• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: ok, ale tady se bavíš o éře od první dot-com bubliny přes několik dalších bublin v průběhu asi 25 let. Ale proti tomu jde trend Internetu, jako nikým nevlastněné platformy - a ten od doby svého vzniku všechny tyhle války vyhrál a jeho decentralizované aspekty přežily a jeho centralizované byly vždy něčím absorbovány nebo překonány. Z centralizovaných služeb dlouho vyhrávaly vyhledávače - to je jeden aspekt, kde se decentralizace nikdy neprosadila, to je fakt... (přitom principiálně to podle mě možné je - není to tolik odlišné např. od DNS)

    U sociálních sítí doopravdy neexistuje důvod, proč by měly být centralizované - lock in je velmi relativní, většina uživatelů má na Twitteru tak malý impact, že to pro ně doopravdy není trh, na kterém pro ně má zásadní význam být. Mail měl několik zásadních design-flaws, díky kterým se zhroutil pod tíhou spamu a absence ověřovacích mechanismů; ActivityPub tyhle chyby celkem zajímavým způsobem napravil.

    Decentralizované sociální sítě současně otevřou cestu k decentralizovanému vyhledávání. V zásadě není důvod, proč by to nemělo jít. Všechny velké americké monopoly se po čase zhroutily - třeba železniční. Jiné byly ukončeny státním regulatorním zásahem (telefonní společnost Bell). Není nejmenší důvod, proč se nepřipravovat na "svět po Twitteru". Je to ve skutečnosti zábavnější postapo, než lecjaké jiné.

    V podstatě jedinou alternativou k nějaké samovolné implozi Twitteru by bylo nějaké "znárodnění Twitteru". Tím by vznikl subjekt po vzoru veřejnoprávních médií, ovšem tím, že Internet má globální dosah, neexistuje žádná organizace, která by na "globální veřejnoprávní média" mohla dohlížet (možná by Twitter mělo převzít OSN? hehe :-). Fediverse je přese všechno příčetnější přístup, protože umožní např. "národní veřejnoprávní sociální sítě" a jejich vzájemnou kooperaci i propojení se soukromprávními subjekty...

    Jednou z alternativ je, že po vyházení zaměstnanců by konečně začal Twitter platit autorům úspěšných twítů (trochu ve stylu, v jakém autory odměnuje YouTube - a funguje to...). Protože jedním z řešením té "enshitification" je vytvořit funkční trh, tedy dokázat odměnit ty, kteří produkují to, co je poptáváno. Ale nejspíš to bude mít formu letadla/ponziho scématu: bude nutné si koupit "Twitter Blue", aby se člověk dostal do hry o nějaký "Twitter Green", což bude pozice profesionálního Twitřana, vytvářejícího žádaný content.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: reálně neexistuje, protože Twitter je monopol a lock in..

    a vyfiltruj si tu ten enshittification of platforms, to je ten mechanismus jakým se tyhle platformy samodesrruuji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI:
    SATAI: je to geniální krok, jak nakonec přesvědčit lidi, aby přešli k nám do Fediverse. Já Elonovi a jeho destrukci Twitteru fandím... v tomhle speciálním ohledu, kde alternativa už asi 5 let existuje, jsem vlastně akceleracionista, protože si myslím, že takhle hromadně by prostě našimi osobními daty a preferencemi nemělo být možné obchodovat :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PER2: tyjo oddanost šéfovi a jeho náhodným vytryskum geniality a arbitrary deadlines lvl spaní v zasedací místnosti a pak tě stejně vyhodej.

    co bude další level? jak CEO zavřel C-levels ve školícím středisku, měsíce žili v zasedace a dělali na sobě ty jejich audity.. několik let?

    The Hole (Scientology) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hole_(Scientology)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    scrub, zazehova jednotka faulty
    PER2
    PER2 --- ---
    26min
    Crew-6 Mission | Launch
    https://youtu.be/5Lu344WNUM4
    PER2
    PER2 --- ---
    uspory musi byt

    Esther Crawford, jedna z nejhlasitější obhájkyň Muskova Twitteru a CEO Twitter Payments, byla podle @ZoeSchiffer
    vyhozena.

    MRAKY
    MRAKY --- ---
    tady je pekne shrnuto o cem jsou starlink v2 mini sat ( ktere jsou ted posilany na orbit)
    Starlink v2 mini satellites
    https://forum.nasaspaceflight.com/index.php?topic=58374.0
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    kecy kecy kecy. pindiky si pomerujte v soukromi.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: pošli CVčko, pokud projdeš, dostaneš přístup do gitu...

    A oprav dokumentace je tam dost, protože u nás si na ruce nechčijeme.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: ukaz nam prosim historiu svojich commitov do gitu, az si vieme urobit predstavu o tom kolko toho vies o vyvoji software, aby to nebolo jak s tou "vyvojarkou" co mala tisice commitov, ale vsetko to boli iba upravy komentarov v kode :)
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    TECHNOBI: no, jestli je tak těžké manuálně se dostat ven, tak by to asi nějaký ten trénink chtělo, ale celkově mi to přijde hodně tendenční a spousta nařčení zněla jako "jedna paní povídala"
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: no hlavně na rozdíl od toho trotla a tebe trotla něco vím o vývoji software


    KOUDY: zdaleka ne tolik. Byl to problém, ne průser. Než Musk Twitter připravil o tržby.
    TECHNOBI
    TECHNOBI --- ---
    Increasing Evidence Tesla Drivers Burn to Death While Unable to Open Any Door | flyingpenguin
    https://www.flyingpenguin.com/?p=45845
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    https://twitter.com/SpaceX/status/1629844021374754822
    PER2
    PER2 --- ---
    JONY: to uz je asi spis do vegety nebo kam se hazi tenhle myslenkovej odpad
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    QWWERTY: ano, viz moje posledni veta :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    AVATAR: vzhledem k impactu plaformy bych tipl, ze primarni navratnost investic nebude lezet v tom co vydela twitter sam o sobe
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Nevite o tom neco? Musk zna zvoleneho prezidenta Pavla?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam