• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: to “ja myslim” je tam dulezity no..ja treba zase myslim, ze byl islandanuv nadrizenej starej zamestnanec twitteru a udelal to schvalne, aby musel twitter zaplatit sto micu islandanovi za koupenej startup :)
    SATAI: dava, kdyz si to prectes podle casoveho ramce ty tweety a po paty pisu, ze neobhajuju ze se elon choval jak picus..pouze tu rikam proc se tak choval..ze to bylo na zaklade spatnych informaci a stacilo aby to islandanuv nadrizenej vyresil s islandanem sam jak se to ma delat a nemusel to resit ceo firmy..
    AVATAR: vsak v te firme zadnej kvalitni management taky nebyl a vyhazovaly se tam penize oknem..to ze vic nez deset let starou firmu nedokazes preklopit do plusu fakt neni vyrovnanej rozpocet..
    OMNIHASH: neboj..v mem klasickem multitaskingu zvladam snidat, poucovat vas a u toho pracovat. Uz se tesim az elon napise “mel jsem spatny info od islandanova nadrizenyho, kteryho jsem vyhodil” a ja ti jen opet napisu “mel jsem pravdu” :)

    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: ani v tomhle scenari nedava Elonovo chovani smysl
    SATAI
    SATAI --- ---
    JIMIQ: Mozna to Elon neporadil, mozna proste jen vyhodil lidi, co umeli vyhazovat (fun story - v nejmenovane spolecnosti, kterou nebudu jmenovat, protoze by se mohla urazit, se povedlo neco velmi blizke tomuhle plus navic vyhodili lidi schopne nabirat lidi. Spousta legrace nasledne zarucena.)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: on ale nebyl tímhle způsobem propuštěnej jen Islanďan, ale minimálně 200 lidí
    A kdo tomu nadřízenému asi poradil aby tímhle způsobem vyhazoval lidi? Já myslím že Elon, takže to jde přímo za ním
    SATAI
    SATAI --- ---
    OMNIHASH: snidane ve sve podstate je produktivni, vysledek se pri beznem zdravem traveni dostavi tak za den, dva. Mezitim muze postovat analog vysledku na nyx.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: nevyhrožovals půl hodiny zpátky, že jdeš dělat něco produktivního? Fakt to po sobě nemusíš rozmázávat ještě po pátý...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ESTEN: jaky moje chybicky? Ja soudim podle tech tweetu. Si je znova precti jak jdou po sobe tyvole..:))..snad tu nejsme ve skolce.

    - Islandana jeho nadrizenej vyhodi tak, ze mu sebere pristupy a pak ho ghostne a devet dni mu neodpovi..tak co to je tyvole? Uz za to by mel jit jeho nadrizenej dopice
    - Islandan uz je po deviti dnech nekomunikace ze strany twitteru nasranej, tak pise elonovi naprimo. Ten vubec nevi o co jde, protoze ho samozrejme nezna, vubec nevi kdo to je, tak se ho pta at mu rekne co, pro twitter delal za praci. Tuhle twitter komunikaci si muzes precist ze.
    - Islandan mu to vysvetli, Elon jde za jeho nadrizenym a ten Elonovi rekne, ze je zamestnanec “incredibly wealthy” coz mas v tech tweetech tyvole, ze rika ze je disabled a muze psat jen dve hodiny denne, ale na twitter pise jak splasena veverka..opet to mas v tech tweetech tyvole..apod..takze opet vina islandanova nadrizenyho, kterej to mohl cely vyresit sam bez ucasti elona uz na zacatku ze..
    - nakonec to musi dopadnout tak, ze ceo mezinarodni korporace a nejbohatsi clovek sveta musi pres facetime volat s disabled typkem z islandu aby si to vyrikali, protoze islandanuv nadrizenej je z nejakyho duvodu pica..

    Snad uz ti to takhle dava smysl. Jestli ne, tak si ty vcerejsi konverzace precti jeste treba dvakrat nebo trikrat. Ja odchazim stredem na snidani.
    SATAI
    SATAI --- ---
    ESTEN: technicky vzato má schopnost představovat si, že to tak bylo ;-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: ty jako myslíš, že se Elon zeptal správného člověka? A že lidi, co tohle věděli ještě v Twitteru jsou?

    Mně to zní jako přesně to, co se stane, když rozjebeš něco komplexního, čemu nerozumíš.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: jasně, zajeď si třeba do truhlářství, zjeb random zaměstnance, a když se ukáže, že měl pravdu, tak zjeb jeho nadřízenýho, že tě špatně informoval.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    KOUDY: ty mas fakt fascinujici schopnost vytesnit vsechny svoje chybicky a po verejny nakladacce odejit stredem :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tyhle diskuze s elonovejma haters, kteri si nedokazou dat 1+1 dohromady jsou fakt unavny tyve..jdu radsi delat neco produktivniho :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: tak po sedme. Ja nepopiram, ze se elon zachoval jako dement. Pisu tu proc se tak zachoval..kdyby mu nekdo rekl..”hele tenhle typek je disabled, ale prodal nam svoji firmu za 100M, takze si ho tu drzime, ikdyz maka jen 2 hodky denne”..tak k zadny twitter prestrelce nemuselo vubec dojit..coz omnihashovi a dalsim tady ocividne uplne nedochazi. Takhle musel eloj typkovi osobne zavolat pres facetime aby si to vysvetlili…hned zitra bych toho jeho nadrizenyho vyhodil.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: ne, bylo to debilní od začátku do konce. I kdyby měl špatné info.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: omni pls..zkus si precist ty vcerejsi tweety jak jdou po sobe a uvazuj nad nima jako dospelej clovek a ne petilety woke detatko, ktery nenavidi Elona..ta komunikace s typkem byla urcite spatne..na druhou stranu z tech tweetu celkem jasne vidis, ze elon s nim timhle zpusobem komunikoval proto, ze dostaval spatny informace..coz je tam i dvakrat zmineno.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: možná je to chyba nadřízeného.

    Určitě je to chyba Elona. Není žádný scénář, ve kterém dávalo smysl, aby dělal to, co dělal. Ať už z hlediska etiky, tak i čistě prakticky - 4D šachista snad mohl přijít na to, že tímhle veřejným extempore může jen prohrát, ne vyhrát.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: no tak vidis. To je chyba islandanova nadrizenyho jak rikam..a ne Elona. Islandanuv nadrizenej mu sebral pristupy a mel mu rict, ze je vyhozenej protoze se snizujou stavy. Misto toho mu 9 dni nerekl nic, takze zoufalej islandan psal elonovi na twitteru ze nema uz devet dni pristupy a nikdo s nim nekomunikuje. Elon se ho ptal co pro firmu delal a pak elonovi islandanuv nadrizenej zacal rikat ze typek nemaka a vymlouva se, ze nemuze, ale tweetuje jak svina a je bohatej. Takze nadrizenej islandana je ten, kdo by mel letet a ne islandan :)..zajimalo by me jestli je to nejakej drivejsi zamestnanec twitteru kterej to treba udelal schvalne, nebo nekdo novej.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: cywe Koudy, nebuď jak Elon. Když kecneš nějakou kravinu, notabene pokud tě u toho pozorovala půlka internetů v přímým přenosu, stopatnáctým opakováním a překrucováním to nezlepšíš.
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY:

    oficialne se to konecne dozvedel par okamzku az po diskusi s melonem

    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PALEONTOLOG: investori uz mu to rekli, viz E2E4

    KOUDY: vsichni vi, ze ho nevyhodil osobne Elon. ten problem co tu lidi maji, je ta unahlenost a prvni reakce
    misto teatralniho "we will follow up internally" nebo neceho podobnyho ala "overim si informace, co mi ten middle-management dodal", tak po nem hned skocil, ze si vyhazov urcite zaslouzil a je prece za vodou, tak at drzi hubu a krok

    viz tvoje "takhle to v korporatech s tisicema zamestnancu funguje"
    v korporatech to taky funguje tak, ze se spinavy pradlo nepere verejne a kontroverzni veci resi potichu
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: tak to asi nevede firmu moc dobře, když mu nepřímý podřízený dávají špatný info? jako že by to mikromanagoval a dával nesmyslný low-level příkazy, možná že vyházel moc lidí na to aby to fungovalo? a sám se do toho pak vkládá tak nešikovně, že si způsobuje finanční škodu a velký právní riziko dalších škod?

    ale kdepak. holt asi SATAI neřídil miliardovou korporací, když navrhuje takový nesmysl jako že by ho odkázal na příslušné oddělení a tomu oddělení řekl aby to vyřešilo? kdepak, když vedeš miliardovou korporací tak musíš hlavně pevnou rukou mikromanagovat a vyjadřovat se na WC na Twitteru o lidech co tě serou a kazí ti tvou vizi jejich neschopností a vymluvama..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam