INK_FLO:
primarne mi jde o ten koncept Trust As a Service. proto jsem to sem posilala. i kdyby to musk nezvladl, melo by se k tomu obecne smerovat.
o brazilii nemam zadne povedomi, pouze jsem zachytila, ze dost lidi muskovi psalo, ze twitter "prave ted ovlivnuje volby" na coz musk odpovidal "poslete mi podrobnosti", ale nic dalsiho nevim.
jo vlastne vim ze nekdy ?loni? byl v brazilii a instalovali starlinky v pralese do skol, ktery nemaji internet. jestli ve skutecnosti slo o lithium, to nevim.
co se tyce tech otazek, jestli musk posunuje twitter tak, aby to bylo vice nezavisle nadpoliticke medium, nebo to posunuje zleva doprava (protoze on osobne kope za zniceni woku viru..). on udava ze statistiky hate speech se snizily. bany se liftuji. do algoritmu nikdo nevidi a porad se to reviduje a opravuje (neco zmenijou, to zabanuje nejaky lidi...)
strukturalni problem v tom zda verit zpravam v mediich, kdyz media se citi ohrozena, vidis? ja jsem si rekla, ze pockam rok a uvidim, zda se mu z twittru podarila udelat nejaka ta nova platforma, nebo ne. nemam totiz energii vyvracet kazdej novej hit na nej (v jinych klubech). tak pardon, takhle nejak: