• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SATAI
    SATAI --- ---
    Cele je to uplne stejne trapne jako mafracke servilni rozhovory s Buresem nebo cinkle ankety. Rozdil je jen v tom, ze tady vidime vic do zakulisi.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Jenze to bylo jen na ten jeden tweet s mlikem, kde to zkouseli co to udela. Ted uz to zase zmensujou a ladej, coz psal i Elon. Proto jsem psal, ze to byl tendencni clanek. Neslo o "Chci se zobrazovat vsem nejvic"..ale "proc se nezobrazuju vic lidem nez Biden se ctvrtinou followeru?"..Takze to zkusili na postu s mlikem a ted to dal ladej. Je potreba cist i ty tweety a nejen clanky od nejakych jakoby insideru...O lajky nejde. Tech ma Biden radove min. Jde o ten "view" count kterej se zobrazuje nove u kazdyho tweetu - "View counts show the total number of times a Tweet has been viewed. With view counts, you can easily see the reach of your Tweets and the Tweets you see on the Timeline. They will appear next to the analytics icon on each Tweet in your timeline, and will show up next to the date and time when you open a Tweet to view Tweet details."

    Some of his tweets Monday were sent while he was on calls with Twitter engineers, to test out whether the solutions they’d designed were working as well as he thought they should.

    After Musk’s timeline takeover caused an uproar Monday, he seemed to suggest that the changes would be walked back, at least in part. “Please stay tuned while we make adjustments to the uh .… “algorithm,” he tweeted.

    https://twitter.com/elonmusk/status/1625407245218648065
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: takže nečetl. Je tam švindliho konstanta pro Muška. Hashtag #prasárna
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: no tak to jsi ho asi nečetl úplně pozorně, u Elona zvýšili faktor 1000x. jen u Elona. tedy, algoritmus se pro všechny nenarovnal, naopak se pro všechny zhoršil, protože se jim místo toho co je zajímá (měřeno engagementem) zobrazuje Elon..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: znovu, tady nejde o pokles zobrazování, ale o pokles engagementu (reakci.. vzhledem k počtu zobrazovaní - jaktoze má Biden víc lajku než Musk když muska sleduje víc lidí).

    v algoritmu není chyba, jen lidí už Elon nezajímá jako dřív, tak na něj nereaguji, i když ho pořád ještě sleduji.. to Elon neunesl a vyhodil principal engineera kterej mu to řekl a pak zadal ve 3 v noci úkol s maximální prioritou, aby mu inženýři engagement zvětšili. toho dosáhli 1000x častějším zobrazováním jeho Tweetu. prostě jeho nezajímavost nahradili spamovanim jeho Tweetu skoro všem..

    to co popisujes u insta je přesně to srackovateni platformy, fakt doporučuju ten článek.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Cetl jsem ho hned. Je tendencne napsanej jen o Elonovi, ze on chce mit ten reach, protoze ho nasralo ze jeho post o superbowlu ma mensi dosah nez dosah nekoho se ctvrtinou followers. Me zajima jestli se ten algo narovna pro vsechny.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: tohle je ale jinej fenomen, kterej potkává všechny sociální platformy..

    pokud to má pořád vydělávat peníze / růst hodnota akcií, platforma se postupně stává srackou pro uživatele (ale jsou na ní pořád závislí), pak pro tvůrce a pak i pro zadavatele reklamy..

    Elon to dělá jinak, zároveň první (preference hejtu, odbavování extremistu, dezinformací, Qanon, Elon twety pro každýho), druhá (vypnutí API pro tvůrce) i třetí (nasral zadavatele reklamy) fáze.

    Pluralistic: Tiktok’s enshittification (21 Jan 2023) – Pluralistic: Daily links from Cory Doctorow
    https://pluralistic.net/2023/01/21/potemkin-ai/#hey-guys
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: začni tím, že si ten článek přečteš, ju?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: No a je spatne, aby se lidi, kteri maji vic followers zobrazovali tem vice followers? Nebo je lepsi jit cestou instagramu, kdy cim vic followers mas, tim mensimu procentu z nich se zobrazujes a Mark chce, aby sis za to platil a boostoval si posty a reels? To je treba cesta ktera dost sere me. Mam na instagramu truhlarnu a vyhnat followery za tech par let nad 10k bez toho abych si je musel kupovat odnekud z malajsie stalo fakt dost penez.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: twl ne, zobrazení je jedna věc a engagement (lajky, odpovědi) druhá.. tim že se teď zobrazuje Elon každému, stoupne počet zobrazení a Elon doufá že i engagement.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    jj, souhlasim, Elon by mel oslovit xChaose s prosbou, jestli by pro nej nechtel pracovat. V elonovych firmach je rozhodne co vylepsovat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    No me treba funguje rychleji a mam tam min botu ve feedu..takze k nejaky zmene urcite doslo..Stejne tak je na twitteru za posledni tri mesice vic novejch featur nez za posledni tri roky, ale tak pojdme to klidne jen hejtovat, ze kdyz tam delalo 8k lidi a ta sit prodelavala 4m dolaru mesicne, tak to bylo urcite pro vsechny lepsi :))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Jako vazne si myslis ze je tohle Musk, kterej i v rozhovorech a ruznejch poradech rika, jak ma treba ve spaceX genialni tymy inzenyru a ze se od nich furt neco uci apod?..Oumaj :)

    "Very often such a boss is not merely incompetent but evil; the kind of guy who takes all the credit for their employees' success but blames them for their own"

    Spis je to o tom ze ve twitteru bylo 8k lidi a firma prodelavala a kdyz elon 4k z nich vyhodil, tak firma funguje porad a lip, pridavaj se novy veci atp..takze ocividne delali 4k lidi naprosty hovno a jen brali prachy..:)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: Pointy Haired Boss

    OK, boomer.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Nevim co je PHB, ale i pod Jobsem chtely tisice lidi pracovat a to byl jeste tvrdsi despota a egocentrickej vladce nez Musk, ale to byla jeste jina doba, kdy lidi jeli na vlne kapitalismu a snowflake generace, ktera preferuje quiet quitting a 2 dny tydne na HO byla tak max ve skolce.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: takze porad tvrdis, ze to neni posahany PHB, pod kterym uz ted budou pracovat jen lide s nulovou sebeuctou (nebo ti s pracovnimi vizy)?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: No tak uvidime jak se ten algo stabilizuje dal..Musk psal vcera nebo kdy ze ho jeste budou ladit. Na tohle btw dojel treba instac a lidi z nej zacali hromadne odchazet..Ze jejich storicka nebo posty se zobrazovaly cim dal mensimu mnozstvi lidi a nebylo to tim ze by je nezajimali, ale Mark chtel aby vic platili za propagaci svejch prispevku.

    Why is Instagram reach so low?
    Over the last few years, I've noticed a significant drop in my impressions, engagement, and number of new followers. The reason: Instagram's 2023 Algorithm. Thanks to the last few updates, only 10% of your followers are able to see your post.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: na obrazek s mlikem se imho sli lidi divat cilene, jestli je to fakt real
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR:
    LEGI: Chapu. Ja to videl v tech statistikach co se nove zobrazujou..Ze MrBeasta sleduje 20M lidi, ale nektery jeho tweety vidi i treba 40M lidi zatimco muska sleduje 130M lidi nektery jeho tweety podle tech statistik videlo treba 10 nebo 20M a az kdyz nahodil ten obrazek s mlikem kterej je uz podle noveho algoritmu, tak ho videlo 160M lidi..Z toho vychazim,a le netusim jak se tomu rika..taky na to nemam skoly, tak kdyztak sorry.
    OMNIHASH: Chapu. Proste te sere, ze si miliardar koupil noviny nebo socialni sit a dela si s ni co uzna za vhodny, pripadne dela nejaky zmeny, ktery se ti nelibej. Velky prekvapko pro tebe proste..a ne vzdycky se stavim na jeho stranu, ale to je asi zbytecny ti vysvetlovat.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY:
    AVATAR:

    At zavede palce dolu, stoupne mu engagement
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam