• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: tak úplně respektovat nemusí, s rizikem, že pak se odtam k jejich serverům lidi dostanou jen přes nějakou šifrovanou a maskovanou VPN...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Musk, stejne jako Zuck, Cook, Lidi z googlu, openAI apod musej proste respektovat pravidla statu, evropsky unie apod no. Samozreme by bylo urcite skvely zit ve svete, kde vladnou megakorporace jako treba v cyberpunku a vsichni se na to moc tesime zejo, ale zatim zijeme ve svete, kde musi v cine google i microsoft dodrzovat jejich pravidla cenzury, v eu musi apple dodavat iphony s usbc apod. Je to presne jak rikal Vavra. Neco delaj vsechny firmy a nikoho to nevzrusuje a jakmile to udela Elon, tak to nekoho hned triggeruje. Jelikoz jste nad tim ostatnim nebreceli, tak je asi trochu zbytecny brecet nad tim, ze se Musk chova jako ostatni CEOs velkejch firem, ktery jsou proste nuceni respektovat pravidla statu, kde pusobi a bud se tem pravidlum prizpusobit, nebo v tech statech nepusobit.
    LEGI: Ja jsem psal niz, ze souhlasim ze je to spatne. Nemusis mi tu zkouset vysvetlovat neco co je mi davno jasne, ale je to soukroma firma, ktera driv treba shadowbannovala republikany v usa a protezovala demokraty. Svet neni cernobilej proste. Jinak nikde nepsali opozicni obsah, ale "some content" a "in response to legal process", ale klidne muzete Elonovi, Zuckovi, Cookovi a jinejm poradit jak se vysrat na nejaky narizeni vlad ci instituci a proste je poslat dohajzlu..Urcite to bude fungovat. Na cinu jsem obzvlast zvedavej treba.
    LEGI
    LEGI --- ---
    KOUDY: hele, ale chapes, ze omezit JENOM opozicni obsah a zakazat konkretni sluzbu pro CELOU zemi, nota bene nikoli navzdy, ale po splneni pravnich podminek, nejsou tak uplne totozny pripady?

    nikdo tady nebreci, ze twitter v soukromych rukou zacina odpovidat pranim majitele-masibla. i kdyz je to smutny, ano. jen se tu smejeme tomu, jaky je pokrytec a lhar.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: heh, teď koukám že totéž udělal .. Twitter. (ten cenzurovaný Twitter, předtím, než si ho koupil Elon a udělal na něm Freedom of speech)

    jdu blejt

    Victory for free expression in Turkish court
    https://blog.twitter.com/en_us/a/2014/victory-for-free-expression-in-turkish-court
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: tak raději něco o raketách.

    Twitter's decision to throttle access to accounts from Turkey comes as Musk's business ties to the country have solidified following increasing communication between Erdogan and Musk, Elmas noted, based on news coverage of their interactions.

    The pair first met in 2017, Forbes reported, before sitting down in 2021 to discuss lithium batteries for electric vehicles and launching satellites. That year, Turkey signed its deal with SpaceX to launch its domestically produced communications satellite, Türksat 6A. In 2022, per Forbes, Musk and Erdogan shook hands at the World Cup.

    Last month, after years of delays, Turkey's first domestic and national observation satellite was launched into space — with the help of a Falcon 9 rocket created by Musk's company, SpaceX, local news outlet Türkiye Newspaper reported. While the deal's financial details remain unclear, Space.com noted that a single Falcon 9 rocket flight costs roughly $62 million.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    What Wikipedia did: we stood strong for our principles and fought to the Supreme Court of Turkey and won. This is what it means to treat freedom of expression as a principle rather than a slogan."

    Wikipedia was banned in Turkey from 2017 to 2020 over an article about state-sponsored terrorism, where the country was described as a sponsor of the Islamic State and Al-Qaeda terrorist groups. After a lengthy legal battle escalated to the country's highest court, the Turkish block of Wikipedia was lifted in January 2020.

    Defenders of Musk were quick to label Wales' comparison to Wikipedia as a false equivalency because the encyclopedia site operates as a nonprofit, while Twitter is a for-profit business — to which Wales responded: "If Elon is now saying "We don't care about freedom of expression if it interferes with making money" then he should just say that."
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Nevysvetlim. Je to samozrejme spatne a souhlasim s vama v tomhle. Jenze nezijeme v dokonalem svete a nevim, jestli se tu s vama zase hadat o tom, ze jste jak naivni deti a myslite si, ze v Cine nebo u Kima, u Lukasenka ci Erdogana a podobenjch zmrdskejch diktatoru budou mit socialni site navrch. Kdyz si pamatuju situaci treba mesic zpet, kdy se italsky vlade/uradum neco nelibilo na chatgpt a kluci z openai jim okamzite vyhoveli a tu sluzbu vypli, dokud nesplnili podminky italsky vlady. Takze Elon ani Zuck ani dalsi firmy fakt nejsou vsemocny a musej se ridit narizenim vlad kde fungujou. To je pro nektery z tohohle klubu asi ocividne nova realita dnesniho sveta. Stejne jako to, ze kdo ma vytetovano SS nacista je.

    Žádné omezení, rovnou zákaz. Italové přišli o ChatGPT - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-zadne-omezeni-rovnou-zakaz-italove-prisli-o-chatgpt-40427690
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: škoda, já se těšil, že nám vysvětlíš, jak je Elon tak velký zastánce free speech, že radši v Turecku pokorně přistoupil na cenzuru, protože s cenzurou je to free speech aspoň pro toho diktátora..

    nebo že aktivní cenzura opozice před volbami ještě nemusí být b rozporu s proklamacemi o oddanosti svobodě slova, stejně jako každý s vytetovanou svastikou a SS nemusí být nutně nacista, což je něco, co někdo kdo neřídil miliardovou korporací nebo truhlárnu nikdy nepochopí.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Increasing lithium refining capacity is critical to a sustainable energy economy—today, we're breaking ground on our in-house lithium refinery outside of Corpus Christi, TX.

    This facility will also prioritize the elimination of a challenging refinery byproduct (sodium sulfate).

    Instead, the byproduct is a mixture of sand & calcium carbonate—a viable additive in the production of construction materials, allowing us to make use of this waste stream.

    In the future, we will also process other intermediate lithium feedstocks, including those from recycled batteries & manufacturing scrap.

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dalsi den, dalsi breceni nyxackejch karens, ze nejaka socialni sit neni takova jakou by ji chteli mit. To tu fakt neni klub o twitteru, kam byste kazdej den tyhle slzy mohli psat a tady to nechat jen pro raketky a teslu?
    SATAI
    SATAI --- ---
    LEGI: Panmusk podle vzoru Panwerich.
    LEGI
    LEGI --- ---
    ale pan Musk to tak nemyslel in 3, 2...

    (teda az prijede z vyletu v kabriu)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO:

    https://twitter.com/joshtpm/status/1657587224404279299
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    P_T: vskutku sokujuce, este sa to v zivote nestalo... https://www.accessnow.org/?s=turkey+twitter
    P_T
    P_T --- ---
    Free speech absolutist v akci

    https://twitter.com/SimonWDC/status/1657437856258744332
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Mi spis prijde divny, ze se tu nikdo nepozastavuje nad tim, ze zustal vykonnym ceo a z ni udelal jen obchodni reditelku. Takze se nic nemeni, jen oficialne deleguje cast sve agendy, ktera ho nezajima :)
    PES
    PES --- ---
    Bylo to tu? Mezi všemi těmi KOUDYovinami?

    Twitter má novu šéfku, oznámil Musk. Jde o manažerku televize NBC [AKTUALIZACE] - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/mam-novou-sefku-twitteru-oznamil-elon-musk-podle-medii-jde-o-manazerku-televize-nbc/

    Je to oficiální. Elon Musk potvrdil, že se novou výkonnou ředitelkou Twitteru stane Linda Yaccarino. I am excited to…
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    promazáno
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    https://twitter.com/teslaeurope/status/1656348593677008901
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam