• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOUDY: ale no tak :)))))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    King neodesel z twitteru?

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: To neni oboje dohromady. Je to jedna a tataz vec, nebo co nechapes na tom, kdyz nekomu vadi, ze nekdo jinej nici cizi majetek?
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: KOUDY by to třeba vyřešil tak, že by idioty rozjel na kaši...
    ...už by neškodili a zároveň by sloužili pro ostatní za výstrahu, aby takové kokotiny už nikdy nedělali.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    :))) cywe Koudy, můžeš si buď stěžovat na levičácký snouflejky, nebo brečet nad autem posypanym tywole moukou, ale ne oboje dohromady
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    INK_FLO: A report from Art News states the protesters originally planned to stick themselves to the windows, but it didn't work.

    Ultima Generazione did get people’s attention, but again, it wasn’t for the right reasons. People are not talking about the need for concrete actions to reduce carbon emissions, but about eco-terrorists damaging another piece of art and acting like spoiled children with no self-control.

    jak rikam..proti klimatu se bojuje uz 20 let a da se to delat i jinak, nez nicenim ciziho majetku. Nemam pro tyhle veci proste pochopeni.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KOUDY: ehm...

    " It is unclear if the coating of flour has damaged the car at all." The Fabbrica del Vapore art centre has not yet disclosed whether any damage occurred to the painted vehicle, but it was certainly covered almost entirely in flour.

    On Nov. 4, protesters hurled pea soup over a Vincent van Gogh work in Rome. On Nov. 15, they threw a black liquid on a Gustav Klimt painting in Vienna. Both masterpieces were protected by glass screens and were unharmed.

    jinak ono to má ta věc ještě další zajímavé konotace, když se člověk podívá i kousek dál, než jen na bulvární titulky

    Crude Behavior: How Big Oil Tries to 'Artwash' Itself - Big Think
    https://bigthink.com/culture-religion/crude-behavior-how-big-oil-tries-to-artwash-itself/

    Sacrificing the Climate for Art’s Sake - Oil Change International
    https://priceofoil.org/2014/06/25/sacrificing-climate-arts-sake/

    How Money Laundering Works In The Art World | Art & Object
    https://www.artandobject.com/news/how-money-laundering-works-art-world

    Artwash: Big Oil and the Arts
    https://platformlondon.org/p-publications/artwash-big-oil-arts/

    The ethics of sponsorship in art: is there such a thing as bad money? - ArtReview
    https://artreview.com/ar-september-2018-feature-aesthetic-judgement/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: No ale to nikdo. Celé to bylo vytvořená jako určitá rétorická past - lidi, kteří pokládají klimatickou změnu za fakt zásadní problém, a to jsou tedy mezi lidmi s vědeckým rozhledem přírodověckého směru zajít, byli vlastně vlákáni do pasti, aby se zastávali jakékoliv kraviny, kterou někdo udělá ve jménu tématu, které pokládají za zásadní a důležité. Takže jakmile jednou dostaneš nálepku "aktivista", jsi zaškatulkovaný - jasně, leješ polívku nebo se lepší k silnicím kudy jezděj sanitky, a pokud to neděláš, tak to určitě minimálně schvaluješ.

    Ale právě tohle jsou jen zákeřné mediální pasti, které celou debatu rámují tak, jak ji někdo chce mít zarámovanou. Tak to přece vůbec není. Já polívku neleju na obrazy - já ji vozím na cargokole z Holešovic do Karlína, a to vždycky asi tak 100 litrů na jednou. (Protože jediné, co by byla větší kravina, by bylo místo tohohle srandaaktivismu chodit někam do posilovny na spinning a ještě za to platit). Skutečný klimatický aktivismus vypadá úplně jinak, než ho média představují. A proč asi? Že by proto, že část médií u nás vlastní uhlobaroni, kteří samozřejmě jakýkoliv aktivismus ohledně klimatické změny potřebují zadupat do země?

    #offtopic #kecy
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRAKY: Zadny cisla tam nerikaji.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    https://twitter.com/hiromichimizuno/status/1623344705907089408


    "Tesla Model Y becomes the best-selling vehicle in California, not best selling EV."
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Vsechny ne. Jen ty, kteri nici umelecka dila a cizi majetek. Ja tyhle formy extremnich protestu proste rad nemam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: mě to přijde taky #offtopic ale štve mi tvůj přístup, který kolektivně viní všechny aktivisty bez rozdílu strategie: takhle byla zdiskreditována snad všechna hnutí za cokoliv, křestanům bylo přišité upalování čarodějnic, ačkoliv situace byla značně složitější a z původního spíše filosofujícího poselství vzešel během dalšího tisíce let jakýsi "monopol na zázraky" a kdo nezázrakuje s námi, čaruje proti nám, apod,, levice už navždy může za gulagy, ačkoliv evropský socialismus charakterizuje městská hromadná doprava, zatímco stalinský komunismus spíše městká hromadná poprava, no a nově všichni klimatičtí aktivisté automaticky nedělají nic jiného, než ničí majetek a blokují dopravu.

    Když chceš poškodit a pošpinit prakticky jakoukoliv zásadní myšlenku, tak tomu prospěje, když se k té myšlence přihlásí nějaký idiot, který udělá nějakou naprostou zhovadilost. Podobně se museli normální muslimové distancovat od "islámského státu", což byla na komerční bázi rganizovaná zločinecká organizace, která prostě jen použila nějaký zevní image.

    Takže si zavírej do vězení koho chceš, když třeba přesvědčíš stát, že to má dělat - ale laskavě neposuzuj ideje podle toho, že v jejich jménu někdo náhodný udělá náhodnou kravinu...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Me prijde uplne zbytecny tyhle OT veci tady resit. Jsem pravicak a prijde mi naprosto normalni, ze na cizi majetek se nesaha a cizi majetek se nenici. Jestli ma mlada generace pocit, ze svet jde doprdele, tak at studuje a zaklada firmy na slepseni zivotniho prostredi jako treba mladej Boyan Slat, kterej zalozil The Ocean Cleanup. Stari miliardari radi tem lidem jejich firmy klidne zainvestuji, kdyz budou mit dobry business plan. Lepit se k cizim obrazum v hodnote milionu dolaru nebo k silnici aby neprojela sanitka a umrel v ni clovek mi jako dobrej business plan neprijde. Prijde mi to jako totalni kokotina a ty lidi bych zavrel do vezeni nebo jim dal milionovy pokuty o nahradu skody..Radsi dam nejakou raketku na uklidneni.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: já jsem poměrně přesvědčený, že není aktivista jako aktivista, a ty pitomější verze protestů ve skutečnosti financuje fosilní lobby. Konspirační teorie? Možná... ale kdo má skutečný zájem na tom, aby aktivisti vypadali jako kreténi a aby se nezměnilo nic?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    INK_FLO: Well..u nekolika obrazu znicili ram, kdyz se lepili na silnici tak diky nim umrel clovek v sanitce a znicili treba zname bmw, ktere pomaloval warhol - https://www.dailymail.co.uk/news/article-11443683/Activists-pour-FLOUR-Andy-Warhols-50-million-painted-BMW-Milan-gallery.html .Neni to teda symbolicky akt, ale spis akt neucty k umeni a akt kretenismu. Diky nim se ted musej lidi v muzeich prohledavat a nesmej do nich nosit dlouy kabaty, batohy, tasky apod, ale to jsme tu OT.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: plusuju i minusuju. A to i tebe.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KOUDY: woke dezolaty, kteri nici stovky let stary obrazy v muzeich" - technicky vzato samozřejmě nic nezničili, protože je to všechno za plexisklem, jednalo se tedy o symbolický akt (o jehož platnosti si každý může myslet svoje), ne o akt uměleckého terorismu/vandalismu
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ARAON: já tam mám od ty doby antivax maloneho (ve for you) což jsem dřív nemíval, stejně jako trapný antivax v replies seriózních virologu..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: twl ty más přístup ke statistice jak Musk.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Tak to ses asi prvni clovek od ktereho tohle slysim a to znam rekl bych az stovky lidi, kteri maji twitter. Podivej se jestli nesledujes nejakeho novinare venujiciho se volbam treba. Musk opravdu nema s algoritmem Twitteru nic spolecneho a pokud by mel, tak ti ten algo bude nabizet spis demokraty a ne republikany, protoze Musk volil vzdycky demokraty..az ted v poslednich volbach psal, ze bude volit republikany, protoze demokrati zacaly bejt moc levicacky (viz to co se stalo s kalifornii treba). Byl tu kolem toho hate, jak hrozne ovlivni volby a nestalo se samozrejme nic. :)..Pripadne si vypni to, co trenduje a nebo muzes ty poslance blokovat ci mutovat a ten algo twitteru to pozna a nebude ti tenhle obsah dal ve feedu nabizet. Stejne to funguje i na facebooku treba.

    SATAI: Delal jsem v reklamce, kde bylo nekolik lidi, kteri se specializovali na marketing na sockach, takze sledovali tiktokery a obecne mladou generaci ceskejch a slovenskejch influenceru, takze vim jak ten feed vypada a jakej bizar to je. Ja osobne jsem tyhle lidi nikdy nesledoval, takze jsem ceskej pubosskej twitter ve feedu nikdy nemel. Kazdopadne myslim, ze neni potreba me za jinej nazor neustale minusovat. Zacinas s tim bejt trochu otravnej :)

    DZODZO: Presne. Me to tam ani fcb ani twitter v zivote nenacpal takovyhle veci :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ARAON: a mas zaple For You alebo Following? lebo mne to nic take do feedu necpe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam