaly ze se jim to vyplati vic nez byt nackove a rasisti.
    Tak snad to Elon spocital lepe nez vetsina tech velkych firem.
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: Protože byla jen Trumpova a hlavně že byla nová, tj. nikdo tam moc nechtěl, protože tam nikoho neměl...
    ...Twitter už alespoň nějakou základnu (snad dostatečnou) má a tudíž tímhle trpět nebude. Teď jen vybalancovat dost lidí za $ předplatné versus potenciální úbytek inzerentů (ovšem tam bude hrát roli první velký inzerent, který woke a podobné křičící hnojometné aktivisty pošle do zadele a... ...a nestane se mu finančně vůbec nic, resp. pokud konkurence nebude inzerovat - na TW - tak by bylo skvělé, kdyby si ještě pomohl). Ovšem to by si manageři firem museli vytáhnout hlavy z písku a uvědomit si jakou "moc" to sama nad sebou zadarmo dali zanedbatelné hrstce uječených aktivistů...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    OTAVA: ne
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OTAVA: Kam kdo tíhne imo vůbec nevíme, právě kvůli biasu platforem.. Dá se odvodit kam na příští volební období táhne big business, ale to je tak všechno.
    Nevím jak teda v US, ale podle osobních zkušeností by se u nás speciálně z inženýrů mohla udělat rovnou NSDAP, kdyby se zorganizovali ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    YMLADRIS: Jasne..uz to nekde rikal, ze si mysli ze ma na to pretahnout uzivatele z fcb jakmile prida nejake featury treba z youtube,fcb apod..Takze verim tomu ze ten pocet uzivatelu se bude zvetsovat a tim padem se bude zvetsovat i pocet platicich uzivatelu. Ted je otazka co firmy a reklamy. Ony ty firmy jak rikas..pak nemaj moznost moc kam jinam cpat. Kdyz bude nejaka platforma kde je miliarda uzivatelu, tak tam budou chtit mit reklamy no.
    OTAVA: Budou tam probihat jeste asi slusny zakulisni boje no..Ted dostava hate za ty postele v kancelarich twitteru :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: Uvidime. Trumpova Truth zatim moc diru do sveta neudelala. Dalsi vec je, ze inzenyri a chytri lidi obecne spis tihnou k liberalismu, takze kdyz budes mit spolecnost kde budou dominantni treba Fox news a Tumph, tak se to projevi na firmeni kulture a driv nebo pozdeji budes pro urcitou skupinu zamestnancu toxicke misto pro praci.

    Hele, nechme to Muskovi, von hodne casto dela hodne velkohubych prohlaseni a pak je realita jina,
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOUDY: muskova logika je, ze inzerenti budou chtit byt tam, kde je zivot. Jeho predstava je miliarda aktivnich uzivatelu Twittru. Cili oboji - x miliard mesicne jako predplatne od uzivatelu, plus prijmy z reklamy
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    CRAZY_IVAN: To v americe neni mozne. Prvni co se stane, tak ten postizenej pujde s tim banem v ruce k soudu a bude je zalovat o miliardy.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ted je otazka jestli je lepsi mit slunickovou platformu, ktera bude pro uzivatele zdarma a firmy na ni budou platit za reklamu kvuli tomu, ze je slunickova. Nebo mit free speech platformu, kde bude moct kazdej rict svuj nazor (v ramci free speech), ale nebude kvuli tomu slunickova a tim padem na ni nebudou inzerovat firmy, takze ta platforma bude zit z toho, ze cast uzivatelu bude platit 8 dolaru mesicne za lepsi featury. Za me je ta druha verze lepsi.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OTAVA: za mě by to vlastně bylo naprosto v pořádku, kdyby prostě soukromá firma a projekt někomu dala shadow ban a tomu prostě na férovku napsala: "Hele náš největší inzerent coca cola má problém s tvými tweety, protože upozorňuješ na nehumánní podmínky jejich pracovníků"... to je imho lepší než prostě dát shadowban a tvářit se, že se nic neděje. Ale je mi jasný, že takhle to nikdy nebude a že by to ani nebylo správný.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: Holt asi nemuzes brat penize za reklamu od farma firem a netlumit lidi co jsou antivax.
    Je to vtipne, ale verim ze tyhle shdow bany jsou motivovane predevsim snahou nenasrat inzerenty.

    Jak transparentne zashadow banujes nekoho koho nesnasi jeden z tvych nejvetich inzerentu ? Kdyz to neudelas, nebo kdyz to priznas verejne, ten inzerent odejde? Udelas to parkrat a odejdou ti vsichni. Mozna si to predstavuju moc jednoduzse, ale jsou veci ktere zadna pricetna firma nezverni.

    Jak rikam - at dela jak umi a uvidime.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    tady je celej thread
    https://twitter.com/bariweiss/status/1601007575633305600
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OTAVA: Ne transparentně.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    CRAZY_IVAN: Wait a minute - neni to presne to co delali doted ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam