• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: nechtel. Je tam zima.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: nechtel bys koupit Karlstejn?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: ja neverim muskovi ze to dela dobre. Ja verim, ze dokaze twitter zmenit k lepsimu co se tyce fungovani a internich procesu :). Coz asi nebude tak slozity, vzhledem k tomu, ze prodelaval 4m mesicne..informace o botech si overim samozrejme. Cerpam hlavne z jeho tweetu a ne z medii.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: no to si pamatuješ špatně, boty byl muskuv výmysl, když se snažil ze smlouvy vycouvat.. podpořený výzkumem nějakych firmem která to odhadly na 13, 11 a 5%. (ne 33 jak píšeš)

    due diligence vůbec neudělal. (waived DD in the process)

    https://edition.cnn.com/2022/10/10/tech/elon-musk-twitter-bot-analysis-cyabra/index.html

    jinak já myslím, že celý to je o tom, že věříš muskovi že to dělá dobře, z důvodu, který ti jsou sympatický, ale už si to neoveris jak to je ve skutečnosti, případně jsi uzavřen alternativním vysvětlením (moc a vliv miliardáře vs jeho závazek k free speech), a to ani když se ukáže, že s tou free speech to nebude tak žhavý, když osobně banuje pro názory a porušil slib o free speech i za cenu osobniho nebezpečí (jak Babiš, dojednám světový mír, kurva přišel mi anonym serem na to ;)

    taková debata nemá smysl a je moje selhání že jsem sem vůbec něco napsal. budiž mi pátek omluvou ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DZODZO: tak jasně že zprávy v médiích musí být šokující..

    ale zrovna to s tou nehodou to bylo založené na výsledcích policejního vyšetřování, který byly schopno získat přes FIOA.

    že nový majitel přestane platit faktury na základě dříve existujících, právně závazných smluv trošku šok je, ne?

    že nedostali správné odstupné a že udělali hromadnou žalobu je fakt. novinka je, že soudce jim teď řekl že se musí s Twitterem soudit individuálně.. v článku níze máš i shrnutí předchozích události.

    Laid-off Twitter workers must drop class-action severance lawsuit, judge says - The Verge
    https://www.theverge.com/2023/1/16/23557210/twitter-workers-class-action-severance-lawsuit
    KLIP
    KLIP --- ---
    imho ty pravniky jen troli, protoze na to ma
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: v tichosti koupil, poskocilo, slibil velkou cenu, poskocilo. Jen udelal chybu, ze podepsal. I kdyz s jeho povesti by mozna ten podpis ani nutny nebyl a urady by ho ukrizovaly i bez nej.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: si to pamatujes blbe spis ty. Musk v tichosti koupil 9% twitteru bez toho, aby to nekde zminil a az pote co se provalilo, ze ma 9% vyletly akcie skoro o 30% up..Musk zadnym tweetem akcie neboostnul..Naopak v tichosti koupil cast twitteru pote, co jeho vedeni dlouhodobe kritizoval ohledne free speech..Tady je o tom kdyztak clanek z te doby, ktery neni za paywallem.

    Twitter shares close up 27% after Elon Musk takes 9% stake in social media company
    https://www.cnbc.com/2022/04/04/twitter-shares-soar-more-than-25percent-after-elon-musk-takes-9percent-stake-in-social-media-company.html
    SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: asi bych chtěl jít na pivo s tím, kdo na tohle vypočítával statiku a vybíral vhodný materiály
    SATAI
    SATAI --- ---
    OMNIHASH: Dik za pripomenuti, ja si rikal, ze to neco pripomina. Is Elon the new Parouback? ;-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    SHEFIK: No tak trebas ti pravnici ocividne dobrou praci odvedli. Naopak vyhodit nekoho s odstupnym a to mu nedat, to mi zas tak moralni neprijde.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Lol, nezaplatit právníkům, co tě donutili vypláznout bilion, what could go wrong? Tohle naposled zkoušela ČSSD na Altnerovi...
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: si to pamatujes blbe.

    Musk chtel pumpnout akcie, jak to tradicne delal s ledascims. Pri tom se nechal navezt do toho, ze slibil a podepsal neco, z ceho se nemohl vykroutit. Nakonec musel zaplatit a ted se v tom placa jak... nekdo, kdo se v tom hodne placa.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To je nejakej clanek za paywallem..Me zajima co rekl on..ne co si myslej media bez dostatku informaci. Kdyz budu resit jeho tweety ohledne koupe..

    - Elon chtel koupit twitter a jeho 200 milionu uzivatelu nebo kolik..Nabidnul cenu 44 miliard cca..
    - Woke reditele twitteru byli nadseni, protoze firma byla ztratova jako prase, pulka lidi byla na home office, penize se vyhazovaly oknem za jidlo v HQ, ktere nikdo nejedl protoze tam nikdo nebyl, nebo za fleet aut, kterymi nikdo nejezdil, protoze skoro vsichni byli doma na HO. Pro vedeni twitteru byla ta cena teda totalni rise snu..pro elona to byla asi jedna osmina jeho majetku a jeste si na to ruzne pujcil..
    - Nejak se dohodli a Elon zacal delat se svym tymem DD twitteru a zjistil, ze tam neni vubec 200M uzivatelu jak vedeni twitteru reklo, ale jenom treba 150M a 50M jsou boti ci neaktivni ucty..aka nejdou monetizovat, stejne jako boti nejdou monetizovat..Zacal teda remcat. O tom si pamatuju jeho statusy i tweety. Je to stejny jak kdyz reknes ze chces koupit 10patrovej barak a kdyz do nej vejdes tak zjistis ze ma pater jen sest, prestoze ti majitele baraku rikali ze jich ma deset..
    - Chtel teda cenu snizit nebo ze na ten nakup sere, pokud mu nedoda vedeni twitteru presny cisla kolik je tam uzivatelu a prestane konecne mlzit..
    - Vedeni twitteru se balo, ze mozna z nakupu twitteru sejde a oni nedostanou prestreleny mnozstvi penez a nebudou si moct koupit tryskace a jachty, tak si najali pravniky a Elona poslali k soudu..
    - Elon aby se vyhnul soudu, tak teda koupil twitter i pres to ze ho vedeni tahalo za fusekli a realne tam bylo min uzivatelu nez mu rikali..
    - Po koupi zacal Elon twitter cistit, zjistil kolik lidi tam dela hovno a kde vsude se vyhazujou penize, takze zacal krizove manazersky vsechno osekavat..

    kdyztak me opravte jestli je nekde chyba
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SATAI: ty by sis drzel pri tele pravniky, a jeste jim rozdaval bonusy, kteri sli proti tobe a donutili te zaplatit vic nez si chtel?

    Mimoto je tam zakulisi, ktery nevidime. Muzou byt specialisti na akvizicni pravo, ale uplne plavou v tom, co platforma ted pozaduje. Nebo jdou proti Elonovi porad a delaj zlo uvnitr.. atd. PR clanek neni prece kriteriem pro posuzovani vnitrnich rozhodnuti manazera/majitele.

    Muzu ti ze zkusenosti rict, ze at udelas sebelepsi rozhodnuti ve firme, existuje 100 moznosti jak ho pred ocima kohokoliv shodit. Hodnotit by se mely vysledky a potazmo nejaka rozumna moralni cesta jak k ni firma dosla. Ne tim, ze by nikoho nevyhodila, nebo zachazela s kazdym jak ditetem, ale treba tim, ze te radeji vyhodila misto vyvijeni nesmyslnyho psychickyho tlaku, aby si bez nahrad vypovedel sam.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: argument vlastni neznalosti? ;-)

    Why did Elon Musk agree to buy Twitter for $44 billion, again? | Fortune
    https://fortune.com/2022/10/05/elon-musk-twitter-offer-trial-delaware-court-of-chancery-discovery-hearings/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    A kde se pise ze nechtel? Elon jen chtel presne znat pocet uzivatelu a botu aby pripadne mohl licitovat o cene jeste, kdyby se dozvedel ze mu chtej prodat neco jineho nez jaka je realita. Nikde nerekl, ze se chce z toho businessu vyvleknout, nebo jo? Ja to teda od nej ani jeho pravniho tymu nikdy neslysel...Kdyztak nejakej link pls.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY:

    - je to zavazek TW, takze ho Elon koupil
    - ocividne delali svou praci dobre, protoze Elona donutili splnit to, co podepsal, prestoze nechtel
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jakoze pravnici, kteri vystupovali v zalobe proti Elonovi se divi, ze jim Elon nechce dat zadne penize? To je sok :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DZODZO: Nikdo nerika ze zkrachuje, ale ze bude mit tezke presvedcit inzerenty aby na jeho platforme inzerovali - zatim vetsina ceka co jako bude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam