• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    TOXICMAN: Falcon has landed. :-)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    TOXICMAN: Uz podruhe odlozeno... (29.1., 30.1. -> 31.1.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zajímavé srovnání Boosteru 7 (a možná i 8) vs. Boosteru 9. Přechod od hydraulického vektorování Raptorů k elektrickému a spousta dalších detailů. Člověk měl pozornost natolik zaměřenou na jiné věci, že vůbec nesledoval, kolik toho vlastně už postavili a co na tom měněj...
    https://twitter.com/RingWatchers/status/1606762935761739778
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Tsla za posledni 3 tydny +60%

    Tesla investing $3.6B more in Nevada, including high-volume Semi factory and 100GWh 4680 cell factory - Green Car Congress
    https://www.greencarcongress.com/2023/01/20230125-tesla.html
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    https://twitter.com/elonmusk/status/1619419638873595905
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: cui bono?

    a taky říkal že na to banovani udělá nějaký komitét, což se nějak nestalo..
    PES
    PES --- ---
    E2E4: Moc by pobavilo, kdyby se jednou ukázalo, že ne všechno bylo přímo od Muska. Jak moc možné by bylo udělat to jako "False flag"?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    free speech

    https://twitter.com/stevanzetti/status/1619155606132383746?s=19
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tesla - jak se Muskovy sliby proměnily v zisk | Kurzy.cz
    https://www.kurzy.cz/zpravy/695052-tesla-jak-se-muskovy-sliby-promenily-v-zisk/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Ano tak ja vychazim z jeho tweetu, kde psal, ze mu vedeni twitteru lhalo a ze je tam daleko vic botu nez mu tvrdili a ze tim padem plati prepalenou cenu za uzivatele, ktere chtel monetizovat a ted je monetizovat nemuze, protoze jsou vetsina z nich boti..Ty mi tu pises ze je jsou fakta jiny, ale ja zas narazim na clanky ktery potvzujou spis tu Elonovu verzi..Treba

    Over 80% of Twitter accounts are likely bots: Former FBI security specialist
    https://www.teslarati.com/twitter-accounts-80-percent-bots-former-fbi-security-specialist/

    Woods, who also worked for the CIA as a technical operations officer specializing in cyber operations, estimated that over 80% of Twitter’s accounts are actually bots. Woods was able to come to this conclusion after analyzing the social media platform and its countermeasures against automated accounts.

    “When I consider the volume and velocity of automation we’re seeing today, the sophistication of bots that a given set of incentives is likely to attract, and the relative lack of countermeasures I saw in my own research, I can only come to one conclusion: In all likelihood, more than 80% of Twitter accounts are actually bots. This, of course, is my opinion,” Woods wrote.

    Twitter uz pred lety mazal miliony botu - https://www.knaptonwright.co.uk/twitter-begins-mass-bot-removal/ takze tema 5% co rikali ted v roce 2022 bych fakt neveril.

    To uz tu zase zaciname bejt OT, ale ty to beres zase z nejakeho pohledu ze jsou tu lidi kteri nenavidi Elona a je to pro ne arcidemon a pak tu jsou slepi obdivovatele Elona a mezi ne radis treba me..Pritom z myho pohledu tu jsme vsichni tak nejak uprostred..Elona obdivujeme za SpaceX..Nekdo ho hatuje za Twitter..ja ho zas treba hejtoval za Teslu, jeji kvalitu a jeho lzi s tim kdy prijdou novy modely atp..

    co se tyce bezpecnosti atp, tak tam to taky chapu a nemam s tim problem co udelal..pro me by to byl taky dost zasah do soukromi + uz kdyz twitter koupil tak psal tweet o tom ze budou delat plno veci a pravidel z nichz nektery prezijou a nektery se zas zrusej..coz si asi 2x zkusil kdy rekl ze zrusej linkovani na jiny weby a za 12 hodin to zas vratili zpet kdyz jim uzivatele psali ze s tim nesouhlasej..

    co se tyce businessu, tak tam verim ze to do dvou-tri let preklopi do hezkyho zisku a pak vrati twitter na burzu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: no v ty story s botama opakujes jeho verzi, fabulujes že na něco přišli při due diligence, přitom fakta jsou jiný.. zkrátka mu věřís i přes opačná fakta.

    a zrovna tak mu věřís že to udělal kvůli free speech a jen mu to jaksi nevyšlo, holt cenzurovat osobne (a ne nějaký ten výbor) novináře a nějaký levičáky musel protože .. nevím, novináři a levičáci jsou evil, takže cenzura je oprávněna?

    a slib že jeho závazek free speech i přes ohroženou osobní bezpečnost holt musel vzít zpátky když byla jakože "ohrožena" jeho osobní bezpečnost.. z jinýho důvodu než z elonjet na Twitteru.

    zkrátka mu věřís i přes poměrně jednoduchou logiku, kterou trošku ohejbas.

    že to bude úspěšný z hlediska businessu a stability platformy se ukáže až časem. taky mu věřís, to ti ale neberu
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MRAKY: presnejsi rozpis bude vedet jenom manager Stage Zero :)
    tipoval bych proste dotahnout tu infrastrukturu, zakrytovat, atd
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    TOXICMAN: nasel jsi neco k "still a lot of work" ? nejaky trosku presnejsi rozpis ?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @NASASpaceflight
    Booster 7's full Static Fire test, maybe next week!

    Jeff's follow-on tweet cites Mr. Gerstenmaier (a former NASA legend, by the way) as "still a lot of work" ahead of that milestone test.

    We can see a lot of activity at Stage Zero per that reference:
    Starbase Live: 24/7 Starship & Super Heavy Development From SpaceX's Boca Chica Facility - YouTube
    http://nsf.live/starbase

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: nechtel. Je tam zima.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: nechtel bys koupit Karlstejn?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: ja neverim muskovi ze to dela dobre. Ja verim, ze dokaze twitter zmenit k lepsimu co se tyce fungovani a internich procesu :). Coz asi nebude tak slozity, vzhledem k tomu, ze prodelaval 4m mesicne..informace o botech si overim samozrejme. Cerpam hlavne z jeho tweetu a ne z medii.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: no to si pamatuješ špatně, boty byl muskuv výmysl, když se snažil ze smlouvy vycouvat.. podpořený výzkumem nějakych firmem která to odhadly na 13, 11 a 5%. (ne 33 jak píšeš)

    due diligence vůbec neudělal. (waived DD in the process)

    https://edition.cnn.com/2022/10/10/tech/elon-musk-twitter-bot-analysis-cyabra/index.html

    jinak já myslím, že celý to je o tom, že věříš muskovi že to dělá dobře, z důvodu, který ti jsou sympatický, ale už si to neoveris jak to je ve skutečnosti, případně jsi uzavřen alternativním vysvětlením (moc a vliv miliardáře vs jeho závazek k free speech), a to ani když se ukáže, že s tou free speech to nebude tak žhavý, když osobně banuje pro názory a porušil slib o free speech i za cenu osobniho nebezpečí (jak Babiš, dojednám světový mír, kurva přišel mi anonym serem na to ;)

    taková debata nemá smysl a je moje selhání že jsem sem vůbec něco napsal. budiž mi pátek omluvou ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DZODZO: tak jasně že zprávy v médiích musí být šokující..

    ale zrovna to s tou nehodou to bylo založené na výsledcích policejního vyšetřování, který byly schopno získat přes FIOA.

    že nový majitel přestane platit faktury na základě dříve existujících, právně závazných smluv trošku šok je, ne?

    že nedostali správné odstupné a že udělali hromadnou žalobu je fakt. novinka je, že soudce jim teď řekl že se musí s Twitterem soudit individuálně.. v článku níze máš i shrnutí předchozích události.

    Laid-off Twitter workers must drop class-action severance lawsuit, judge says - The Verge
    https://www.theverge.com/2023/1/16/23557210/twitter-workers-class-action-severance-lawsuit
    KLIP
    KLIP --- ---
    imho ty pravniky jen troli, protoze na to ma
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: v tichosti koupil, poskocilo, slibil velkou cenu, poskocilo. Jen udelal chybu, ze podepsal. I kdyz s jeho povesti by mozna ten podpis ani nutny nebyl a urady by ho ukrizovaly i bez nej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam