• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SITH
    SITH --- ---
    JIMIQ: nechceš snad říct že by Nelon lhal? to by totiž bylo poprvé
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    JIMIQ: Už jen kupovat twitter za 44 miliard není logické. Podle mě je Elon obětí nějaký formi social media addiction + prostě očividně dobře nezvládá svoji moc a slávu. Dostává se do jakési death spirály. Kdyby to byl můj kamarád tak zkusím zorganizovat nějaký intervention, protože jde o sebedestruktivní chování.

    Ale multi-miliardář moji sympatii fakt nepotřebuje. Raději koupím nějaký noc leženky.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: To neni bullshit, ale jinej nazor nez mas ty. Smir se s tim.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JIMIQ: neverim, ze se stale resi jeden trouba, ktery nemel nic lepsiho na praci, nez sdilet polohu Muskova tryskace :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: a co vede tebe k tomu šířit tu ten bullshit? No?!
    JORGES
    JORGES --- ---
    Dan Luu: "Twitter has banned Mastodon links & addresses in …" - Mastodon
    https://mastodon.social/@danluu/109521316258129814
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Jasne ze nezabrani, ale dost ho omezi. Neco jineho je, ze jsou nejake informace verejne dostupne kvuli bezpecnosti letoveho provozu a kazdy clovek si je muze s trochou zrucnosti dohledat. Neco jineho je, kdyz to jeden clovek udela a sdili informace o jednom letadle vsem, takze oni tu silu nemusi vyvinout. Proc to ten clovek dela? Proc sdili informace jen o tom jednom letadlu jednoho cloveka? Co ho k tomu vede? Proc si z tech desitek tisich letadel vybral jen to jedno?..Chapes?..Pro toho stalkovaneho cloveka je to samozrejme jak neprijemnej zasah do soukromi, tak bezpecnostni riziko. Proto jsem tu psal treba primer s tim Leosem Maresem.
    AVATAR: To nevim proc udelal, ale prijde mi to od nej jako demence.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: a nasledne zabanuje novinare, kteri o tom jen pisou. Permanentne :D

    Btw, vcera jsem to docela trefil, ze...

    Kdyby dal vedet - prestan s tim, nebo te zabanuju a prijdes o acc, kterej te zivi. Kdyby nezavadel pravidla z minuty na minutu... tahle situace se dala zvladnout mnohem elegantneji a bez revu. Jenze je to proste egonaniak, kterej si dela co chce a to ho bude stat ve vysledku vse.

    JIMIQ: cennim si toho, zes prevzal stafetu, ale on to evidentne nepochopi.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    mě osobně velmi zajímá proč to opravdu udělal, protože to jeho vysvětlení, ani žádné další vysvětlení co jsem četl mi nedávají smysl. Nejsou logické.

    Zatím jako nejlogičtější mi vychází, že Musk chce silou rozkopávat bábovičky ostatním dětem, protože si s ním nehrají.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    bylo tu?
    Twitter bans some journalists who cover Elon Musk - BBC News
    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-63996061
    kdyžtak kdo váháte kam ve fediverse - tak ke mě :-) f.cz
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: fajn, ale ten ban tomu doxxingu (ať už to znamená cokoliv) nezabránil
    a zveřejňování toho letadla nemělo nic společného s ohrožením jeho rodiny
    - poloha letadla
    - šílenec co skočil na auto
    nesouvisí spolu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ:
    KOUDY: já si popravdě myslím, že koupit si sociální sít' se záměrem nějak třeba zpozdit šíření těhle citlivých osobních údajů a zakázat je v realitime by bylo i třeba legitimní - mohl by to nabízet i jako službu za příplatek pro další miliardáře, proč ne. Business modely musí existovat a dokud uživatelé Twitteru neplatí, mají smůlu (a asi tenhle účet by z toho s 8 USD za měsíc asi nevybruslil, obávám se).

    Jenže: to vše se dá odprezentovat nějak férově, pravdivě, na rovinu, bez podivných kliček a fabulací. Ve skutečnosti, kdyby ten účet zablokoval hned, tak by vlastně všichni měli jasno a prostě by se jen rozhodli, jestli na síti s takovým majitelem chtějí nebo nechtějí být - jenže bylo by to polarizující a samozřejmě, hodnotu má sít', kde jsou všichni - ne kde jen jedna bublina a druhá ne.

    Proto mi spíš vadí ten divný manévr s tím, jak se nejdřív tváří velkoryse (když je koupě Twitteru ve středu pozornosti) - a pak zakročí, když v lidech vyvolá dojem, že se vlastně nic nestalo, že Twitter pokračuje, a když je jasné, že to zabanování takovou pozornost nevzbudí. Touhle metodou vaření žáby často postupovaly totalitní režimy - jen ve vyjímčných případech a u nejnebezpečnějších oponentů docházelo k zatýkání hned po převratech. Častější bylo tvářit se demonstrativně smířlivě, konsolidovat moc nad médii i společností - a zakročit proti odpůrcům až po nějaké době, když už byli fakticky bezmocní (ostatně, abychom se nebavili jen "o těch druhých" po první fázi Velké Francouzské revoluci zůstal král Prvním občanem, republika zezačátku nechala dvůr na pokoj a žít vlastním životem a vlna revolučního teroru přišla až později)

    Stejně tak přechod elonjet účtu na Mastodon vzbudil po měsíci daleko menší pozornost, než by vzbudil, kdyby k němu došlo na vrcholu vlny Twitter migrace. Odhaduju, že kdyby se to stalo před měsícem, ten účet by měl statisíce folowerů, zatímco takhle v nejlepším případě jen desetitisíce (protože pochopitelně - většina těch, kdo si založila Mastodon účet, se po počátečním nadšení rychle vrátila jinam, protože tam nenašli tolik zajímavého obsahu...)
    SATAI
    SATAI --- ---
    JIMIQ: protože sympatickému jihoafrickému miliardáři tečou nervy, protože vyhodil 44G$ za něco, co nakonec prodá Microsoftu za 3G$.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: k veci treba tohle. Vic jednoduse uz to asi nejde napsat. Jestli to ani z tohohle tweetu nepochopis, tak dalsi diskuzi ani vest nemusime :)

    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    pokud má Elon pocit, že to je protizákonné, tak ať se obrátí na příslušné orgány

    tímto banem totiž nezabránil šíření dané informace. Navíc má další možnosti - jako Arnault. Takže furt to nevysvětluje, proč ten účet zabanoval. A už vůbec to nevysvětluje, proč pak zabanoval i novináře co o tom tweetovali
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    Twitter suspends accounts of several journalists who had reported on Elon Musk | Twitter | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2022/dec/15/twitter-suspends-accounts-journalists-musk?CMP=Share_AndroidApp_Other
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: ale to nikdo nerozporuje :) ty sis našel slaměného panáka, kteréhos umlátil argumenty. Hezké :)

    a teď zkus k věci ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    JIMIQ: fanboyz gonna fap
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: poslouchaj, slyšel on někdy o efektu Streisandové? Kdysi se o něm na interwebech celkem vědělo.p
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: sorry snazil jsem se muj pohled na pravo na soukromi slavnejch lidi vysvetlit dvema lidem a nepovedlo se to. Potreti uz mi to prijde jako ztrata casu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam